Makedonija dobi ushte edna chvrga od samitot na EU. Toa shto postignuvanje na soglasnost za imeto ne beshe direktno posocheno kako uslov, ne znachi nishto. Toa e tamu izostaveno samo zatoa shto nema pravna osnova. No, ako se prochita celiot izveshtaj od toj samit, mnogu e jasno deka dogovor za imeto mora da ima.
Kako i da e, toj moment nema vrska so ova shto go ima postirano intel.
Ne mozhe premier na edna drzhava da kazhuva koj novjnar pishuva ispravno, a koj ne. Inaku, mene negovata izjava ne me iznenadi, poshto znam deka ne mu e ni prva ni posledna glupost. Ama ushte koga go chitav intervjuto, mi padna vo ochi ona shto go navel i urednikot na Dnevnik, Sasho Kolokanov:
,,Дали и какви докази има премиерот за да ја поткрепи својата изјава дека македонските бриселски дописнички имале дополнителна мотивација од јужниот сосед за да шпекулираат против својата земја.“
Ova mu e, najblago kazhano, neoprostiv gaf.Garant zavrshil so krivichna prijava preku nokj!
Citirano od eden tekst vo vrska so slobodata na govorot kade shto G'uevski i kompanija ja gushat sekoja onaa vest koja razmisluva poinaku od nego ili kritikuva i voedno ova e dokaz deka vladata go troshi parite na doveduvanje do ednoumie nasproti ona za koe se zalagashe i boreshe do pred denovite koga bea opozicija.