Роднини во Бугарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Mac.Koren
  • Време на започнување Време на започнување
По овој пост се гледа и ти колку си верен на државата. Искрено, ми се гади од оваа твоја изјава. :uvo:

Можеби, оти си Србин, не разбираш нешто. Егејци=Македонци. Нема разлика. Никаква.

Највеќе ме чуди што досега никој друг не реагирал на оваа анти-македонска изјава освен nadiki. Треба ли да дозволиме Бугарите да го бранат нашиот народ повеќе од ние самите?
Подобро и да го игнорираш. Си има закачка со неколку егејци на форумов па сака да испровоцира кавга. А јас можам само да му кажам едно име на еден голем Македонец во денешна окупирана Егејска Македонија кој да не претерам ама може да го изедначиме со Гоце Делчев а тоа е секако Павле Филипов претседателот на виножито кој исто како и Гоце е по потекло од Егејот.

@ Silen Во право си, ама не можев да се воздржам во моментот. Ова навистина ме извади од такт.

@ Propagator На некој што може да рече такво нешто за својот народ, што и да му посочиш џабе е.

По овој пост се гледа и ти колку си верен на државата. Искрено, ми се гади од оваа твоја изјава. :uvo:

Можеби, оти си Србин, не разбираш нешто. Егејци=Македонци. Нема разлика. Никаква.

Највеќе ме чуди што досега никој друг не реагирал на оваа анти-македонска изјава освен nadiki. Треба ли да дозволиме Бугарите да го бранат нашиот народ повеќе од ние самите?

јас одма ставив црвена репутација...

и вистина.. треба ли некој друг да ги брани нашите сонародници ?

Те разбирам бе зевс не ти е лесно и тебе ама да пцуеш дел од нашиот народ тоа е недозволиво и исто како да кажам јас сите косовски срби се ѓубриња и си заслужија да им го одземат тој дел.

Зевсе, ја разкажи онази историјка за кр'чмата в Кјучјук Париж, кр'чмарја и портрета на Гоце :kez:
Не беше крчма.
:toe:
Баници правеха.
(бурекџилница)
И идам ја ко сом таму...
ги гледам сите можни македонски револуционери на ѕид
Македонија у целосни граници (Вардар,Егеј и Пирин)
ВМРО до смрт
црвено-црна комбинација...
и така сомски расположен,мене мило околу срцето и викам:
овој мора да е мојот човек,којзнае како проаѓа и се расправа со ова бугарскиве националисти.
Ќе го бацував уште малку,жими мајка.

И искача она газдата...
еден сериозен топорчо од едно 120 кила...
и Јас му викам:
-Сакам само да ти честитам затоа што не си заборавил кој си и мило ми е што постојат такви луѓе како тебе.
-Мерси.А ти момче от к`де си?
-От Македонија.
-Македонија е блгарска,а македонците са најголиамите б`лгари.
-Па што си ги ставил тогаш сите овие револуционери на ѕид и боите на ВМРО?Тие се македонски.
-Овој со првото што му дојде при рука фрли по мене и тргна да ме брка,и прави:
На в`н...на в`н копеле...нјама хлјаб за теб!
И јас под хитно... италијанско џудо...штрафта мачка од таму.

Од тогаш...
не Даме,не Гоце...не Јане Сандански да сум го видел на портрет...
(има и един бар,Најлона-в него на портрет ги има всичките деици на ВеМеРеО-то)
јас муабет не сум скршил.
Пошто знам дека се у посед не на македонци, него на баш бугари.

Хахахаха, верно че така го разправјаше преди време. Абе ти ште идваш ли скоро до Пловдив? Или св'рши даскал'ка?
А този бар - "најлона", хм отстрани на едно кино ли е? Мај се сештам за него. Има шуменска червена бира. Ако не се л'жа, там е зверилника на ВМРО в Пловдив

Хахахаха, верно че така го разправјаше преди време. Абе ти ште идваш ли скоро до Пловдив? Или св'рши даскал'ка?
А този бар - "најлона", хм отстрани на едно кино ли е? Мај се сештам за него. Има шуменска червена бира. Ако не се л'жа, там е зверилника на ВМРО в Пловдив
Аха. :)

А този бар - "најлона", хм отстрани на едно кино ли е? Мај се сештам за него.
Това место за което ми говориш се казва Комитите.
Веднага до него е и штаба на ВеМеРеО-то на Каракачанов за Пловдив.

Најлона е на половин от малката главна,в една пресечна улица.

Аха, јасно. Ами ште накарам пријателката ми да ме заведе там ;-) Не може да не го знае.
А иначе да, вјарно че "Комитите" се казваше... хубава бира, ама умрјах от студ като ходих там. И голјама врјава вдигат, не е работа...

Креирањето на вештачката држава Бугарија беше основа за поделба на Македонскиот народ,никогаш не треба да помислиме со арни очи да ги погледаме тие јаничари,кога и да сме се здружеле со Бугарија не сме гледале арно(како и со секој од соседите).

Дали знајте кој е денес најголем македонски град,со најповеќе македонско население?Скопје?Солун?...не,ај размислете.

Креирањето на вештачката држава Бугарија беше основа за поделба на Македонскиот народ,никогаш не треба да помислиме со арни очи да ги погледаме тие јаничари,кога и да сме се здружеле со Бугарија не сме гледале арно(како и со секој од соседите).

Уствари, во право си... Дружба со никој од околните не е на арно.. туку, колку да не си пречиме еден на друг.:toe:

Во овоj ред,ке кажа - и ние сме деца на маjка Македониja.
Егеjците исто имат право на Македониja,колкото и пиринците и вардарците.:smir:
Проблема е тамо дека 85-90% от Егеjците са во БГ.

Во овоj ред,ке кажа - и ние сме деца на маjка Македониja.
Егеjците исто имат право на Македониja,колкото и пиринците и вардарците.:smir:
Проблема е тамо дека 85-90% от Егеjците са во БГ.

драпај си мадињ***.Татарски муабет,ајт мрш во монголија таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom