Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Ова го пишав како одговор на нивниот "парадокс". Им одговарам со слично прашање на нивното - не им реков дека се глупави него сакав да им појаснам како нивното прашање нема смисол, како што и ова нема одговор.

--- надополнето ---

Еве и таму што им напишав

А иначе не навредувам, само ти укажувам дека со вакви логички (попрво нелогички) загатки неможеш ништо да докажеш. Тоа.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ова го пишав како одговор на нивниот "парадокс". Им одговарам со слично прашање на нивното - не им реков дека се глупави него сакав да им појаснам како нивното прашање нема смисол, како што и ова нема одговор.

--- надополнето ---

А иначе не навредувам, само ти укажувам дека со вакви логички (попрво нелогички) загатки неможеш ништо да докажеш. Тоа.
Не побувај да се вадиш. Двоен аршин е тоа. Фактите се тие. Се има начин да се каже ненвредливо. Што ќе сееш и ќе жнееш, затоа не реагирај ако некој во истата форма употребил некој израз.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

--- надополнето ---

Па и DBack можеби на сличен начин сакал да се изрази!:toe: Не дека го бранам, ама еве погледај го овој негов пост (болдираниот дел) и кажи ми дали разбра што сака да каже - http://forum.kajgana.com/showthread.php?57727-Зошто-атеистите-му-се-лутат-на-Бог&p=4149729&viewfull=1#post4149729

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Да напишев Знаеш ли дека си паметен - немало да биде некој парадокс нели? Оти се има одговор. А ова моево беше пример за извртена реченица која што нема смисол/се нема одговор, исто како и нивното прашање. Ама ОК, изгледа секој различно си ги сфаќа работите.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
boban_fio напиша:
Незнам дали се или не, ама никогаш врз никого немаат истурено еден куп навреди, онака како што DBack знае.
Јас сум овде едно пола година веќе и немам прочитано нешто посебно навредливо од нив, а ако бараш ти, може и ќе најдеш нешто (како што рече не толку екстремно) но ете и самиот ќе можеш да забележиш и ако најдеш то било само редок случај, за разлика од некои.

Не биди сигурен, провери. А патем...... зошто имаш негативна репутација???
Репутацијата не е никаков репер. Мене оној Human секој ден речиси без исклучок ми пишува негативна "репутација", иако јас не го онадам два посто :) Човекот едвај чека да добие нова репутација за да отиде кај некои мои стари коментари и да ми стави негативна репутација. Целта му е очигледна: мисли дека ако ми ги намали зелените квадратчиња дека тој ќе биде горе, а јас доле, дека тој ќе биде у право, а јас у криво :))))
Со какви ли се подли методи луѓето не пробуваат да се „докажат дека се во право“, особено кога ќе снемаат аргументи, па немајќи што да кажат на темата, посегнуваат по напад на личноста, пробувајќи да ја дискредитираат, да ја омаловажат, да навредуваат, клеветат итн.
Верувам сега ви е појасно зошто повеќе милувам форуми во живо :)

F

Frankie Yale

Гостин
Репутацијата не е никаков репер. Мене оној Human секој ден речиси без исклучок ми пишува негативна "репутација", иако јас не го онадам два посто :) Човекот едвај чека да добие нова репутација за да отиде кај некои мои стари коментари и да ми стави негативна репутација. Целта му е очигледна: мисли дека ако ми ги намали зелените квадратчиња дека тој ќе биде горе, а јас доле, дека тој ќе биде у право, а јас у криво :))))
Со какви ли се подли методи луѓето не пробуваат да се „докажат дека се во право“, особено кога ќе снемаат аргументи, па немајќи што да кажат на темата, посегнуваат по напад на личноста, пробувајќи да ја дискредитираат, да ја омаловажат, да навредуваат, клеветат итн.
Леле, ко мало дете си. Јас сум во право, другите не се. Какви аргументи имаш ти за креационизмот освен една прашлива книга напишана пред 2000 и кусур години. Зошто уште не одговори убаво на овие три прашања од Атеист?

