БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Ни знам за добро ли е, за зло ли е,
ама кај вас времето изгледа е спрело...

Никој не ми е ослободител сто пати кажувам и 1000 ке кажам.
За оваа слобода безброј МАКЕДОНЦИ ги дале своите животи.
А само господ ја знае вистината.
А зашто вие бугарите се занимавате со историјата на Македонците.
Гледајте си ја вашате.
Гоце во романот Илинден секогаш збори за независна Македонија и ништо повеќе.

Прво се пишува Македонија,не Македониа...

Второ, Македонија пред 17год. била во конфедерација, па логична последица е да има повеќе телевизии од екс-ју просторите(ТВ Словенија, БН,ХРТ,НОВА,ПИНК,РТС)

Трето, а што, сакаш да ги пуштат и сите бугарски? Како може да гледаме ТВ,на јазик што не го разбираме. Во секој случај повеќе ќе разбереме српско-хрватски, одколку бугарски. Сега знам, ќе почнеш од инат да пишуваш цинично,ама тоа е веќе до тебе.

Србите дефинитивно разбират по-добре српско-хрватски, одколку бугарски и македонски. Сите срби со кои работам не разбират ни бугарски ни македонски. Кога им пуштам клипчинjа на К-15 секоj пат прашат кога да се смеат. Ама тие не су од Куманово. Тие никогаш не били во Македониjа исто като мене.

Море и не само тоа, некои „местни“ жители дури и зимале по некој леш и дома во дворот да си го закопаат, некои и по два...од ќејф :)
Трн не те знам откаде си,ама аз последно кога бех в Струга и Охрид по меаните пееха песен за б'лгарски војник "капитан Б'рдаров 19-ти Шуменски полк"И оште една за ПАраскев Цветков која се пее кај Битола.Си ги слушнал тие песни?Само така от лјубопитство.

Трн не те знам откаде си,ама аз последно кога бех в Струга и Охрид по меаните пееха песен за б'лгарски војник "капитан Б'рдаров 19-ти Шуменски полк"И оште една за ПАраскев Цветков која се пее кај Битола.Си ги слушнал тие песни?Само така от лјубопитство.
mrs u picku mater bugar smrden ..u Struga nikogas nema da se pejat bugarski pesni !

Никој не ми е ослободител сто пати кажувам и 1000 ке кажам.
За оваа слобода безброј МАКЕДОНЦИ ги дале своите животи.
А само господ ја знае вистината.
А зашто вие бугарите се занимавате со историјата на Македонците.
Гледајте си ја вашате.
Гоце во романот Илинден секогаш збори за независна Македонија и ништо повеќе.
Романот Илинден не е написано от Гоце тука требе да те разочаровам.Книгата е тетралогија на Димит'р Талев,која се с'стој от
"Преспанските камбани","Гласовете ви ги чувам","Железнија светилник" и "Илинден".
Човекот е от Прилеп,ама кај вас е забранет,сложен е от валстите под графата-контроверзна личност,в превод немој да питаш много в'проси.МАкедонец,роден в МАкедонија,голем писател,а не се изучава в МАкедонија.Зашто?МОже би некој тук може ке ти каже по-добре...

сигурно си сонувал
бугарски песни тешко да слушниш во Битола
ти си цел фалсификат
како и твојата историја изроду
paradigm :kez:<<<болваров

лажец таја слика е от [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Битолско [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]За време првата светска војна[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]деца и жени задушени со гас снарјади од страна на Френската армија[/FONT]
сликата е от [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Рудолф Арчибалд Рајс[/FONT]

Еј ГИ ТЕ......

Задушени со гас, ама од страна на Бугарската армија. Немој да лажеш како Циганин. Ма какав Циганин, вие сте по-долни и од Циганите.
....А таа на таа слика војникот во каква униформа е а ? Мама ви дееба Татарска мрсна. Ега измрете сичките !!!!
policai20s20glavaru3.jpg

008111104.jpg
МАкедонцки отбележи военни униформи-автоматски пушки!!!
Еве това кога ке пратите до медиумите матриал претајте и това.КАк франнцузите честват на гробиштата с пушки и как всели страх и терор сред местното население-даже и жертви имало!
Нападнаха а МАкедонија от сите страни :pos2:

Задушени со гас, ама од страна на Бугарската армија. Немој да лажеш како Циганин. Ма какав Циганин, вие сте по-долни и од Циганите.
....А таа на таа слика војникот во каква униформа е а ? Мама ви дееба Татарска мрсна. Ега измрете сичките !!!!
policai20s20glavaru3.jpg
Ти па немој да лажеш.Откаде ти е таа снимка?Нешто е моделирана,махнал си надписо,да не пишеше нешто на руски,на мене на руска униформа ми мјаза това.Такава униформа никога немало в Бг армија-за това 100%

policai20s20glavaru3.jpg
Toa војникот не го знам во каква униформа е. Знам само тоа што ja држи главата и на него требе да му се отсече главата. И друго што гледам на сликата (не знам от каj ja доби) е што и двете глави си личат като две капки вода.

Овој е текстот под сликата, а ја добив нормално од интернет:

se raboti za bugarski policaec shto drzhi odsechena glava vo rakata.slikata e od eden bugarski forum kade shto si se velichat bugarite na vakvite zlostorstva.adresata koja beshe vpishana na slikata ja izbrishav bidejki link kon drugi forumi ne e dozvolen (pa ni indirekten).

http://img525.imageshack.us/img525/5568/policai20s20glavaru3.jpg
(do adminite ili moderatorot: ako trgate neshto ve molam ostavete go postot i trgnete go samo linkot od slikata.barem da se znae shto imalo i kakvi ni se komshiive!)

