Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Толку :) 17 имам и јас :D
И мислам дека не можам да се доверам така на никого. Немам проблем со доверба, верувам на многу луѓе, но со сите постои одредена граница, ако можам да кажам штит. Имам чувство дека ако се отворам кон некого повеќе, можеби нема да ме разбере на вистинскиот начин или ќе ме повреди без да сака.
Се научив да живеам "сама" опкружена со многу луѓе и не е толку лошо, само секогаш постои таа потреба од некого :)

НИшто не ти е.Потреба да имаш некој за поддршка , за доверба ,за муабет да делите моменти е нешто што сметам дека се наоѓа длабоко во битието на секој човек. Но како велат без ризик нема добивка, пробај гледај на работите позитивно и пооптимистички. Пробај да им веруваш на луѓето , инаку зашто они би ти верувале на тебе. Биди храбра и отвори се. Ќе видиш колку среќна и задоволна ќе бидеш! Ќе бидеш мног у силна кога ќе имаш класична најдобра другарка или другар или дечко . Многу е тешко да си сам на светов!!!

Како да се ослободам од променливото разположение. Бетер од бремена жена сум. Сега ги гушкам, ги сакам сите а у следната секунда ги газам сите, се дерам ко ненормален. њтф?

:oeoeoe:Bi ti preporacal da promenis barem nesto vo tvojot dneven raspored.Barem 10 minuti porano da stanuvas.Seto toa ke donese niza drugi promeni vo raspolozenieto,sprotivni na segasnoto tvoe raspolozenie.Obidi se da isfrlis nekoj star tovar od tebe zatoa sto samo taka ke mozes da si gi resis problemite.Da ti kazam eden primer. Zamisli deka ti si brod koj nosi nepotreben otpad i se dodeka ne go isfrlis otpadot nema da mozes da plivas polesno.
razgovaraj so nekogo, zoto si tolku neraspolozen.Izjasni se i iskazi gi tvoite cuvstva na nekogo.Dali treba da odbegnuvas drustvo? Ne.Naprotiv koga covek se najduva vo takva situacija treba sto poveke da bide so drustvo otkolku sam.
POZZ si velam deka ke ti pomogne mojov sovet.

Kako akooo raskinam sea so deckoto posle milon razocaruvanja da prodolzam pak ponataka i btw ova so nego najveke me pogodi :(

Kako akooo raskinam sea so deckoto posle milon razocaruvanja da prodolzam pak ponataka i btw ova so nego najveke me pogodi :(

Ednostavno zaboravi gi site losi momenti i misli pozitivno na idninata misli na ona sto te ceka a ne na ona sto pominalo. Ke najdes druga licnost koja ke ti go napravi zivotot posreken i pozabaven.Zivej go sekoj moment kako poseben.

Toa ti e moj sovet.
PS: bi bilo ubavo da zboruvas za toa so nekoja drugarka, drugar, ili so nekoj rodnina ili prijatel i da se iskazes toa sto mislis, taka ke ti bide polesno.

хмм многу фино т е разбирам бидејќи најтешко е да сакаш и од дотичниот да биеш повреден, тоа најмнгоу боли и разочарува а најтешко е да се продолжи понатаму и да се бара друг кога имаш отвоена рана на срцето, но времето ги лечи сите рани, а секогаш и неакде еден ден ќе се појави сродна душа, твојот човек, јас го нарекувам мнашиот ангел кој ќе направи се да заборавиме, верувај скоро секој човек и нашите родители претпреле поголеми и помали љубовни разочарувања, па продолжиле понатаму нашле некој подобар склопиле и одржале огромни бракови, мора некогаш доборото и лошто во се па и во љубовта да го искусиме но верувај еден ден ќе дојде човекот/љубовта на твојот живот и уште од првиот момент се ќе заборавиш... :smir:

Јас имам сериозен проблем. Мислам дека е душевна состојба. Имено никогаш не сум сериозен, се чувствувам како ретардиран некогаш, озбилно. Дали сум нормален?:toe:

Едит:

И голем женкар, а мал сум. Порано не бев таков. Откако се зачленив на форумот сум таков. Дали тоа влијае на мене?

Абе немој да се секираш јас мислам дека тука влијае пубертетот :kesa:

POMOS. Mnogu mi nedostiga staroto drustvo koe nema da go vidam nikogas poveke.Me ubivaat slikite od minatoto i postojano sakam da sum tamu. Pomislata deka treba da zapoznavam novi luge i novi prijateli mi e nekako cudna. Posle 9 godini pominati zaedno. Ne razdeli samo eden moment. eden moment mnogu pomal od sekundata.
POVEKE ne sme zaedno i nikogas nema da bideme.
Kako da prodolzam napred.??????

