Роднини во Бугарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Mac.Koren
  • Време на започнување Време на започнување
.В Пловдив примерно трудно може да намериш коренјак Пловдивчанин кој да нема поне една баба или дедо от Егеја.
Сакаш да кажеш дека браковите во Бугарија а посебно во Пловдив,во голем дел се помеѓу ГРЧКИ и БУГАРСКИ држављани?
:tv:
И што имам јас со тоа?

Додека и јас живеев у истиот тој Пловдив , голем дел од грците,меѓунив и мое другарче, Василис,се верија и пооженија со бугарки.
Али како што гледаш,не и јас.
:toe:
Јас културно сум кажал дека мојот син ќе се вика Милош,Немања или Лука, и дека мајка му ни под разно нема шанси да биде бугарка.
:jaj: :nesvest:
Син ми да ми го учи дека е бугарин?
Ма нема шанси.
НИКОГАШ.
п.с.
Еве ти една слика од омилениот ми пловдивски ресторант.
Во чест на Агапи Николаос (Свети Никола)

На Зејтинлук имам пола родбина на ниво на прадедовци...
они ми се доживотен залог за истото тоа пријателство.

Сакаш да кажеш дека браковите во Бугарија а посебно во Пловдив,во голем дел се помеѓу ГРЧКИ и БУГАРСКИ држављани?
:tv:
И што имам јас со тоа?

Додека и јас живеев у истиот тој Пловдив , голем дел од грците,меѓунив и мое другарче, Василис,се верија и пооженија со бугарки.
Јас културно сум кажал дека мојот син ќе се вика Милош,Немања или Лука, и дека мајка му ни под разно нема шанси да биде бугарка.
Ма нема шанси.
НИКОГАШ.

п.с.
Еве ти една слика од омилениот ми пловдивски ресторант.
Во чест на Агапи Николаос (Свети Никола)

На Зејтинлук имам пола родбина на ниво на прадедовци...
они ми се доживотен залог за истото тоа пријателство.

Абе Зевс,ти цела БГ обиколи.Хасково,сега Пловдив.Убаво е като си во БГ да позборуваш малце со бежанците от Егеj,които са и во Пловдив и во Хасково(има цела македонска махала тука и то доста голема),Бургаско и уште много други градове за да ти отговорат на прашаниjaта.
Убаво е да ги попиташ дали имат роднини во РМ и ГР.

Факат е дека во Бугарија живеат голем број Македонци и не само во Пиринска Македонија ами насекаде, особено во Софија.

Сто пати ми се случило да ми речат Бугари дека се Македонци. Единствениот „проблем“ е тоа што во Бугарија, Македонците се сметаат за дел од Бугарската мешана коктел нација и нормално тие што живееле таму со генерации се горди на своето македонско потекло, но сепак се сметаат за Бугари.

То е, така стојат работите. Очи си вадиме ради семантика и етимологија, реален проблем нема.

То е, така стојат работите. Очи си вадиме ради семантика и етимологија, реален проблем нема.
И поради историја еден многу важен момент што испушти да го спомнеш.

И поради историја еден многу важен момент што испушти да го спомнеш.

Бугарите не го негираат постоењето на Македонците, само што ги ставаат во склопот на Бугарскиот народ. Шо делумно е и вистина пошто голем број Македонци живеат во денешна Бугарија и живееле таму со векови.

Проблемот е шо Бугарите не прат абсолутно никаква разлика помеѓу држава и народ низ историјата и декларираат за бугарско се што некогаш како територијална политичка целина се нарекувало Бугарија. Исто како ние да ги нарекуваме Египјаните Македонци или Италијаните да ги нарекуваат сите Европјани Римјани.

Ма нема шанси.
НИКОГАШ.

Навистина нема шанси. Бугарките се расистки и за цигани не се женат.
Ти сакаш, ама грозјето е не е за пигмеи како тебе. Кисело е, нели? :-)

Навистина нема шанси. Бугарките се расистки и за цигани не се женат.
Ти сакаш, ама грозјето е не е за пигмеи како тебе. Кисело е, нели? :-)

ахахаха
се ебат со цигани сега
дури се ебеа кога идеа во Мк за 3 червени убо беше
можи и ти си наш производ
сега циганите и турците не ви бегаат

најголемите гнаси на балканот после Албанците сте вие вулгарите болварите татарите

Бугарите не го негираат постоењето на Македонците, само што ги ставаат во склопот на Бугарскиот народ. Шо делумно е и вистина пошто голем број Македонци живеат во денешна Бугарија и живееле таму со векови.

Немој да лажеш, Бугарите го негират постоењето на Македонците! Самиот кажуваш, еден народ го ставаат во склоп на друг народ. Тоа е негирање пропратено со репресија и најпостачка пропаганда.

Бугарија е руска творба создадена за руските империјални потреби во 19 век по узорот на некаков туркски хаганат на хан Аспарух од кој што демек влечат корен. Македонците немаат заеднички корен со турко-монголите на хан Аспарух. И пази, клучниот збор е “денешна’’ (Бугарија). Македонци на тие подрачја живееле со векови, многу пред да се измислат нови етноси и држави во 19 век како “словенобугари’’ и денешна Бугарија.

Проблемот е шо Бугарите не прат абсолутно никаква разлика помеѓу држава и народ низ историјата и декларираат за бугарско се што некогаш како територијална политичка целина се нарекувало Бугарија.

А тоа што е ако не негирање? Сите етноси -- Македонци, Турци, Власи, Цигани, итн. -- со сила ги прават Бугари -- што е лага и силување на вистината.

Исто како ние да ги нарекуваме Египјаните Македонци или Италијаните да ги нарекуваат сите Европјани Римјани.

Aпсолутно не е така и не е исто. Ние ни Италијаните не го правиме тоа што го сугерираш затоа што е глупост, но Бугарите го прават (а немаат основа).

да не си поврзан со српсково кралско семејство нешто ???

Милош, Немања се српски имиња, и не глуми патриот.

Немој да лажеш, Бугарите го негират постоењето на Македонците! Самиот кажуваш, еден народ го ставаат во склоп на друг народ. Тоа е негирање пропратено со репресија и најпостачка пропаганда.

Бугарија е руска творба создадена за руските империјални потреби во 19 век по узорот на некаков туркски хаганат на хан Аспарух од кој што демек влечат корен. Македонците немаат заеднички корен со турко-монголите на хан Аспарух. И пази, клучниот збор е “денешна’’ (Бугарија). Македонци на тие подрачја живееле со векови, многу пред да се измислат нови етноси и држави во 19 век како “словенобугари’’ и денешна Бугарија.

А тоа што е ако не негирање? Сите етноси -- Македонци, Турци, Власи, Цигани, итн. -- со сила ги прават Бугари -- што е лага и силување на вистината.

Aпсолутно не е така и не е исто. Ние ни Италијаните не го правиме тоа што го сугерираш затоа што е глупост, но Бугарите го прават (а немаат основа).

Когато е имало Бугариja е немало Русиja.Затова твоето тврдение не е изобшто возможно.
Интересно ми е на коja држава са били царе -Симеон I,Петар,Калоjaн,Иван Шишман,Иван-Асен ....и така натаму.
Поентата ти за непостоене на БГ като држава преди 19 век е наполно неверна.

Когато е имало Бугариja е немало Русиja.Затова твоето тврдение не е изобшто возможно.
Интересно ми е на коja држава са били царе -Симеон I,Петар,Калоjaн,Иван Шишман,Иван-Асен ....и така натаму.
Поентата ти за непостоене на БГ като држава преди 19 век е наполно неверна.
:pos::pos::pos:
:kesa::kesa::kesa:
:tapp::tapp::tapp:
:pos2::pos2::pos2:
Ете кој ќе ми го поправи денот...
LOL... LOL... LOL...
доообро...
и натаму,молим те кажи ми што се деси натаму...
Муахахаха... :pos2:
Јас понекогаш (кога ќе сретнам вакви `примероци` како тебе сериозно жалам што престанав да дувам на 17год.
Па тебе требаше за `наратор` да те земеме бе...
да не филмаш и ние да паѓаме од смеење.

п.с. Сега ми текна:
На нашиот прв заеднички одмор на Златни пјасци,пред 12 год. двајца мои другари дуваа и идеа после тоа у кино да гледаат филм со бугарски субтитри.

Точно така де, со се се согласувам шо кажа. Ама сепак факт е дека има повеќе од милион Македонци кои сега живеат во Бугарија. Како и да се декларираат и кој и да ги лажел со вековна пропаганда, пак не можам да ги мразам.

Двете дружки мисирков и босненското недоразомение зевсус се намесиха на секундата кога видоа макар и малки искрици симпатиа кон Бугариа.Забележете мисирков му нема реплицирано на србчето ни веднаж на многобројните му обиди к македонците.:smir:

Двете дружки мисирков и босненското недоразомение зевсус се намесиха на секундата кога видоа макар и малки искрици симпатиа кон Бугариа.Забележете мисирков му нема реплицирано на србчето ни веднаж на многобројните му обиди к македонците.:smir:

Јас нема да ги мразам Македонците, само за то шо има неандерталци во бугарската политика и историографија. Не можам ни да му судам зошто некои се родиле и израснале во Бугарија и всадени му се идеите уште од најрано детство.

То е мое мислење, така се чуствувам и нема да вреѓам нешто свое поради идиоти по форуми како твоите сограѓани.

Дај барем направи уште един чекор и биди искрен докрај.Неандерталци и идиоти по форуми и по парламенти има и во двете земи а бих казал има и насекаде.Проблемот е че не бива да се потенцира на нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom