Креационизам наспроти еволуционизам

F

Frankie Yale

Гостин
Ауу да бе ти беше оној што му докажа на човештвото дека настанале од мајмуни а мајмуни од полноглавци... Човештвото без тебе би останало во дилема дали е од мајмун или од господ создадено, но благодарност до тебе знаат дека се настанати од мајмун.
Прочитај убаво...
па и не настанал од мајмун (monkey) сите примати се(сме) настанати од заеднички предок , не е настанат ни од човеколики мајмуни (ape) тука пак од заеднички предок .Сум примнетил дека многу луѓе од познати причини дарвиновата теорија ја сведуваат на тоа дека човекот настанал од мајмун и со хихуиихихахахах одма ја отфрлаат какако шега . Кажувано е безброј пати на форумов и не само на оваа тема еволуцијата не е секунда не е момент таа е процес.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ауу да бе ти беше оној што му докажа на човештвото дека настанале од мајмуни а мајмуни од полноглавци... Човештвото без тебе би останало во дилема дали е од мајмун или од господ создадено, но благодарност до тебе знаат дека се настанати од мајмун.
Си бегал, си бегал.... :)

Па пред 3 поста ти објаснија дека не е од мајмун настанат... Читни погоре.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Премногу клевети, навреди и вулгарности од ваша страна. Од каде толку гнев, огорченост и немир во вашите души? Ах тој пуст и безводен атеизам :( На ова ниво не ми се дискутира, а и онака аргументите циклично се повторуваат од предходните страници и нема резон да се дискутира. После овие коментари, се надевам останатите сфаќаат зошто повеќе сакам дискусии во живо.
Чорбаџи комплетно се согласувам со тебе. Навистина секој втор пост им е исполнет со навреди и гнев. Затоа многумина престанаа да им пишуваат овде низ форумот. Немаат никакво ниво.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Па за бабарога не ме воделе по цркви манастири и друго, а уствати што споредуваш глупости? Баба рога и религија споредуваш ееееј?! Ме воделе у цркви, манастири, Велигден, Божиќ таму ваму, а за баба рога само ме заплашувале... Можеше нешто попаметно да напишеш...
јас само те цитирав Верувам во господ затоа што така ме научиле од дома уште од мал , така да логично е да се заклучи дека веруваш во се што те научиле дома како мал.никој не спомна прошетки ваму таму државни празници први и втори мај , или си станал селективен во што веруваш и во што не. бабарога не пошто во шивоњерот имам проверено не е таму, бога да пошто бев во црква и тој сигурно беше таму само што не го видов од гужвата.

п.с и што имате толку против мајмуните, да не имате комполекси на инфериорност

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Чорбаџи комплетно се согласувам со тебе. Навистина секој втор пост им е исполнет со навреди и гнев. Затоа многумина престанаа да им пишуваат овде низ форумот. Немаат никакво ниво.
Ного ви е вас високо нивото. Не можеме да се прилагодиме. Затоа така.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Ного ви е вас високо нивото. Не можеме да се прилагодиме. Затоа така.
Абе човеку, полн си со гнев и омраза кон Христијаните. Ги вреѓаш сите Христијани-членови овде. Ај што тоа го правиш него и за Оној зборуваш она што нетреба. Кажи ми кога Јас, Miki, Чорбаџија, Joan или останатите сме ве навредувале, пцуеле и што ли уште не вас атеистите? Кога сме ви постирале слики за да ве исмејуваме вас атеистите?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе човеку, полн си со гнев и омраза кон Христијаните. Ги вреѓаш сите Христијани-членови овде. Ај што тоа го правиш него и за Оној зборуваш она што нетреба. Кажи ми кога Јас, Miki, Чорбаџија, Joan или останатите сме ве навредувале, пцуеле и што ли уште не вас атеистите? Кога сме ви постирале слики за да ве исмејуваме вас атеистите?
Стварно не памтиш или така ти одговара? Да не ги барам сите постови назад. За тебе не сум приметил но овие тројца безброј пати.

А тука ќе ти ги набројам само најдрастичните:
Ја верувам у Господ за разлика од тебе што неверуваш во ништо!Т.е ајде кажи си у што веруваш?И дали вопшто постои за тебе Господ..Кој ве створи вас јас незнам стварно сите треба да бидете обесени на плоштад!
И ти да не си од тие?епа и ти ќе бидеш бесен изгледа.:(
Па кажи Ислам а не мухамедински..Глупо се изразуваш..Ја си го чувам за себе али претераа веќе..И по куќи одат овие атеистиве и прашуваат дали сакаш да се зачлениш во нивната група..Верата не ти е потребна?па што ти е потребно бе другар?без вера си никој и ништо..Али океј терај си..

--- надополнето ---

Ја може нема да ги бесам али има луѓе што ќе ги бесат..
Problemot kaj onie koi ne veruvaat e toj sto najcesto se pederi ili lezbejki ili narkomani ili kockari ili pak najlosoto " SE MISLAT DEKA SE MNOGU PAMETI " a se glupi kako konji ustvari koi milat ako znaat matematika i informatika se najpametnite na cel svet , a glupi se ko AMEBI , neka zapametat AMEBI !!
spaso напиша:
Ateistite se tip na lugje koi se " SAKAM KAZAM NEZNAM RECAM " vo princip so nisko nivo na intelegencija , kade vo sekoja debata sum gi pobival , a nesakam ovde bidejki ke mi trebaat deenovi da im objasnuvam kako na deca od prvo oddelenie kako se pisuva bukvata A da ne me svatat greska , neli kako da gi navreduvam tuku samo ke im kazam , BLAZENI SE ONIE KOI VIDOA I POVERUVAA , A POVEKE ONIE KOI NE VIDOA I POVERUVAA i uste toa , ako nie samite sme u zabluda ili ako site go znaeme BOG sto e i kakov e ( pravam grev ) togas smislata za zivotot ke ja nema , a primeri za toa deka postoi ima 1000000000 koi idiotive t.e naucnicive nemozat so nivnata matematika i glupa fizika da gi pobijat tie fakti , ili eve naj prosti primeri , odete i procitajte malku povekje za najgolemite umovi na mileniumot pred da umrat sto stanuvale najcesto ??? Ateistite se najcesto deca so majmunska intelegencija vaka grubo receno i mislat deka se znaat a nemaat procitano ni dva reda Nova Makedonija ... tolku od mene za temava pozzzz

THE_CHOSEN_ONE напиша:
Научно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Освен во ептен ретки случаеви немало до сега убиец и силувач кој бил израснат во саглам фамилија.
THE_CHOSEN_ONE напиша:
Доколку не постои Бог можам да те убијам тебе и сите оние што ме иртираат без најмала грижа на совест.
Биди објективен, веруваш во лажна наука.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Стварно не памтиш или така ти одговара? Да не ги барам сите постови назад. За тебе не сум приметил но овие тројца безброј пати.
Не сум приметил до сега некој од овие тројцава (највеќе можам да кажам за Мики, него најмногу го читам) да се расфрлува со навреди кон било кого.

--- надополнето ---

Пази само, не зборувам за провокации, или слично, зборувам исклучиво за навреди, пцовки и сл.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не сум приметил до сега некој од овие тројцава (највеќе можам да кажам за Мики, него најмногу го читам) да се расфрлува со навреди кон било кого.

--- надополнето ---

Пази само, не зборувам за провокации, или слично, зборувам исклучиво за навреди, пцовки и сл.
Еве прочитај во горниот пост, одамна ми се извадени. А и овие тројца баш не се цвеќки за мирисање.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Еве прочитај во горниот пост, одамна ми се извадени. А и овие тројца баш не се цвеќки за мирисање.
Читам, запознаен сум со некои од овие постови, но гледаш намерно посочив за кои членови зборувам, оти Miki i Corbadzi се од оние кои постојано пишуваат овде на подфорумот. Оти најчесто дискусиите овде се водат меѓу едно 10-ина члена. А овие членови кои што ти ги постира не се меѓу нив.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Читам, запознаен сум со некои од овие постови, но гледаш намерно посочив за кои членови зборувам, оти Miki i Corbadzi се од оние кои постојано пишуваат овде на подфорумот. Оти најчесто дискусиите овде се водат меѓу едно 10-ина члена. А овие членови кои што ти ги постира не се меѓу нив.
Ќе ти извадам и за нив тројца, ме провоцираш да го направам тоа, не се колку овие што ги посочив, но нејсе, Ќе ти најдам и од нив.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
А и овие тројца баш не се цвеќки за мирисање.
Незнам дали се или не, ама никогаш врз никого немаат истурено еден куп навреди, онака како што DBack знае.

--- надополнето ---

Ќе ти извадам и за нив тројца, ме провоцираш да го направам тоа, не се колку овие што ги посочив, но нејсе, Ќе ти најдам и од нив.
Јас сум овде едно пола година веќе и немам прочитано нешто посебно навредливо од нив, а ако бараш ти, може и ќе најдеш нешто (како што рече не толку екстремно) но ете и самиот ќе можеш да забележиш и ако најдеш то било само редок случај, за разлика од некои.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Незнам дали се или не, ама никогаш врз никого немаат истурено еден куп навреди, онака како што DBack знае.
Јас сум овде едно пола година веќе и немам прочитано нешто посебно навредливо од нив, а ако бараш ти, може и ќе најдеш нешто (како што рече не толку екстремно) но ете и самиот ќе можеш да забележиш и ако најдеш то било само редок случај, за разлика од некои.

Не биди сигурен, провери. А патем...... зошто имаш негативна репутација???

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Не биди сигурен, провери. А патем...... зошто имаш негативна репутација???
Хаха. Не за навреди. Него онаа темата: Што бараат атеистите на подфорум за религија? ми донесе неколку негативни поени. Изгледа не неколкумина не им се свиѓаше. Си помислија дека ги мразам атеистите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Напишано од boban_fio
Чекај бе ни 5 минути не поминаа, тука сме не се секирај.

--- надополнето ---

Турив еден линк ако ви се чита читајте.

Ај јас да ве прашам сега : Знаете ли дека сте глупави? Да или Не?

:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom