БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Можеш ти да кажеш ти без трева шо е станало?Знам каква ти е целта и може и да е постигнеш,ке ти се намаже срцето?
62.000, FMI.
Само 62.000 `мртви` (назив за србите кај бугарските војници) го решаваат фронтот.
Меѓу нив и прадедо ми и брат му.
Заедно со уште многу членови на истата фамилија кои што нажалост не стигнаа до родната грутка у пробојот при кој што за недела дена имаат напредувано 300км.
Под команда на Војвода Мишиќ.
http://uk.youtube.com/watch?v=uP9ZWtwa0ic&feature=related
http://uk.youtube.com/watch?v=hex3PGtXwrA
Баш сум си ветил дека до Февруари мора да отидам на Зејтинлук.

Некој лаже FMI.
:toe:
Дрско лаже.
Или јас или вие.
Само што целокупната Светска историја знае кој победил во Прва Светска Војна,и видиш лажови...срам да им е... у тој список не ги бројат бугарите. :vozbud::pos2:
Многу добро се знае кој го пробил Солунскиот фронт.

Океј. Преку таквото.

За некоја минута ќе има баниран од кајгана некој, перманентно.

едит: поетот инвент е баниран, поради отворање на нов јузер, откако е баниран одамна, и поради преголеми поетски изразувања во Македонија. Такви клипчиња може да си пуштате со слави трифонов и каракачанов, на сеанси за глобална мастурбација.

Кој е следниот?
Ајде, повелете...

Знае се прав си ...

When General Vazov arrived in London in 1935 to meet veterans from the war he was welcome with great respect from his hosts, with the flags of all their regiments who participated in the battle bowed down in his honour in the Victoria Railway Station

62.000, FMI.
Само 62.000 `мртви` (назив за србите кај бугарските војници) го решаваат фронтот.
Меѓу нив и прадедо ми и брат му.
Заедно со уште многу членови на истата фамилија кои што нажалост не стигнаа до родната грутка у пробојот при кој што за недела дена имаат напредувано 300км.
Под команда на Војвода Мишиќ.
http://uk.youtube.com/watch?v=uP9ZWtwa0ic&feature=related
http://uk.youtube.com/watch?v=hex3PGtXwrA
Баш сум си ветил дека до Февруари мора да отидам на Зејтинлук.

Некој лаже FMI.
:toe:
Дрско лаже.
Или јас или вие.
Само што целокупната Светска историја знае кој победил во Прва Светска Војна,и видиш лажови...срам да им е... у тој список не ги бројат бугарите. :vozbud::pos2:
Ти правиш разлика между битка и воjна?
Може да намериш каде лажа?Да сум рекол дека сме спечелили воjната?
Спечелихме битката при Доjран-35 000 бугари срешту 75 000 грци и британци.Както ти каза ова го знае целата светска историja.:helou:
Ти не си во состоjба да разбешеш шо ти се казва.Воjната е загубена,битката е блестjaшта и е спечелена!
Темата е за клуч веке незнам колко пати ке кажа.

И за военните гробови не отговори ... зошто секакви други нации може да отдават почит и да се грижат за гробовите на своите жертви а б'лгарите да не могат и тоа да се представува като некаква вооружена офанзива врз македонскија народ!?!?!?!?

Ајде некој дето истерично сборува дека БУГАРИТЕ СА ВООРУЖЕНИ СРЕД МАКЕДОНИја как ке го коментират вопросот зашто другите имат право а б'лгарите не!?!?!?!?

Еве ви и слика на френски вооружен караул кој отдава почест на френското военно гробиште во град Скопие

008111104.jpg

Ајде сега нема ли некој да отвори тема ФРАНЦУЗИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИја!?!?!? а

И за военните гробови не отговори ... зошто секакви други нации може да отдават почит и да се грижат за гробовите на своите жертви а б'лгарите да не могат и тоа да се представува като некаква вооружена офанзива врз македонскија народ!?!?!?!?

Зашто другите народи ме нарекуваат Macedonian и дека зборувам на македонски јазик а вие господо негирате се што е Македонско и сакате ние да ве сакаме. Е нема брате мој. Јас сум македонец,говорам македонски јазик и секој кој го почитува тоа е мој пријател а тој кој не го почитува е мој душман и со сите сили ке се борам со него и ако треба ке го говорам и тоа што не доликува на човек како мене(за гробиштата) но не ги сметам за луѓе тие кои ми кажуваат што сум јас и што треба да бидам.

nbx3 mojot stav e ovoj.

istorijata ne mozeme da ja smenime, mozeme idninata da ja napravime podobra.

sekoj neka place nad svojot grob,problematicno e vooruzuvanjeto na cetata na bugarskite vojnici, ama toa e propust od nasata drzva pred se sto ne reagirala za toa.
Реципрочност !
От сега натат'к сите македонски военни што се обучават в Б'лгарија - само с халосни !
:vozbud:

Зашто другите народи ме нарекуваат Macedonian и дека зборувам на македонски јазик а вие господо негирате се што е Македонско и сакате ние да ве сакаме. Е нема брате мој. Јас сум македонец,говорам македонски јазик и секој кој го почитува тоа е мој пријател а тој кој не го почитува е мој душман и со сите сили ке се борам со него и ако треба ке го говорам и тоа што не доликува на човек како мене(за гробиштата) но не ги сметам за луѓе тие кои ми кажуваат што сум јас и што треба да бидам.

Не ти прави чест ... м'ртвија не ни е враг както се казва ... тие ора во гробот имат право на почит и никој от нив нема да стане да те негира ... много от тија хора са родени в македонија и са погребани в родната си земја ... никој не те негира чувствај се кав сакаш, ти не отнемај правото на чоешка почит к'м падналите в таја војна без значение какви са ... б'лгари англичани французи ... еве ти уште една слика ... ајде праи тема ВООРУЖЕНИ ФРАНЦУЗИ ВО СРЕД СКОПјЕ БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ НАПАГАТ!!!

013111104.jpg

gemeto

Реципрочност !
От сега натат'к сите македонски военни што се обучават в Б'лгарија - само с халосни

pretpostavuvam nesto loso sakas da kazesm ne te razbrav halosni so e toa?

mozam li i jas koga e reciprocnot vo prasanje vaka javno da provociram na bugaski forum?

gemeto

Реципрочност !
От сега натат'к сите македонски военни што се обучават в Б'лгарија - само с халосни

pretpostavuvam nesto loso sakas da kazesm ne te razbrav halosni so e toa?

mozam li i jas koga e reciprocnot vo prasanje vaka javno da provociram na bugaski forum?
Халосен патрон - без куршум (само дига шум).
Мислиш ли, че аз повокирам ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom