Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
site vo zirito sto bea od redakciite na MTV sto glasaa so 12 za pesnata na nivniot kolega kostov se picki! sekoja cest na profesorot Kraguevski i Dzjoksi fala za sublektivnoto glasanje.spored mene od site preslushani pesni Gensta Oro e najdobrata za prakanje,dobri pesni imaat Ktristijan i V.Lozanovski ali sepak ja utre glasam za Sleng.

MTV takvi kakvi sto ste ne zasluzuvate da postoite.

Ееее да! Кога првиот од жирито не им даде ниеден глас, си реков, добро е, овие од жирито имаат достоинство. Убава порака им прати со НУЛА бодови тој професорот, мислам дека беше по кларинет...

Како и да е, песнава е премногу провокативна за јужниве мајмуни, би сакал да ја разберат они песнава : )
Јужните ке ја разберат но ние неможеме да ја разбереме за да ја пратиме на еуросонг

хм го променив мислењето.

Замисли некој британец ги гледа сленг...

Што му значи македонската гајда? Ништо. Обичен инструмент. Мал процент се фасцинирани од гајдата како нас и им побудува такви чувства. (немам ништо против гајдата супер инструмент е за мене како Македонец и ми побудува патриотски чувства али за другиве народи...)

Рапери - никој не ги праќа на евровизија бидејќи стварно не голем процент од луѓево не сакаат да слушаат како некој збори без ритам. (let's face it, 1/3 од песната е рапување најмалку)

Без навреда, како Македонец и јас ги обожавам поради гајдата и што успеале да искомбинираат се тоа убаво...али публиката овде ќе бидат германци, норвежани, французи итн.

Ај песната од сленг ако сака некој да ми ја прати.
Благодарам:back:

Алал да му е на Џокси што се спротивстави на Дванаесетките на Мортиша.
Вакво гласање беше очекувано, како што е и на секоја слична манифестација, балкански менталитет што да се прави...:toe:
Инаку, сума сумарум, волку немузикалност како последниве две вечери, одамна немам видено:nesvest:
Со исклучок на неколку изведувачи, остатокот беше бал на маскоти кои немаат ни п од приближно до пеење.....:uvo:
Инаку мои фаворити се
Влатче - природен, неусилен настап, весела летна песна, :pipi:
Браво бенд - добра композиција,певлива, :wink:
Влатко Лозаноски - одличен пакет - песна и изведба :smir:
п.с. колку беше мила англичанкана, како збореше македонски, сонце

Што му значи македонската гајда? Ништо. Обичен инструмент. Мал процент се фасцинирани од гајдата како нас и им побудува такви чувства. (немам ништо против гајдата супер инструмент е за мене како Македонец и ми побудува патриотски чувства али за другиве народи...)

Рапери - никој не ги праќа на евровизија бидејќи стварно не голем процент од луѓево не сакаат да слушаат како некој збори без ритам. (let's face it, 1/3 од песната е рапување најмалку)

Без навреда, како Македонец и јас ги обожавам поради гајдата и што успеале да искомбинираат се тоа убаво...али публиката овде ќе бидат германци, норвежани, французи итн.

Апсолутно си во право и уште еден моемент, и лани имавме скоро рап песна каде врчак рапуваше, а што се случи? изгледаше како да е крш зашто рапот сепак не е пење, тоа е зборење и не е евровизиски стил. Тоа е вистината на нас н исе свиѓа таква песна али на странците не верувам.

Рапери - никој не ги праќа на евровизија бидејќи стварно не голем процент од луѓево сакаат да слушаат како некој збори без ритам.

Баш британец најде за гајда... шкотите на пример, растураат гајди. А немаа ни кавал чуено, па Жељко Јоксимовиќ се сети дека не е лошо да земит еден со него...трето место освои или второ.

И не прајме муабет за триумф на Евровизија. Политика е политика. Ама прајме муабет за став. Каков став имаме према фестивалот. Имав еден пост прееска, попладнето, поголем..анализирав и од минатото настапи, ме мрзи да го барам...ако не ти е мака, ѕирни. Верувам дека ќе се согласиш на крај :)

И спамирам јебоме за Сленг, пошо ме нервираат местенки.

Затоа се тука Шкотланѓаните.Плус тоа секој тера етно денес, секој си ја претставува државата.Барем ние имаме некои наши етно елементи, што фајде имаа лани Ирците од патката?

Бидејќи не го гледав гласањето, сега кога видов Калиопи прва, ја терав сестра ми вода со шеќер да ми носи. Добро, дали тоа на Калиопи воопшто беше ПЕСНА? Јас само звуци слушав. И тоа грозни. Глушецот што ни е во училница подобри звуци вади.

Утре ќе биде првиот пат во моите 17 и пол години како ќе гласам за изборов на песна за Циркусијада и тоа ќе гласам за Сленг. Калиопи и Наум се тепаат за да победат, џоа немаат пари да си уплатат пакет аранжман до Москва да ја видат.

П.С. Што кажал Џокси?

Што е најтрагично , Калиопи доби најмногу гласови и од публика, така да за утре е прв фаворит.
Несакам да се замарам многу со Евровизија бидејки скоро секогаш има ептен очигледни местенки, ама песнава стварно не ја бива за ништо :toe:

Бидејќи не го гледав гласањето, сега кога видов Калиопи прва, ја терав сестра ми вода со шеќер да ми носи. Добро, дали тоа на Калиопи воопшто беше ПЕСНА? Јас само звуци слушав. И тоа грозни. Глушецот што ни е во училница подобри звуци вади.

Утре ќе биде првиот пат во моите 17 и пол години како ќе гласам за изборов на песна за Циркусијада и тоа ќе гласам за Сленг. Калиопи и Наум се тепаат за да победат, џоа немаат пари да си уплатат пакет аранжман до Москва да ја видат.

П.С. Што кажал Џокси?

Откако 5-6 членови на жири со ред 12ка на Калиопи и дадоа, Џокси кога дојде на ред ко дисклеимер кажа дека не е во ред да даваат незаслужени бодови. И на рингодинго Василије му даде 12ка :)

СЛЕНГ СЛЕНГ СЛЕНГ :)

П.С. Што кажал Џокси?

Рече (иронично): "Да им честитам на колегите за тоа што му дадоа 12ки на својот колега. Мислам дека беше необјективно."

Плус, публиката ги свиркаше во салата. Ептен лошо ќе биде ако победи таа песна. :(

Баш британец најде за гајда... шкотите на пример, растураат гајди. А немаа ни кавал чуено, па Жељко Јоксимовиќ се сети дека не е лошо да земит еден со него...трето место освои или второ.

И не прајме муабет за триумф на Евровизија. Политика е политика. Ама прајме муабет за став. Каков став имаме према фестивалот. Имав еден пост прееска, попладнето, поголем..анализирав и од минатото настапи, ме мрзи да го барам...ако не ти е мака, ѕирни. Верувам дека ќе се согласиш на крај :)

И спамирам јебоме за Сленг, пошо ме нервираат местенки.

Апсолутно си во право, и мене ме енривраат но како да направием нешто, некој револт или не знам што да го пречиме тоа?

Дали сега јас да сум пејач на евровизија утре како ќе излезам д апејам кога се знае кој ќе победи. Па како им се излегува утре на другите да настапуваат јас не знам.

Џокси ги напраи од го*но подоле.
Ајде утре Сленг да победи и да победиме и ние еднаш на Евросонг.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom