Генерален штрајк на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата alex-st
  • Време на започнување Време на започнување
Не вреѓај така уличарски некултуро една. Иначе мене во школските денови ми беше многу поубаво од тебе.:smir:

Ако ми беше за вреѓање немаше наводниците да ги ставам, а ги ставив поради тоа што не личи сеуште млада девојка да не условува како 300 години да сме разлика. Секој (скоро) сака одмор од учењето и ние го добивме и имаме секакво право да уживаме во тоа, без некој да ни вели дека не личиме на ученици. Ние да бевме криви за штрајкот ќе сфатев... но ние сме жртви во случајов и уште не смееме ни да уживаме во придобивките? Што ќе направеше ти? Ќе штрајкуваше за да учиш? Ќе ангажираше приватен професор? Ма дај, немој со такви НАШАТА-ГЕНЕРАЦИЈА-УЧЕШЕ-МНОГУ-ПОВЕЌЕ муабети. А тоа дали ти било поубаво, не можеш да знаеш. :smir:

Крвопијциве од пиле млеко бараат, и ќе го добијат.

Ако ми беше за вреѓање немаше наводниците да ги ставам, а ги ставив поради тоа што не личи сеуште млада девојка да не условува како 300 години да сме разлика. Секој (скоро) сака одмор од учењето и ние го добивме и имаме секакво право да уживаме во тоа, без некој да ни вели дека не личиме на ученици. Ние да бевме криви за штрајкот ќе сфатев... но ние сме жртви во случајов и уште не смееме ни да уживаме во придобивките? Што ќе направеше ти? Ќе штрајкуваше за да учиш? Ќе ангажираше приватен професор? Ма дај, немој со такви НАШАТА-ГЕНЕРАЦИЈА-УЧЕШЕ-МНОГУ-ПОВЕЌЕ муабети. А тоа дали ти било поубаво, не можеш да знаеш. :smir:

Во секој случај лошо изгледа зборот. Инаку личи да ви се обратам така, дека навистина јас чувствувам како пред толку години да имам завршено основно или средно, сеедно. Скоро се` е различно од пред неколку години кога учев јас.
А и сепак, без оглед што не сум баба, сум возрасна и самостална личност, која има право да ви каже дека грешите кога се радувате ако треба да заостанете со образованието. Знам дека не сте вие криви, но не треба да го поддржувате потегов на вашите наставници, а уште помалку да навивате за тоа да се одолговлечи што е можно повеќе. На крај, се работи за вас и вашата иднина, а не за нивната. Нели?:smir:

Сакаш одмор од учење? Отпиши се од школо, вечно ќе одмараш и кур нема да ти чуе. Што ќе се замараш со школо ич не ми е јасно?

А учениците што нема да одржат 180 часа, што за нив
Што се правите луди и наивни? Се знаат образовните мерки за учениците. 30 неоправдани часови Исписница, 250 оправдани часови Полагање на сите предмети во школо. Со сила глуп народ се правите бе

Сакаш одмор од учење? Отпиши се од школо, вечно ќе одмараш и кур нема да ти чуе. Што ќе се замараш со школо ич не ми е јасно?

Oдмор има релативно и апсолутно значење. Го преферирам првото, ако баш те интересира. :smir:

ја денеска не бев на школо не се учеше кај нас иначе само еден со мене шо учи отишол да праша:pos2: другите сите во 12 сон утре ќе одам да видам шо е работава ако се учи:nesvest: ако не се враќам дома и си легнувам :pipi:

Ќе уживаме? Ајде размисли уште неколкупати колку ќе уживаме жити се. Секој неработен ден ни е уште една учебна сабота а до Нова Година остануваат уште 5 саботи, па види.
Што се правите луди и наивни? Се знаат образовните мерки за учениците. 30 неоправдани часови Исписница, 250 оправдани часови Полагање на сите предмети во школо. Со сила глуп народ се правите бе

Сега тие бројки се намалени. Со 25 изостаноци се лета, со 200 се полага класен испит :smir:

Ќе уживаме? Ајде размисли уште неколкупати колку ќе уживаме жити се. Секој неработен ден ни е уште една учебна сабота а до Нова Година остануваат уште 5 саботи, па види.

Никогаш не сум бил фан на долговремено планирање, затоа УЖИВАМ ВО ДАДЕНАТА МОЖНОСТ, и секогаш на неа гледам позитивно. А башка, и самата знаеш шо учење во сабота паѓа. Кај мене барем во моето училиште, колку шо и мене ми е мака во сабота, така му е мака и на професорите.

Сега тие бројки се намалени. Со 25 изостаноци се лета, со 200 се полага класен испит :smir:

Не верувам поише од една сабота да одработуваме.Се сеќавам тогаш пред 3-4 години кога штрајкот беше месец дена,две саботи дали одработивме.Такада не се преплашувајте толку....

Еве на вести ништо ново, исто како и денеска ќе биде изгледа :toe:

Ja сум у тотална збунка ... Еден весник пишуе и високо образование ... друг пишуе само осн/сред... 3 пишуе никој 4 сосем друго ...

Знае ли некој дали уким штрајкува исто или ? ме мрзи да идам до факс за џабе =(

Фала однапред.

Официјално е дека нема да се обработуваат часовите бидејќи професорите се на своите работни места , ама највеќе од овој штрајк ќе настрадаат токму учениците. Ќе нема време за поправање оценки и професорите ќе бидат принудени да предаваат по повеќе лекции на еден час за да можат да го предадат цел материјал.

Факултетите не штрајкуваат. Денес бев полагав и имало предавање мада не бев :))

Во јбт прва смена знам дека не се учи ми кажаа другари отишле и ги вратиле назад...:toe:

Значи ја паметно што не бев на школо.Ама се наспав убаво.Би ми годело уште едно вакво и утре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom