Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво се пишува Македонија,не Македониа...
Второ, Македонија пред 17год. била во конфедерација, па логична последица е да има повеќе телевизии од екс-ју просторите(ТВ Словенија, БН,ХРТ,НОВА,ПИНК,РТС)
Трето, а што, сакаш да ги пуштат и сите бугарски? Како може да гледаме ТВ,на јазик што не го разбираме. Во секој случај повеќе ќе разбереме српско-хрватски, одколку бугарски. Сега знам, ќе почнеш од инат да пишуваш цинично,ама тоа е веќе до тебе.
Трн не те знам откаде си,ама аз последно кога бех в Струга и Охрид по меаните пееха песен за б'лгарски војник "капитан Б'рдаров 19-ти Шуменски полк"И оште една за ПАраскев Цветков која се пее кај Битола.Си ги слушнал тие песни?Само така от лјубопитство.Море и не само тоа, некои „местни“ жители дури и зимале по некој леш и дома во дворот да си го закопаат, некои и по два...од ќејф![]()
mrs u picku mater bugar smrden ..u Struga nikogas nema da se pejat bugarski pesni !Трн не те знам откаде си,ама аз последно кога бех в Струга и Охрид по меаните пееха песен за б'лгарски војник "капитан Б'рдаров 19-ти Шуменски полк"И оште една за ПАраскев Цветков која се пее кај Битола.Си ги слушнал тие песни?Само така от лјубопитство.
Романот Илинден не е написано от Гоце тука требе да те разочаровам.Книгата е тетралогија на Димит'р Талев,која се с'стој отНикој не ми е ослободител сто пати кажувам и 1000 ке кажам.
За оваа слобода безброј МАКЕДОНЦИ ги дале своите животи.
А само господ ја знае вистината.
А зашто вие бугарите се занимавате со историјата на Македонците.
Гледајте си ја вашате.
Гоце во романот Илинден секогаш збори за независна Македонија и ништо повеќе.
Трн не те знам откаде си,ама аз последно кога бех в Струга и Охрид по меаните пееха песен за б'лгарски војник "капитан Б'рдаров 19-ти Шуменски полк"И оште една за ПАраскев Цветков која се пее кај Битола.Си ги слушнал тие песни?Само така от лјубопитство.
лажец таја слика е от [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Битолско [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]За време првата светска војна[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]деца и жени задушени со гас снарјади од страна на Френската армија[/FONT]
сликата е от [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Рудолф Арчибалд Рајс[/FONT]
Еј ГИ ТЕ......
Ти па немој да лажеш.Откаде ти е таа снимка?Нешто е моделирана,махнал си надписо,да не пишеше нешто на руски,на мене на руска униформа ми мјаза това.Такава униформа никога немало в Бг армија-за това 100%Задушени со гас, ама од страна на Бугарската армија. Немој да лажеш како Циганин. Ма какав Циганин, вие сте по-долни и од Циганите.
....А таа на таа слика војникот во каква униформа е а ? Мама ви дееба Татарска мрсна. Ега измрете сичките !!!!
![]()
Toa војникот не го знам во каква униформа е. Знам само тоа што ja држи главата и на него требе да му се отсече главата. И друго што гледам на сликата (не знам от каj ja доби) е што и двете глави си личат като две капки вода.Задушени со гас, ама од страна на Бугарската армија. Немој да лажеш како Циганин. Ма какав Циганин, вие сте по-долни и од Циганите.
....А таа на таа слика војникот во каква униформа е а ? Мама ви дееба Татарска мрсна. Ега измрете сичките !!!!
![]()
Дај постирај линка ЛАЖЕЦ да ти ласнат лажште през целиа форум.Снимката е озаглавена policai glavatarU-окончание каквото на бугарски нема.Униформата е всичко друго но не и б'лгарска а за капак си избришал и надписа от снимката.Абе ти за малоумни ли ни мислиш не само мене ами и македонските форумджии.Да не се окаже че е сликан некој от северните брака.Милиа тој не смеел да стави линк от форум,не било дозволено.Абе ти ако можеше не линк имена и адреси ке ставеше![]()
Как не ти е страм бе Татар гнусен , долен , нагал. Јас да не сум како вас пичка и да си служам со лаѓи. Не сум дојден од Азија јас, запомни го тоа. Лажец ќе викаш на татко ти , а не на мене. Сликата е озаглавена ПОЛИЦАЈГЛАВАРУ а последното РУ е од името на сликарот - Rodolphe Archibald Reiss, Германец, кој ги сликал военните злосторства на вас Татарите во Македонија. Униформата е на Бугарски полициски служител во окупирана Македонија. А инаку вие Татарите верно сте малумни, да ви се сотрие племето ега, еве и кога ја гледаш сликата продолжуваш да упорстваш како идиот. А еве и најдолу линк од форумот каде ја видов за првпат сликата , ама ако се разровиш во интернет за сликарот ќе најдеш и други негови слики од гнасната ви окупација. Биди задоволен и уживај во разгледувањето :
http://images.google.co.uk/imgres?i...0%B4+%D1%80%D0%B0%D1%98%D1%81&um=1&hl=en&sa=N
Е сега ако имаш и малку достоинсто ( соменвам се ) ќе се извиниш за тоа дека ме обвинуваш во лага . Надевам се еден ден твоите наследници да се извинат и на Македонија за тие злосторства !