PS: ne e deka sme se skarale nitu pak sme se razdelile od sto sakavme. Tuku morase da se razdelime zasekogas. Bidejki nemam ni brat ni sestra tie mi bea kako braka i sestri.:uvo:

Naucena sum da mi obrnuvaat poveke vnimanie onie od sprotivniot pol.Kolku i da sum gresela sepak se pominuvalo iako greskite bile od moja strana...no sega ne postapuvam isto so decko mi,kako sto sum postapuvala porano so druga licnost.Cuvstvuvam deka go sakam poinakvo cuvstvo imam sega.Mu pisuvam mu se javuvam a toa porano ne sum go pravela tolku cesto a toj,toj ne mi go dava ona vnimanie koe sum go imala porano od licnost sprema koja ne sum gi imala istite cuvstva.Na primer koga ke kaze deka ke se javi vo odredeno vreme ne go pravi toa i pominuva mn vreme dodeka da se javi ili pak pise..cesto taka se slucuva..a jas go cekam i cekam i na kraj jas sum taa sto prasuva pa sto e problemot?veruvajte porano jas toa sum go pravela ne sum bila odgovorna i ne sum razmisluvala deka na nekoj mu zna4i toa sto jas koga ke sum kazela ke se javam togas ke pisam togas..a ne sum znaela deka boli koga nema da go ispolnam toa.Mi zna4i no dali vredi jas da ostanam so nego iako cuvstvuvavm nesto poveke?Neznam dali mi nedostasuva vnimanieto sto porano sum go dobivala ili pak ima nesto poveke vo seto toa...

Naucena sum da mi obrnuvaat poveke vnimanie onie od sprotivniot pol.Kolku i da sum gresela sepak se pominuvalo iako greskite bile od moja strana...no sega ne postapuvam isto so decko mi,kako sto sum postapuvala porano so druga licnost.Cuvstvuvam deka go sakam poinakvo cuvstvo imam sega.Mu pisuvam mu se javuvam a toa porano ne sum go pravela tolku cesto a toj,toj ne mi go dava ona vnimanie koe sum go imala porano od licnost sprema koja ne sum gi imala istite cuvstva.Na primer koga ke kaze deka ke se javi vo odredeno vreme ne go pravi toa i pominuva mn vreme dodeka da se javi ili pak pise..cesto taka se slucuva..a jas go cekam i cekam i na kraj jas sum taa sto prasuva pa sto e problemot?veruvajte porano jas toa sum go pravela ne sum bila odgovorna i ne sum razmisluvala deka na nekoj mu zna4i toa sto jas koga ke sum kazela ke se javam togas ke pisam togas..a ne sum znaela deka boli koga nema da go ispolnam toa.Mi zna4i no dali vredi jas da ostanam so nego iako cuvstvuvavm nesto poveke?Neznam dali mi nedostasuva vnimanieto sto porano sum go dobivala ili pak ima nesto poveke vo seto toa...

Па проблемот е тоа што ти го сакаш премногу, односно си заљубена во него најверојатно, ама тој не е , тој сигурно не те ни сака можи да е само онака со тебе . Значи проблемот не е во тоа дека ти недостасува внимание, проблемот е во тоа што дечкоти не те сака и не ти дава внимание и затоа е така. Според ова што кажуваш не вреди а останеш со него штом е така тој не ти дава ич внимание, незнам треба да си поразговарате, дали тој чувствува нешто за тебе. И така ќе се реши проблемот. :smir:

Ако очекуваш површно решение од личност што ја има истата потреба за внимание како тебе, можам само да те советувам да го оставиш иако примарната причина поради која те привлекува е фактот дека не е толку заинтресиран, но, ако не го добиваш она што ти треба резултатите ќе станат застрашувачки по тебе, ќе почнеш да си ја измачуваш психата и ќе завршиш како дупли роб на вниманието, барајќи го, молејќи за него и на крајот ќе почнеш да бегаш од него зошто ќе го сметаш за виновник на сите свои проблеми.
Од тебе зависи дали ќе се донесеш во таа ситуација или ќе бараш решенија да останеш психички здрава.Подобро е да се спречи него да се лечи.

Naucena sum da mi obrnuvaat poveke vnimanie onie od sprotivniot pol.Kolku i da sum gresela sepak se pominuvalo iako greskite bile od moja strana...no sega ne postapuvam isto so decko mi,kako sto sum postapuvala porano so druga licnost.Neznam dali mi nedostasuva vnimanieto sto porano sum go dobivala ili pak ima nesto poveke vo seto toa...

Тоа што си им го правела на други сега ти се прави тебе, нема лутење сега знаеш како е. Извлечи поука од ситуацијата во иднина да бидеш поодговорна и повнимателна спрема другите.

Дечкото твој воопшто не е битен, ти си битна. Имаш неколку можности:

1) Да промениш однесување и да престанеш да го чекаш да се јави. Излези со другарка, оди во кино само не го чекај пошто е глупаво.

2) Разговарај со него за проблемот и види дали ќе се корегира.

3) Прифати ја ситуацијати и продолжи да патиш со надеж дека ќе стане подобро.

4) Раскини му.

Navistina vi blagodaram za site soveti sto mi gi dadovte.Ke vidam kako ke bide vo idnina dali ke go dobijam ocekuvanoto,a dokolku ne zivotot prodolzuva napred .Malku bev zbuneta zosto ne sum bila vo slicna situacija porano...no ete veruvajte ke izvlecam od ova pouka ;)Fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom