Роднини во Бугарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Mac.Koren
  • Време на започнување Време на започнување
Се надевам дека визите ке паднат скоро, и ке дојде ден кога границите ке са само символични. Тогава лугете ке патуват повеке и ке видат дека и от другата страна живејат нормални и добронамерени луге. Ова може да стане п'рвата крачка кон едни вистински добри односи.

Јас познавам бугарка од Пловдив е, се запознавме во Сончев брег...ловевме риби заедно на обала...:pos2:

Се надевам дека визите ке паднат скоро, и ке дојде ден кога границите ке са само символични. Тогава лугете ке патуват повеке и ке видат дека и от другата страна живејат нормални и добронамерени луге. Ова може да стане п'рвата крачка кон едни вистински добри односи.

хахахаха абе цигани сте биле и цигани ќе останете. Ова демек нешо вие сте у еу ние не и сега мислите дека сте го фатиле горинот за муда. Абе мрш очи да не ти гледам бе шутрак еден.

Една третина од Бугарите имаат потекло од Македонија и предци Македонци. Кога ги нарекуваш цигани, сам себе се навредуваш.

@томсасо, во право беше. беше само прашање на време. Барем докажавме дека такво нешто е можно. И тоа е напредок.

Една третина од Бугарите имаат потекло од Македонија и предци Македонци. Кога ги нарекуваш цигани, сам себе се навредуваш.

@томсасо, во право беше. беше само прашање на време.

Јас ја навредувам другата половина, бугарската. Не сери многу.

хахахаха абе цигани сте биле и цигани ќе останете. Ова демек нешо вие сте у еу ние не и сега мислите дека сте го фатиле горинот за муда. Абе мрш очи да не ти гледам бе шутрак еден.

Определено родителите ти не са ти дали нај-доброто в'зпитание. Штета.

Преди да влезем во ЕУ со Романците почти немахме контакти. Ова бе много странно - соседи а не се познавахме. Само си разправјахме вицови един за друг.
После влегуването во унијата контактите станаха многу блиски. Романците масово идват на отмор или пазар во Бугарија, Бугарите одат во Романија. И се оказа дека Романците не са "мамалигари", а са фини луге. Сега имаме повеке респект един кон друг.

@Smiley Дечко, те гледам имаш 19 години, па нема да ти замерам. Имаш ти многу работи за учење.

Јас ја навредувам другата половина, бугарската. Не сери многу.

демек таа другата исправно е да ја плукаш...
абе од вас фашизоидниве сушстества ништо не бидва од македонија...

ја прочита приказната за баба и на другарка ми ??????? (пола фамилија во софија - бугари, пола во македонија - македонци )
Како таа ќе ја прими твојава навреда ? (фигуративно, има многу како неа )
Колку луѓе во македонија имаат роднини во бугарија ???

Или ти кој ќе пцуеш точно имаш замисла само тие од татарска крв, а тие што се словени му простуваш ????

@Smiley Дечко, те гледам имаш 19 години, па нема да ти замерам. Имаш ти многу работи за учење.

Пфффффффффф :pos2:

Ако напишам дека имам 190 ќе ми веруваш? И од каде заклучи на кој пол припаѓам?

демек таа другата исправно е да ја плукаш...
абе од вас фашизоидниве сушстества ништо не бидва од македонија...

ја прочита приказната за баба и на другарка ми ??????? (пола фамилија во софија - бугари, пола во македонија - македонци )
Како таа ќе ја прими твојава навреда ? (фигуративно, има многу како неа )
Колку луѓе во македонија имаат роднини во бугарија ???

Или ти кој ќе пцуеш точно имаш замисла само тие од татарска крв, а тие што се словени му простуваш ????

Гледам тебе некои работи не ти се јасни. Словени не постојат како прво. Како второ не сум запознает со македонски - бугарски бракови. А и да ги има сигурно се во пиринска Македонија. А за тоа што јас се однесувам нацистички тоа не е твоја работа.

Проблем е што луѓето не знаат дека Бугарија на македонските бегалци им има овозможено нов почеток и нов живот зашто да знаат не би навредувале.

Така беа воспитувани 50 години дека Бугарија е црн ѓавол и сега нема тоа така бргу да се смени.

Кога ќе паднат границите и Македонија малку економски да зајакне многу работи ќе се променат на позитивно.

Не џабе викаат двајца се караат третиот користи :wink:.

Проблеми има и при нас и при вас
При вас -Бугарија последните 90 г се презентира по нај лош начин.Татари ,червени, зелени са вече част от местниа фолклор и митологија,целенасочено насаждана вече три поколениа.Потенцира се на нај лошите нешта и се подминават без внимчание позитивните.Секоја изјава на маргиналеца Каракачанов кој нема ни 1% подкрепа от гласоподавателите се представа едва ли не за официален став на Бугарија и на обичниа Бугарин.
При нас-верно некои Бугари се уште робуват на стереотипи от миналото.Много си мислеха че 1991 г като се осамостоихте и ште хв'рлите в прегр'дките на "Мајка Бугарија".Тоа не се случи а и нема и шанси да се случи.В момента много малко хора изобшто се интересуват от Македонија.Секој си има ежедневни проблеми.Во водештите медии редко се пише за Македонија а при вас секој ден има един два негативни статии.
Време е вече да се остави историјата на историчарите и да се оди напред.Бугарија и Македонија требе да си партнират повеке на икономски и културен план и ште е убаво да имат обшт став по некои прашаниа в противовес на вечните 200 годишни сојузници -Грциа и Србиа

Абе Топорчо оти напразно така мелеш само....Јас учам во Бугарија и понекогаш гледам вести.За се шо се случува во Македонија вие информирате-дури и да е ништожна информацијата.Додека за Македонија сигурен сум дека во вестите ама баш некој се занимава со Бугарија.А за секој ден по една-две негативни статии за Бугарија-баш ме насмеа убаво со тоа........

Проблем е што луѓето не знаат дека Бугарија на македонските бегалци им има овозможено нов почеток и нов живот зашто да знаат не би навредувале.

Така беа воспитувани 50 години дека Бугарија е црн ѓавол и сега нема тоа така бргу да се смени.

Кога ќе паднат границите и Македонија малку економски да зајакне многу работи ќе се променат на позитивно.

Не џабе викаат двајца се караат третиот користи :wink:.

И на тебе баба ти да не е македонка. BTFW ако почнуваме така ќе испадне дека цел свет има македонски корења што е многу логично, пошто и една од најстарите земји на светот сме, нели. А за тоа кога границите ќе се отворат што ќе се случи, ќе оставиме времето да покаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom