Предизвик - колку дена сте издржале без јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Пишете ваши искуства.
За мене лично, сум издржал два пати, и тоа, 25 часа 2005год. кога тргнав во 14ч. за Златни песоци со кај 15-16ч. другиот ден.

А вториот пат сега скоро, 27 часа, од што бев нешто нервозен.

Ниту еден ден:toe:Неможам бе да нејдам

Едно деноноќие кога бев помал.Не ни ми се јадеше...

Едит:Џену со постот ме потсети...Пред 2 години, летото бев гадно разболен и во 1 недела само 2-3 пати јадев.

3-4 дена, имав проблеми со желудникот, завршив на ургентно во 4 часот изутрината. Ме болеа желудникот и панкреасот многу и не ја оставаа храната да премине до цревата. Ќе јадам - ќе повратам, ќе јадам - ќе повратам. Јадев последен пат нормално во 15:00 часот дента и оттогаш пробав да јадам уште 2 пати и повратив. Потоа 3 дена не ставав ништо во уста затоа што овие органи беа воспалени, само вода и сок. Не ни станував од кревет за да не си ја трошам енергијата. Потоа, 4-от ден, малку по малку, пудинг, корнфлекс, павлака и се` си дојде на свое место.
Ама низ пекол поминав и ни на најголемиот душман не му го посакувам ова.

Само кога сум бил болен и тоа не цело време туку во период од 24 часа без храна, инаку не можам без храна... едноставно прекинувам да функционирам.

неможам да издржам без јадење

Паааа лани се искарав со моите и не јадев некои 23 саати...после мораше да се појави другар ми и да ме натера да јадам :vozbud:

Blagodarenie na Helicobacter pilorii skoro cel mesec dali 20 pati jadev ko covek .. Slicno kako Jenny Girl , se sto stavav vo usta izleguvase za 5 minuti so golemo kolicestvo na zeludicen sok , plunka i zeludicna kiselina .. Nogu ubava gletka bese toa , negde vo prosek mi doagase na sekoj eden i pol saat se povtarase gletkata .. Edinstveno nesto sto mozes da jadam bese mandarina i biskviti ..

Ден и пол.Во трета година кога бевме на екскурзија во Турција преку гимназијата,храната последниот ден кога бевме во хотелот беше тотален ХАОС.И баш тој ден си кренавме назад во Македонија.Стомакот неверојатно ме болеше,мислев дека ке пукнам од болешка,едвај и апчиња ме спасија.Дури и докторот се обидуваше да ми помогне но никако,кога си дојдов дома само легнав во креветот и не сум се будела 6 часа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom