Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каков машки став пријателе! Браво! Риспект!НЕ МИ Е ГАЈЛЕ ЗА ИСХОДОТ ВАЖНО ПРАВИМЕ НЕШТО
БРАВО ПОДДРШКА ОД МЕНЕ
Тоа дека се случува нешто необичајно е и фактот дека баш во овој момент се поднесени и барањата за имотите на Егејците. Исто и кога ќе видиш изјавите дека преговорите за името се во безизлезна ситуација треба да ти стане јасно дека се менува досегашната политика. Мислам дека Македонија избра позиција за напад и го нанесе првиот удар ( А како што знаете од каратето првиот удар е равен на два ) и го пренесе спорот на повисоко ниво. Сега ќе се чека реакција од педаливе да видим како ќе реагираат на ова.
Mora da se napadnuvaat so site mozhni politichki sredstva, chim vistinata e na nasha strana onda red po red so dokazi.
Odlichen poteg.
The Hague takes Greece Macedonia
When allegations of Macedonia, Greece can not bear to oppose the integration process into NATO.
The Ministry of Foreign Affairs of Macedonia announced that the government of the country initiated an International Court of Justice in the Hague against Greece, accusing it of violating Article 11 of the Interim Accord between Greece and Macedonia, signed in New York in September 1995 because of the Greece to veto NATO summit in Bucharest.
In a separate announcement also stated that Macedonia submitted its application to the International Court of Justice in The Hague in order to «Greece is obliged to respect its legal obligations, arising from the Interim Agreement of 13 September 1995, which is mandatory for both Countries ».
According to Article 11 of the Interim Agreement - continues the statement - Greece should not bear oppose the integration of Macedonia into NATO. But the NATO summit held in Bucharest in April 2008, Greece has blocked the service call for integration of Macedonia into NATO and so blatantly violated its obligations by the Interim Agreement.
Всушност кого го тужи сега Македонија,ја тужиме ли Гејлада како држава,го тужиме ли парламентот на Гејлада,ја тужиме ли владата на Гејлада?Меѓународниот суд во Хаг бара точна дестинација кон кого е упатена тужбата,или само се заебаваме “колку да не ни студи“ и ја одолговлекуваме агонијата без да знаеме кого тужиме,ако се знае дека само разгледувањето на една ваква тужба трае минимум 6 месеци,за да се утврди дали тужбата е основана или не.![]()
НЕ МИ Е ГАЈЛЕ ЗА ИСХОДОТ ВАЖНО ПРАВИМЕ НЕШТО
БРАВО ПОДДРШКА ОД МЕНЕ
procesto obicno trae megu 1 i 4 godiniА пишува, колку ке трае тоа? Ама и да се донесе било каква пресуда, нема обврзувачко дејство...ама ако, да си направиме ние реклама малце за маките наши, па да слушне светов(како божем до сега не слушнал)...:helou:
Мислам дека ги тужиме истите тие што ни го попречија влезот во НАТО.Е сега дали се именка од машки род, јали од женски, кој да ти знае. Со Гејците никогаш не си на сигурно.
Нема врска тоа. Бидејќи можеше да нема ниту еден кој ке ја подржуваше Гејлада па пак да имаше вето. Ова е хипотетички зашто ако немаше подржувачи немаше да се случи ветото.Па тогаш тужбата требало да се прошири на барем 20 членки на НАТО колку што одприлика се солидарираа со Гејлада.![]()
Потегот е одличен ама тужбата е упатена на погрешна адреса,во тоа е проблемот.Таква тужба се упатуваше пред повеќе години во ОН,затоа што практично сме разговарале со Грците кој не почитуваат никакви одлуки на ОН или не ги ратификуваат во парламентот,со што всушност преговорите стануваат ништавни и бесцелни токму за онаа намена за која и се отворија помеѓу двете членки,односно за решавање на едно вакво билатерално прашање,за кое не важи меѓународен суд.Всушност кого го тужи сега Македонија,ја тужиме ли Гејлада како држава,го тужиме ли парламентот на Гејлада,ја тужиме ли владата на Гејлада?Меѓународниот суд во Хаг бара точна дестинација кон кого е упатена тужбата,или само се заебаваме “колку да не ни студи“ и ја одолговлекуваме агонијата без да знаеме кого тужиме,ако се знае дека само разгледувањето на една ваква тужба трае минимум 6 месеци,за да се утврди дали тужбата е основана или не.![]()
Па тогаш тужбата требало да се прошири на барем 20 членки на НАТО колку што одприлика се солидарираа со Гејлада.![]()