Дали го одобруваме штрајкот организиран од СОНК?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас не се чувствувам компетентна да расправам по тоа мислење, ама мене ми одговара да не одиме на училиште, ама секако дека не ми одговара да ги обработуваме изгубените деново во штрајк на просветните работници во неработните денови:smir:

Глупачо , читај убаво кој пишува за Сериа А, Б, Ц1
Ај доста изиграваш полтронче ВМРО-ско
Бидиси свој...нека не те е..... во мозокот...

Последен пат намали си го потписот. Имаш време од 5 мин.
Тоа беше за тебе.
Другото важи за сите на темата.
Гледам дека мене најверојатно ме нарекуваш глупача, што не е точно бидејќи треба да ме наречеш глупак, машко сум :)
Башка, просветните работници треба да имаат челични нерви, а не да се палат како млади мајмуни.
За такви изјави на љубов, тука се банира. Ај, сега ако намалиш потпис ќе ти простам.
Исто така ме нарече полтронче вмровско, ама ќе те разочарам, и тоа не сум. Да бев, ќе лапав пари од буџетот.

Офтопик:
Твојот потпис и е членска грешка. Намали го, само јас те имам опоменато 5 пати.

И не си лектор, но рече дека си просветар. Каков е тој просветар што не си го знае јазикот?

Думан, опомена пред бришење потпис, преголем е потписот!

Друго: Доста беше офтопици, Серија А, Б, Ц1 итн...
Штрајкот на СОНК!
Вие две момчиња, само наречени „модератори“, не ги бришете постовите што не ви одговараат, и убаво читајтеги постовите...сепак мислам дека не се сите на форумов мало умни како вами, пичкоплачковци и лижачи на Никола Груески, кој ја враќа Македонија во 1949 година...
Нејсе сами сме виновни за оваа дереџе , што и се случува на Македонија.
Факт е дека над 60%, за ваквата ситуација на Македонија ние придонесовме со нашиот даден глас за терористичката организација ВМРО.

Оф, јас машко, Струмикс женско а просветарите бараат поголема плата.

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА!

Вие две момчиња, само наречени „модератори“, не ги бришете постовите што не ви одговараат, и убаво читајтеги постовите...сепак мислам дека не се сите на форумов мало умни како вами, пичкоплачковци и лижачи на Никола Груески, кој ја враќа Македонија во 1949 година...
Нејсе сами сме виновни за оваа дереџе , што и се случува на Македонија.
Факт е дека над 60%, за ваквата ситуација на Македонија ние придонесовме со нашиот даден глас за терористичката организација ВМРО.
Ова е цената што ја плаќаш даскал што те вработиле со договор на една година?
Патетика...
Не ја уништувај темата!

Ги оправдувам зато што 6 месеци се договарале и еве никако не се договориле..и зато шо не учиме :)

Оф, јас машко, Струмикс женско а просветарите бараат поголема плата.

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА!
Прво добро информирајсе за штрајкот, па после пишувај..
Штрајкот нема врска со зголемување на пшлати...
П.С Пред да пишуваш, прво читај.

Претеруваат. Против штрајкот сум. Платите неодамна им ги покачија за 40% и кусур, и покрај тоа што до сега немало толкаво покачување, сега пак бараат. Ок, не викам дека имаат високи плати. На крај краева се произлегува од образованието, од професорите, ама барем да беа сите професори на место. Имаат ниски плати, ама што да се праи кога таков е буџетот на нашата земја. значи штрајкот... со ова само прават да учиме или неколку саботи по ред, или пак зимскиот распуст да ни го скратат. Нив им е сеедно, и така мораат да доаѓаат во школо, ама на нас не! Додека учениците штајкуваа за матура и за екстерни тестови, сите ги запишуваа дека не се во школо. А сега они кога штајкуваат ние што треба да правиме?

Штрајкот нема врска со зголемување на пшлати...

Добро е информирана Џену не се секирај. Верувам далеку подобро од тебе:)(без навреда) Штрајкот е за зголемување на хранарината ако не се лажам, а нив им ја даваат заедно со платата. Така да исто ти се фаќа...дали хранарина или плата...сејм тинг:)

Сепак мислам дека требаше да стават главен акцент на барањето за укинување на договорите за вработување на една година.
Кој е внатре да си остане и готово!

Штрајкот нема врска со зголемување на плати...
Сигурно за зголемување на фондот на часови а?

Добро е информирана Џену не се секирај. Верувам далеку подобро од тебе:)(без навреда) Штрајкот е за зголемување на хранарината ако не се лажам, а нив им ја даваат заедно со платата. Така да исто ти се фаќа...дали хранарина или плата...сејм тинг:)
Имаат и трето барање (договори на неопределено време), ама акцентот отиде на платите...

Сепак мислам дека требаше да стават главен акцент на барањето за укинување на договорите за вработување на една година.
Кој е внатре да си остане и готово!

Сигурно за зголемување на фондот на часови а?
Главна причина за штрајкот е, не потпишување на колективен договор.
Втора причина, израмнување на хранарина со другите институции
просвета 2300 ден
Медицина 3900 ден
најмалата месечна хранарина во другите институција е 3100 ден
И нема никаква врска со зголемување на основна плата.
Хранарина и плата се две различни работи
А оваа веќе било договорено многу одамна помеѓу Влада - СОНК
Сега има договор помеѓу Грујо и Дојчин за штрајкување, на крај филмот ќе заврши со одобрување на барањата на СОНК и поентирање на владата
Остваруваме...
губитници учениците

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Реков нешто и доста беше веќе!
Думан, потписот!!!

Наредниот офтопик ќе биде казнет со бан!

Кога ќе размислам се што работи како просветар ,подобро нека нема потпишување на договори на неопределено време.Барем ќе се добие на квалитет.Неписмени со земена диплома по незнам кој пат не ме ни интересира да неможат да останат зацементирани на тоа работно место до пензија.

Инаку , генерално сум за штрајкот.Кога не би се повторувала од претходно истакнатото би рекла дека навистина целокупниот приход што го имаат е недоволен за онаа дејност што ја извршуваат.

Не го одобрувам штрајкот, прво многу лош период за штрајк, второ од месечина се гледа дека сето тоа има некаква политичка позадина, а од сето тоа губат учениците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom