Одри, јас не се согласувам со тоа дека жената е во инфериорна позиција кај нас. Ти си девојка на 22 години, кажи ми во која ситуација од товето постоење до денес си се почувствувала дискриминирна затоа што си родена женско? Кој нема право на глас само затоа што е жена?
Јас сум против феминизмот лично, не затоа што не сум упатена, туку не се слагам со она што го наведе во постот. Баш со ништо, а жена сум
.
Единствено може да постои во семејства кои имаат ептен традиционални сваќања. Али денес, во урбана средина не постои правилото дека јас секој ден треба да му готвам ручек. Ако немам време, сум на работа, имам др. обврски (пр. дообразување), ако сакам да одам на кафе или слично, јас денес нема да готвам. А за тоа нема да бидам претепана пошто има толку многу понуда за секаква храна и нема да биде гладен сигурно. Слично и со другите домашни обврски.
Кажав негде по форумов, ќе кажам пак: јас не сум се почувствувала дискриминирана никаде само затоа што сум жена. Работам на работно место на кое работат и мажи, земам еднаква плата со нив, право на глас имам, право на одлука исто така.
А за деца, башка муабет, тоа прво е задоволство по мене, а после е обврска.