Сериски броеви

С

Сатори

Гостин
Што мислите за овие типови на луѓе?

Сериските броеви кои што секогаш размислуваат така како што размислува толпата, што би рекол Ниче, има само еден пастир и само едно стадо, тие што се различни доброволно заминуваат во лудница, но сепак, пластично да објаснам за да не дојде до недоразбирање:
Се отвара тема еве во Општи муабети и 90% од мислењата ќе бидат слични, ако не и исти, напишани од еден човек со различен ник.

Дали воопшто ги приметувате сериските броеви?
Дали сте еден од нив?
Или што кога едноставно, размислувате различно од другите, која е казната или благодетот што ве ставаат во ранг на екцентричност?
Крајно, најинтригантното прашање за мене, како може воопшто да се цени мислењето на серискиот број кога сепак не е негово?:raz:

Не се концентрирајте само на форумот кога станува збор за темава, туку општо за сите сфери на социјално делување.:smir:

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Интересно е што и овде ќе се појават коментари, еј во право си, полно е такви, се согласувам и слично. Додуша и било какви одговори да се добијат, веднаш би се сместиле во едната од двете групи. Дал овчичка дал некој нов пастир кој се буни на твоето тврдење, поставува свое, и собира овци :) Прашање е само на интелигенција, пристап и оружје за масовно убедување.

Еве јас ќе си кажам дека се улетав на темата мислејќи дека ќе летаат сериски броеви за некои софтвери :). Се заебав. Смести ме во третата група. :)

С

Сатори

Гостин
Интересно е што и овде ќе се појават коментари, еј во право си, полно е такви, се согласувам и слично. Додуша и било какви одговори да се добијат, веднаш би се сместиле во едната од двете групи. Дал овчичка дал некој нов пастир кој се буни на твоето тврдење, поставува свое, и собира овци :) Прашање е само на интелигенција, пристап и оружје за масовно убедување.

Еве јас ќе си кажам дека се улетав на темата мислејќи дека ќе летаат сериски броеви за некои софтвери :). Се заебав. Смести ме во третата група. :)
Подобро трета ново создадена група него сериски број, дури и за софтвер!:wink:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
љољ, и јас си помислив нешто во врска со сериски броеви и корумпирање на е2п епром за идентификација :pos:

а третата група би била вон-сериски броеви?

јас скоро секогаш сум нихилистички расположен во последно време, да така секад идам контра!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Идам обратно од толпата која околу мене е секогаш и претерано оптимистичка а јас напротив голем реалист...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ова ме потсеќа на темата од пред некој ден, кога еден дечко се жалеше дека сите го копирале со мислењата...:pos2:
Туку, тоа е нормално - да се појават еден куп исти мислења по едно прашање или на една тема, затоа што едноставно не може секој човек да има посебно и различно мислење. Секогаш ќе се најдат неколку истомисленици. Затоа мислам дека е некако омаловажувачки да се наречат луѓето "сериски броеви".
А јас моето мислење тука или на страна си го кажувам какво што е, без оглед дали истото ќе ми се совпадне со милион други или ќе е единствено (што сепак мислам дека не може да биде). Никогаш не се трудам да лажам за да биде уникатно и да двои за да бидам посебна или па да биде исто како толпата за да бидам со сите. Своите ставови си ги кажувам така како што мислам и верувам.:pipi:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Сите ние сме сериски броеви, на еден или на друг начин. Апсолутно секое човечко битие. Никој не е посебен.

С

Сатори

Гостин
Сите ние сме сериски броеви, на еден или на друг начин. Апсолутно секое човечко битие. Никој не е посебен.
Во ова е веќе сржта на муабетот! :)
Комплетно се сложувам ... но сепак, варијациите кај луѓето во копирањето се различни.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Во ова е веќе сржта на муабетот! :)
Комплетно се сложувам ... но сепак, варијациите кај луѓето во копирањето се различни.
А што е со сериските броеви кои мора да се такви за да не наидат на осудување од останатите?

Што е со тие кои ништо незнаат и мора да учат од другите и автоматски стануваат копија на некој?

И за крај што ќе се случи ако и во реалност почнеме да се копираме еден од друг, онака целосно без никакви варијации во копирањето, ќе создадеме ли подобро место за живеење?

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
За луѓето во форумски рамки и немам некои посебни размислувања на темава, ниту пак е мерило затоа што некој пишува за повеќе постови, некој само глуми ретард, друг е тука едно а во животот нешто трето.. Затоа надвор од интернет просторот...

Секој човек си има свои сфери на интересирање во животот, за работи што се вон тие полиња најчесто го прифаќа општоприфатеното мислење од причина што нема мотив што ќе покрене реакција да изгради свое. Најчесто и махинално. Тоа воопшто не го прави сериски производ.

Мене многу полошо и попатетично ми изгледаат луѓето што со сила се трудат да бидат нешто посебно, на секој можен начин да покажат дека секогаш се на друга страна од мнозинството, несфатени бидејќи се над просекот на општеството и во ниту еден аспект не се дел од серија туку уникатни. 99% копирајќи нечии ставови и идеологија.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А што е со сериските броеви кои мора да се такви за да не наидат на осудување од останатите?
Таквите се со пореметено сфаќање и перцепција на светот,таквите се без свое мислење,таквите се едноставно,глупи.
Не вреди за нив да дискутираме на темава.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ова ме потсеќа на темата од пред некој ден, кога еден дечко се жалеше дека сите го копирале со мислењата...:pos2:
Туку, тоа е нормално - да се појават еден куп исти мислења по едно прашање или на една тема, затоа што едноставно не може секој човек да има посебно и различно мислење. Секогаш ќе се најдат неколку истомисленици. Затоа мислам дека е некако омаловажувачки да се наречат луѓето "сериски броеви".
А јас моето мислење тука или на страна си го кажувам какво што е, без оглед дали истото ќе ми се совпадне со милион други или ќе е единствено (што сепак мислам дека не може да биде). Никогаш не се трудам да лажам за да биде уникатно и да двои за да бидам посебна или па да биде исто како толпата за да бидам со сите. Своите ставови си ги кажувам така како што мислам и верувам.:pipi:
Не се жалев туку ми изгледаше многу чудно затоа што на одредени теми имаше премногу слични мислења со моите.Па не знаев дали се само слични или тука има и нешто друго.

Така ни е поставен и денешниот образовен систем се се учи и повторува како папагал напамет без да се провери дали тој податок е вистинит,и ако е вистинит како можи да го употребиме во животот.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Во темава изразот "сериски броеви" како што сфатив се однесува на најнормални луѓе кои се однесуваат како копии на некои добро прифатени поединци за како такви да поминат покрај горе споменатите оригинали, што значи дека од нив ги копираат, навиките, однесувањата и ставовите се со цел да се вклопат и стопат со остатокот народ...

Е сега:
Таквите се со пореметено сфаќање и перцепција на светот,таквите се без свое мислење,таквите се едноставно,глупи.
Не вреди за нив да дискутираме на темава.
Mac)) не ти се чини ни малку дека твоево толкување на таквите луѓе т.е нивните постапки да се вклопат и бидат нормални, да научат и да попримат нешто од добрите и прифатени поединци ти е малку контрадикорно мислам колку и да не "вреди" да дискутираме за нив на темава според тебе ама спроед сатори ако добро разбрав на таквата група луѓе и е доделен изразот "сериски броеви" притоа не зборувајќи за Х причините кои ги натерале да бидат такви а такви ги има многу.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Mac)) не ти се чини ни малку дека твоево толкување на таквите луѓе т.е нивните постапки да се вклопат и бидат нормални, да научат и да попримат нешто од добрите и прифатени поединци ти е малку контрадикорно мислам колку и да не "вреди" да дискутираме за нив на темава според тебе ама спроед сатори ако добро разбрав на таквата група луѓе и е доделен изразот "сериски броеви" притоа не зборувајќи за Х причините кои ги натерале да бидат такви а такви ги има многу.

Не,темата стои за копии,а копии се јавуваат од повеќе причини,не е само твојата.
Интригантно е тоа што ти ги браниш и оправдуваш,а целото нивно размислување се темели за они да размислуваат како што размислуваат прифатените.
Притоа претпоставката дека општеството ги диктира правилата спрема мнозинство,а не према објективни причини од кои може да заклучиме добро/лошо,се губи целиот мерен систем.

А ако индивидуата тоа не го гледа,како прво,и се плаши од тоа да мисли,како второ,тогаш тоа е веќе разјаснето,стравот го прави своето.
Е затоа не вреди да дискутираме за нив,се е јасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom