Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Силен, коментарот веќе преоѓа во неоснован инает.
Него, другиот аспект од муабетов.
СО ТУЖБАТА И МОЕТО НЕИНФОРМИРАЊЕ, ГРУЕВСКИ ЦЕЛОСНО ЈА ПРЕЗЕДЕ ОДГОВОРНОСТА ЗА ПРЕГОВОРИТЕ
Дознаваме дека веста до Цревенковски за тужбата, била зачинета со информацијата дека е дефинитивна и оти за помалку од еден час од почетокот на средбата, апликацијата се предава во Хаг. Ваквиот акт, претседателот го протолкува како целосно преземање на одговорноста од страна на Владата.
А што друго може да се заклучи, кога за еден ваков стратешки потег не се информира дури ни Претседателот на државата.
Не знам дали освен Груевски и Милошов, друг некој и бил консултиран.
Доколку не, болдираното е сосема точно.
Одговорноста за иднината на Македонија е 100 проценти во рацете на ДПМНЕ и Груевски.
Друг заклучок и не може да има.![]()
Dogovorot e veke nevaliden za Grcija a za niv nikogas i ne bil validen tuku samo za nas.
Sto i da odliuci sudot koj e toj koj ke ja sprovede odlukata?
Vo samata privremena spogodba nikade ne se spomnuvaat kazneni merki ako nekoj ja prekrsi a osven toa ima edna recenica koja Grcija ke ja koristi vo svoja odbrana.
Ke se vlece so godini bez rezultat.
Moe nepravnicko mislenje.
Dogovorot e veke nevaliden za Grcija a za niv nikogas i ne bil validen tuku samo za nas.
Sto i da odliuci sudot koj e toj koj ke ja sprovede odlukata?
Vo samata privremena spogodba nikade ne se spomnuvaat kazneni merki ako nekoj ja prekrsi a osven toa ima edna recenica koja Grcija ke ja koristi vo svoja odbrana.
Ke se vlece so godini bez rezultat.
Moe nepravnicko mislenje.
Секако г-дине гласноговорниче
Единствено РЕАЛНО што досега може да се заклучи, дека Бранко наполно свесно ги минираше сите “стратешки потези“.
Сега не му дадоа време.
А башка, шу му се секира кога и така мандатот му трае до пролет. Многу правилна одлука да не се информира Бранко, кој во ниеден момент не бил Претседател на Македонија, единствено на СДС.
А што друго може да се заклучи, кога за еден ваков стратешки потег не се информира дури ни Претседателот на државата.
Не знам дали освен Груевски и Милошов, друг некој и бил консултиран.
Доколку не, болдираното е сосема точно.
Одговорноста за иднината на Македонија е 100 проценти во рацете на ДПМНЕ и Груевски.
Друг заклучок и не може да има.![]()
Значи се сложуваш дека одговорноста за напредокот или не напредокот на државава во наредниве 4 години, нема да биде ниту на Бранко, ниту на Петко ниту на Трајко.
Туку 100% во рацете на мудриот вожд, и не толку мудриот негов гласник. (мислам за Милошов, не за тебе)
Советот за безбедност на ООН е тој кој е задолжен за спроведување на одлуките на судот од Хаг. Појасно тро?
Не. Доколку Грција не ја почитува одлуката на судот во Хаг, Македонија може да се жали во ООН. Под автоматизам ООН ништо нема да превземе доколку ние не се пожалиме. Евентуално кога ќе добиеме одговор на тужбата ние евентуално ќе се пожалиме што грција евентуално не ја спроведува одлуката, а тоа ќе одземе уште мноооогу време. Мирисам ново поглавје во нашите животи во времетраење од 18 години.Советот за безбедност на ООН е тој кој е задолжен за спроведување на одлуките на судот од Хаг. Појасно тро?
Кур ме боли зошто не ги информирале предавникот и фрчко, да ми простите на изразот. ЈАС требаше да сум информиран што се случува. Еве, било кој нека ми даде било каква шпекулација дека воопшто се припрема ваква работа. Реков еднаш и ќе повторам, ова ми изгледа на непланиран чекор кој скапо ќе го платиме. Ако не ние, на Груевски лично ќе му се врачи сметката.Абе, а се спомна грдото лице БЦ еве си да се јавиш. Објасни ми зошто би го информирале докажаниот предавник кога тој и Фрчко се единствените на кој не им се бендиса постапката? :uvo:
A koi se clenovi na sovetot za bezbednost :wink:?