• Во која таа лабараторија се докажа креатуристичката антитеза? и Кога?
  • Какви експреименти се изведени за поткрепа на истата? Од кого? И кога?
  • Кои се основните поставки на која се базира?
За еволуцијата има многу докази затоа е и општоприфатена ама ајде твојата страна да ја слушнеме. Кои се тие научни докази што го поткрепуваат креационизмот?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Какви аргументи имаш ти за креационизмот освен една прашлива книга напишана пред 2000 и кусур години.
Се е убаво, прегледно, јасно и концизно обрјаснето во предходните страници. Нема смисла повеќе да се повторуваме. Кој сака да истражува, лесно ќе дознае.
Патем, во моите аргументи тука на оваа тема никогаш ја немам спомнато Библијата како аргумент за креационизмот. Неа најмногу ја спомнуваат атеистите, како на оваа тема, така и на други дебати. Интересен феномен нели? :)

Зошто уште не одговори убаво на овие три прашања од Атеист?
На прашањата на Атеист одговорив веднаш штом тој ги постави. Оди само некоја страна наназад и ќе го видиш одговорот.
Поздрав!

F

Frankie Yale

Гостин
Се е убаво, прегледно, јасно и концизно обрјаснето во предходните страници. Нема смисла повеќе да се повторуваме. Кој сака да истражува, лесно ќе дознае.
Патем, во моите аргументи тука на оваа тема никогаш ја немам спомнато Библијата како аргумент за креационизмот. Неа најмногу ја спомнуваат атеистите, како на оваа тема, така и на други дебати. Интересен феномен нели? :)

На прашањата на Атеист одговорив веднаш штом тој ги постави. Оди само некоја страна наназад и ќе го видиш одговорот.
Поздрав!
Eпа чим се е толку јасно и концизно објаснето не би ти било проблем да ги копираш за да можам да ги прочитам зошто јас навистина не прочитав од тебе ниеден аргумент или доказ што го поткрепува креационизмот, прочитав само напаѓања, негирања на еволуцијата и детско инаетење. Исто така на прашањето на Атеист одговори дека "креационистите се доволно чесни и објективни да не го нарекуваат креационизмот научна теорија, туку само хипотеза." Ова се твои зборови...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Поздрав!
Поздрав. Уште чекаме некој креационистички научен труд да видиме.

Слабо нешто. Како да нема, се чини.

Да не е објавен случајно некој у последно време? Или у претпоследно?

Или ever? Било кога?

Или на пола страна само?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па затоа те прашуваме да посочиш научен труд во врска со креационизмот! Ти зошто не го вадиш Дарвин од уста? Затоа што тој ја објаснува еволуцијата! Јас а и останатите на форумов единствен извор на "аргументи" за креционизмот сме чуле само од библијата! :toe:
Која друга литература, тези, истражувања....во прилог на креационизмот има?
Ако нешто е интересен феномен, тогаш е твојов случај кога критикуваш некој што ја споменал библијата, која е единствениот аргумент на креационистите, а од уста не го вадиш Дарвин.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Да, Чорбаџијо, заради тие твоите "аргументи" ќе ги добиваш моите црвенки, се додека не добиеш онолку коцкички колку што имам јас - ама црвени. Да се знае што човек си. Лажго.
Така, кога јас или некој друг нема да биде тука, да се знае другите со кого си имаат работа.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Да, Чорбаџијо, заради тие твоите "аргументи" ќе ги добиваш моите црвенки,
Не верувам дека заради аргументите ми се влечеш како сенка по репутацијата. Согласно коментарите што ги оставаш јасно е дека тоа го правиш од омраза, од гнев, завист, од немајќи против аргументи и сл. Нејсе, детска работа. Кога немаш што паметно да пишеш на темата, нормално дека ќе пишуваш по репутации.

F

Frankie Yale

Гостин
Не верувам дека заради аргументите ми се влечеш како сенка по репутацијата. Согласно коментарите што ги оставаш јасно е дека тоа го правиш од омраза, од гнев, завист, од немајќи против аргументи и сл. Нејсе, детска работа. Кога немаш што паметно да пишеш на темата, нормално дека ќе пишуваш по репутации.
Пак те прашувам:
Кои се тие научни докази што го поткрепуваат креационизмот?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Пак те прашувам:
Пак ти одговарам: Читај ги предходните страници. Се е убаво, јасно, прегледно, систематски и концизно објаснето. Има докази и од биологијата и од палеонтологијата и од микробиологијата и од математиката и од физиката итн. Има аргументи од сите научни дисциплини, се разбира, за оној што е спремен да ги прифати.

Kajgana Shop

На врв Bottom