Дај постирај линка ЛАЖЕЦ да ти ласнат лажште през целиа форум.Снимката е озаглавена policai glavatarU-окончание каквото на бугарски нема.Униформата е всичко друго но не и б'лгарска а за капак си избришал и надписа от снимката.Абе ти за малоумни ли ни мислиш не само мене ами и македонските форумджии.Да не се окаже че е сликан некој от северните брака.Милиа тој не смеел да стави линк от форум,не било дозволено.Абе ти ако можеше не линк имена и адреси ке ставеше:)

Дај постирај линка ЛАЖЕЦ да ти ласнат лажште през целиа форум.Снимката е озаглавена policai glavatarU-окончание каквото на бугарски нема.Униформата е всичко друго но не и б'лгарска а за капак си избришал и надписа от снимката.Абе ти за малоумни ли ни мислиш не само мене ами и македонските форумджии.Да не се окаже че е сликан некој от северните брака.Милиа тој не смеел да стави линк от форум,не било дозволено.Абе ти ако можеше не линк имена и адреси ке ставеше:)

Как не ти е страм бе Татар гнусен , долен , нагал. Јас да не сум како вас пичка и да си служам со лаѓи. Не сум дојден од Азија јас, запомни го тоа. Лажец ќе викаш на татко ти , а не на мене. Сликата е озаглавена ПОЛИЦАЈГЛАВАРУ а последното РУ е од името на сликарот - Rodolphe Archibald Reiss, Германец, кој ги сликал военните злосторства на вас Татарите во Македонија. Униформата е на Бугарски полициски служител во окупирана Македонија. А инаку вие Татарите верно сте малумни, да ви се сотрие племето ега, еве и кога ја гледаш сликата продолжуваш да упорстваш како идиот. А еве и најдолу линк од форумот каде ја видов за првпат сликата , ама ако се разровиш во интернет за сликарот ќе најдеш и други негови слики од гнасната ви окупација. Биди задоволен и уживај во разгледувањето :

http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://img525.imageshack.us/img525/5568/policai20s20glavaru3.jpg&imgrefurl=http://archives.vmacedonia.com/16943.htm&usg=__QvAcE385smQMw0oyY01QXAl2GVk=&h=364&w=566&sz=57&hl=en&start=7&um=1&tbnid=dqOBx7BdnDraAM:&tbnh=86&tbnw=134&prev=/images%3Fq%3D%25D1%2580%25D1%2583%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25BB%25D1%2584%2B%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2587%25D0%25B8%25D0%25B1%25D0%25B0%25D0%25BB%25D0%25B4%2B%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2598%25D1%2581%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN

Еве ти статија и за сликарот, бидејки се сомневам дека си доволно паметен да си ја најдеш сам ( ако беше немаше да се изкажуваш неподготвен )

http://74.125.77.132/search?q=cache...lphe+Archibald+Reiss&hl=en&ct=clnk&cd=1&gl=uk

Е сега ако имаш и малку достоинсто ( соменвам се ) ќе се извиниш за тоа дека ме обвинуваш во лага . Надевам се еден ден твоите наследници да се извинат и на Македонија за тие злосторства !

Как не ти е страм бе Татар гнусен , долен , нагал. Јас да не сум како вас пичка и да си служам со лаѓи. Не сум дојден од Азија јас, запомни го тоа. Лажец ќе викаш на татко ти , а не на мене. Сликата е озаглавена ПОЛИЦАЈГЛАВАРУ а последното РУ е од името на сликарот - Rodolphe Archibald Reiss, Германец, кој ги сликал военните злосторства на вас Татарите во Македонија. Униформата е на Бугарски полициски служител во окупирана Македонија. А инаку вие Татарите верно сте малумни, да ви се сотрие племето ега, еве и кога ја гледаш сликата продолжуваш да упорстваш како идиот. А еве и најдолу линк од форумот каде ја видов за првпат сликата , ама ако се разровиш во интернет за сликарот ќе најдеш и други негови слики од гнасната ви окупација. Биди задоволен и уживај во разгледувањето :

http://images.google.co.uk/imgres?i...0%B4+%D1%80%D0%B0%D1%98%D1%81&um=1&hl=en&sa=N

Е сега ако имаш и малку достоинсто ( соменвам се ) ќе се извиниш за тоа дека ме обвинуваш во лага . Надевам се еден ден твоите наследници да се извинат и на Македонија за тие злосторства !

Омопирин, добро утро. Убав ден да имаш. Да те прашам нешто? Спиеш ли ти! Те гледам цел ден и ноќ си бил активен и со конструктивен приод за македонската кауза допринесуваш. Или сте “ две тела у једном телу“. Каква кондиција, човече. Па, да ти остана комунистичката партија на власт и додатен додаток ке имаше, ем во партиските одмаралишта ке користеша, ем млади девојки ке те служеа. Вака, трошки се фрлаат. Да ли се исплати? Сепак, не мислам дека е на личен план и некој убава бугарка ти удрила корпа. Што ке е причината за конструктивноста твоја. Ке ни помогнеш на сите добронамерни во Македнија и околу Македонија.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom