F
Frankie Yale
Гостин
Чорбаџи, не сакаат да дебатираaт со вас зошто не ретко на кој му се троши време и живци на такви глупости. Затоа и јас се предомислив, мислам, јас ќе идам и ќе слушам некој како збори демек Господ го создал светот за шест дена, на седмиот се одмарал, па змии што зборуваат, па забранети овошја сето тоа цитирано од библијата која се зима како веродостоен извор и сето тоа се става на исто ниво со науката од страна на креационистите. Доволно ми е на форумот што ги читам овие глупости па уште ќе треба во живо да слушам некој како ми цитира библија како доказ и со тоа да ме убедува дека е во право.И доста се праите фалш фраери зад монитор и ја расипувате темава со оф-топик клишеа. До сега две дебати во живо имавме и никој од вас атеистичките верници не се појави. Од други места дојдоа, ама од оваа багра тука никој. Лесно е да се поставуваат бесконечна листа на прашања, да се вреѓа, да се етикетира, омаловажува, клевети и сл. За тоа не треба ни памет ни разум ни знаење.
Затоа и престанав во последно време да пишувам на оваа тема, од моментот кога напиша "природната селекција нема никаква врска со еволуцијата" сфатив дека ти се расправаш од инат а не за да докажеш нешто, ваљда и затоа пишуваш глупости како "атеистички верници" (што е само по себе контрадикторно), за да испровоцираш. Од инат се расправаш и ми здосади, затоа и не дојдов на дебатата.
Станувам досаден ама еве пак:
Тоа не е еволуција. Ниту природната, ниту вештачката селекција немаат врска со еволуцијата.