Ленилогија: Целибат, сега.

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Лени Кревиц напиша:
Kravitz, 43, told Maxim magazine: “It’s just a promise I made until I find the right one. Where I’m at in life, the women have got to come with something else, not just the body, but the mind and spirit. It usually trips them out, but that’s the way it’s going to be. I’m looking at the big picture.”

Мислам дека изјавата на Лени Кревиц е доволно интересна за да биде земена во предвид. Дури, размислувам да почнам и да ја практицирам. Целибат и мирна глава, дур не дојде она вистинското "на маса".

Вие, би?

Обично пејачите плаќаат на девојки за да им играат во спот.
Кај Лени, девојките му плаќаат на него за да му играат во спот. Ми ја сфаќаш поентата?

Човек кој има легнато три купа девојки, а има можност да легне уште еден, слободно може да дава вакви изјави. Како и секој човек што е презаситен од секс, чоколадо или коњак. Секако, сето тоа ќе се промени по ден или два...

Он топик, и јас не сум човек кој спие со девојка при секоја укажана шанса. Не се водам по филозофијата „кој бира - мастурбира“ или „од бирача - нема ебача“. Не сум FliX, Delux и Scorpio_20. Па затоа и јас (како Лени) сум на целибат се додека не ја најдам „вистинската“.

Како ќе знаеш која е вистинската? А ако после неа дојде некоја повистинска? Позабавна, поинтересна, попаметна.. За неа што ќе направиш??

Човек кој има легнато три купа девојки, а има можност да легне уште еден, слободно може да дава вакви изјави. Како и секој човек што е презаситен од секс, чоколадо или коњак. Секако, сето тоа ќе се промени по ден или два...

Многу убаво го долови моментот.

Лично, не би одбрал ваков начин. Доколку се осетам презаситен ќе си дадам малце фора, да отрезнам, па после ќе и се јавам на девојката.

А во врска со “вистинската“ ми доаѓа едно “ма даај..“, колку што се усовршени жените денеска во глумењето кон секоја пристапувам со одреден сомнеж.

Од аспект на самоконтролата на пример, “прочистувањето“ од валкани мисли, секс, жени итн. е пожелно кон зацврстување на карактерот.
Еден месец во годината, може да пробаме колку сме цврсти, без мастурбација,без односи.

Како ќе знаеш која е вистинската? А ако после неа дојде некоја повистинска? Позабавна, поинтересна, попаметна.. За неа што ќе направиш??
Тоа е веќе друга тема. И не мислев на ВИСТИНСКАТА вистинската, туку на „вистинската“. Затоа ја ставив во наводници. Како ќе знам? Едноставно ќе. Муабетот е, не поддржувам секс со секоја само затоа што се укажала прилика за секс. Туку само со онаа што во дадениот момент ми изгледа како „вистинската“.

До тогаш целибат. Добро де, самоконтрола...

Tипично женско размислување. Ако дојде вистинската, тоа е. Тераш дур се може. Не бараш повистинска :)

Ацид, Братот, не мислев на катанец на гаќи - него на чување на другарот со филозофијата: Не сум си го нашол на улица. Јас ко осетлив момак, на пример, не би можел да поднесам сексуално искористување од некоја ненаситна девојка...би ме повредило. Па затоа, пред да легнам со некоја, би ја проверил некое време дали сака да е со мене ради емоции или ради алкохол.

No pasaran, злобни девојки!!!!

Боби вистинската без наводници ја има пишано (океј, он има ставено среден род ама тоа е премногу бизарно за мојот ум и нема да го коментирам) и повеќе беше кон него пишаното.
Иначе, мислам дека сите така прават, само што кај некои почесто има такви моменти кога некоја им изгледа „вистинска“;)

Боби вистинската без наводници ја има пишано (океј, он има ставено среден род ама тоа е премногу бизарно за мојот ум и нема да го коментирам) и повеќе беше кон него пишаното.
Иначе, мислам дека сите така прават, само што кај некои почесто има такви моменти кога некоја им изгледа „вистинска“;)
Eпа таквите се цитирани во почетокот на темава (и тоа не некоја туку секоја... ај секоја втора)

Сепак... добро кажа Серпико погоре за искористувањето, вистинската онаа која срцето ќе ја одбере ќе биде таа која ќе вреди целосно да и се посветиш, кога знаеш дека нема да бидеш изневерен.

Ацид, Братот, не мислев на катанец на гаќи - него на чување на другарот со филозофијата: Не сум си го нашол на улица. Јас ко осетлив момак, на пример, не би можел да поднесам сексуално искористување од некоја ненаситна девојка...би ме повредило. Па затоа, пред да легнам со некоја, би ја проверил некое време дали сака да е со мене ради емоции или ради алкохол.

No pasaran, злобни девојки!!!!

Ја би ја легнал, а после би ја проверувал зашто сакала да биде со мене.

Може после да ми извади муабет на тема овде дека ми било страв, затоа докажи се на дело па после филозофирај :back: (шала)

Eпа таквите се цитирани во почетокот на темава (и тоа не некоја туку секоја... ај секоја втора)

Сепак... добро кажа Серпико погоре за искористувањето, вистинската онаа која срцето ќе ја одбере ќе биде таа која ќе вреди целосно да и се посветиш, кога знаеш дека нема да бидеш изневерен.

И така бидувате заебувани...:back:

Kravitz, 43, told Maxim magazine: “It’s just a promise I made until I find the right one. Where I’m at in life, the women have got to come with something else, not just the body, but the mind and spirit. It usually trips them out, but that’s the way it’s going to be. I’m looking at the big picture.”
Хехехе... Toj можда дошол до таа точка кај што жените треба да имаат нешто повеќе за го заинтересираат, ама ние? Тешко. Тој има 43 и како што кажа Ацид
Човек кој има легнато три купа девојки, а има можност да легне уште еден, слободно може да дава вакви изјави.
Ние не сме Лени. Но сепак јас разбирам да се селектира малку, да не се дава на секого. Не сме го нашле на улица, така?

Хехехе... Toj можда дошол до таа точка кај што жените треба да имаат нешто повеќе за го заинтересираат, ама ние? Тешко. Тој има 43 и како што кажа Ацид

Ние не сме Лени. Но сепак јас разбирам да се селектира малку, да не се дава на секого. Не сме го нашле на улица, така?

Koга човек ко Лени го кажува тоа, ултимативно треба да се верува. Убер фраер е, спиел со многу... и ти кажува: Бате, не си го арчи за безвезе.

Што фајде па ако секоја вечер дрпаш некоја Џастис?

Што фајде?! Па меракот младалачки, што друго. Не може да биде безвезе. На крај краева, за што служи младоста ако не за провод.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom