Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Креатор на темата Креатор на темата city park boy
  • Време на започнување Време на започнување

Што Би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?

• Вкупно гласачи
    238
зависи од дрогата, пошо ганџа пуши секој втор... нешо потешко ако е = првото од анкетата

Да бе стварно.

Дрогата се дели на маријана, рекреативни и хероин. Првата те прај глуп и досаден, вторите неподнослив и третата те убива. Лаички кажано де.

Корисник на третата ако ми е другар само би се надевал дека нема да му снемат пари еден ден, да се шиба со нечисто. Помош и така му нема.

Првите две ако не претерва ќе го дружам, не му судам, ако претера не бива од него, сам ќе те избегава ако не партиципираш и така.

Да бе стварно.

Дрогата се дели на маријана, рекреативни и хероин. Првата те прај глуп и досаден, вторите неподнослив и третата те убива. Лаички кажано де.

Корисник на третата ако ми е другар само би се надевал дека нема да му снемат пари еден ден, да се шиба со нечисто. Помош и така му нема.

Првите две ако не претерва ќе го дружам, не му судам, ако претера не бива од него, сам ќе те избегава ако не партиципираш и така.

баш така :) мада јас и рекреативните не ги толерирам, еден бивш дознав дека имал џвакано ла косте и влечено ленти, ми вети дека нема ништо од тоа, али јок... се трудев да го одвлечам али џабе е ко сам си сака...
за да му помогнеш на некој треба прво сам да сака да си помогне, а и да ти дозволи па да му помогнеш

баш така :) мада јас и рекреативните не ги толерирам, еден бивш дознав дека имал џвакано ла косте и влечено ленти, ми вети дека нема ништо од тоа, али јок... се трудев да го одвлечам али џабе е ко сам си сака...
за да му помогнеш на некој треба прво сам да сака да си помогне, а и да ти дозволи па да му помогнеш
Абе со кршење филм не му помагаш, само ќе го нервираш.

Ништо нема шо да прајш. Како шо влегват луѓето во филм така и излегват. Ко ќе му прдни.

Ке се обидам јас на некој начин да му помогнам. Знам имав во друштво еден што посегна по марихуаната ама мислевме ај еднаш колку да проба, ама после се поише и поише почна. Тоа лично ни сметаше на сите пошто цело време сакаше уште. Почнавме да збориме со него да му даваме услови за што побрзо да се откаже од тоа, и на крај успеавме. Остана на обични цигари. Едноставно несакам мој другар да подпадне на дрогата.
абе нема везе марихуаната...може да се каже дека скоро 80% од луѓето тука имаат пробано

абе нема везе марихуаната...може да се каже дека скоро 80% од луѓето тука имаат пробано

Добро имаат пробано. Ама сигурно ке ти смета на тебе да слушаш секој втор збор да му биде тоа. Сваќам дека скоро секој пробал тоа ама едноставно сметаше тоа. Сега ем несакам да му се мешам во одлуки што сака нека праи ама сепак другар ми е.

Статистички 2ца од 3ца имаат пробано Маријана или Росана незнам како беше точно. Сеа имам другар и повремено зема од ова и од како што кажа Синдикат-рекреативните. Сум му спомнал ова она дека е лошо али не држи вода тоа кога и јас со него 2,3 пати сум пушел (и тоа единствено ми било).

Темава ...:(

Најдобриот другар мој е моментално на лечење во друга земја ... све најубаво за него и едвај чекам да се врати

Како почна се ?

Почна од еден јоинт .... пред многу години

Почна да пие тромадоли секој ден , од почеток 3-4 па заврши од сабајле со кафето по 15-20 да ,ги пие .... почна хероин да зема и да кради од дома му , па се крена галама дома му фалеле многу пари и златни работи . Стрико му дојде дома и ми кажуваше што се му снемало од кај него и не можев да премолчам и да го оставам да се доуништи и го кажав дека зема хероин а за работите што фалеле не знаев ништо ..... дечкото се смена за 360 , во главата му беше само една мисла КАКО ДА НАЈДАМ РОБА и ништо друго

Ми беше љут демек зошто сум го кажал ама после од кога се среди малце ми беше благодарем

Го држеа неколку месеци дома затворен и се среди малце ... почна да излегува со нас и беше океј ама пак почна стара песна без да знаеме ние ... мамеше дома му дека е со мене а тој кузнај кај праеше глупости ..... па пак го фатија , па пак малце се среди па пак се упропасти и пред пола година наеднаш го снема .... мајка му и татко му ми казаа каде е и што е па сега здравје за некој месец дена ќе се врати па ќе видиме до каде стигнал

Едит : тешко кој се вратил назад ако веќе трнал по тој пат :(

Pa sekoj si gleda za drugar nekoj sto mu odgovara.Vo golemo drustvo ako nekoj poedinci veke koristat droga ednostavno ne se druzam poveke so niv a i da sakas da mu pomognes mislam deka ne mozes a ako mu kazes pa na roditeli moze da doznae koj go isklevetil pa da ti napravi nesto loso

До скоро, ќе се приклучев у користењето на дрогата.
А, сега...Веројатно не би направила ништо. Да, ќе продолжам да се дружам со нив. И толку.
Ниту ќе им помагам да ја продолжат зависноста со тоа што би им давала пари, ниту би им попувала да се откажат. Нивен избор, нивни последици. Ако тие самите не сметаат дека треба да прекинат, тогаш ниту еден совет, или па присила, нема да ги натера.

Ke napravam se sto mozam da go trgnam od toa, se sto e vo moja mok, a ako ne uspeam onda ke kazam na negovite/nejzinite, ipak oni mozat poise, bitno ne bi se oddalecila od nego/nea u nikoj slucaj.

До скоро, ќе се приклучев у користењето на дрогата.
А, сега...Веројатно не би направила ништо. Да, ќе продолжам да се дружам со нив. И толку.
Ниту ќе им помагам да ја продолжат зависноста со тоа што би им давала пари, ниту би им попувала да се откажат. Нивен избор, нивни последици. Ако тие самите не сметаат дека треба да прекинат, тогаш ниту еден совет, или па присила, нема да ги натера.
а за каква дрога станува збор ако е за марихуана можам да ти кажам дека и јас го имам пробано тоа не е ништо опасно...едноставно сакав да го пробам...еднаш двапати..и толку и тоа како помал негде 17 години

Ke napravam se sto mozam ke dadam se od sebe za da mu pomognam,no samite znaeme deka narkomanstvoto e teska kako da kazam bolest ne e bas bolest ama aj i znaeme site deka koga ednas ke se pocni tesko se prestanva iako jas znam deka bi mozela da mu pomognam no ne sum sigurna kolku bi vo vrazumila zatoa sto za toa treba strucni lica,no i niv tesko mu odi,Jas bi mozela da go sovetuvam da ne pusi da ne pie ama za droga ne znam dali bi probal da me razberi oti vo tie momenti toj ne razmisluva na drugo tuku razmisluva kako da stigne do droga i koga i da ne e pod dejstvo na droga toj mozi ke ti veti ama pak ke posegni drugiot den:toe:

Зависи шо дрога е, ако станува збор само за џоинт, фала богу дека ништо нема да направам :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom