В
Вори
Гостин
Тиквооо...изглеа ништо од собиранката..нема деца.Ја само тројца најдов.Ја,Аце и Стефан..ти,спанолката,росоњеро и Димитар...џабе да одиме малку сме.
А што да правиме со нив? Ајде нацртај ако можеш ...
Јас знам многу женски што немаат никаков проблем, само се зависи во кој филм живееш.
Не налепувам етикети на никого тука, се` се сведува на односот на индивидуата кон мене лично, а на крај памет пак да ти судам.Кажи ми ги тие женски и пушти ме да зборнам со нив И да ги прашам дали сами би мрданел навечер низ град без такси облечени така за в град )
Да бе во филм ја тежок живеам, ептен филмана личност сум, што да ти кажам.
Патем можеш уште некоја етикета да ми налепиш, што ти е гајле и онака не ме познаваш, а можеш да ми судиш, тоа најлесно е денеска во светов
Немам ја ништо против Албанците, имам против некултурата и таквите малограѓански испади што може да бидат и од неалбанци, ама во моментов ете се погодило од нив повеќе проценти да се.
на сите никад. Знам дека женските се плашат во Гв. Ама немам видено никад да се случило нешто такво, ко што кажуваш со цајканите. И што се секираш, ако те чепка, акни му едно колено меѓу нозе и продолжи си фино лепо да си уживаш во вечерта. И плус, во дискотека?!?!? гарант ќе има некој да те одбрани.чоек на кој свет живиш???
немора да те нападнат.. доволно е да те преплашат...
и викаш да се превземе нешто??? и самиот имаш видено племено да задира наши девојчиња, а цајкани од преку улица да пукаат сеир...
кога ти си задирал шиптарки кажи ми??? или кога ти си се убацавал на шиптарки во албанска дискотека???
Седум души малку ти се??? Таман, да си напрајме еден муабет ко луѓе.Тиквооо...изглеа ништо од собиранката..нема деца.Ја само тројца најдов.Ја,Аце и Стефан..ти,спанолката,росоњеро и Димитар...џабе да одиме малку сме.
Не налепувам етикети на никого тука, се` се сведува на односот на индивидуата кон мене лично, а на крај памет пак да ти судам.
Мене поентата ми беше дека премногу преувеличувате, во секој град го има истото, буквално во секој. Па како сакате сами да одите за во град или од град за накај дома во доцни часови? Ризик постои насекаде, во нашава средина тоа е многу нормално, затоа и генерализирам и не сакам да делам албанци/македонци.
Ако си одиш во македонска дискотека тогаш се ќе си е ок, оди Долчино, Дипломат, Енерџи, В Клуб, Вејби Блу и да не набројувам, пак ок. Искрено мислам дека е поризично да се излегува во Елдорадо затоа што летаат пултови внатре отколку да шеташ сам по улица.
Е за последново ептен си во право.Мене поентата ми беше дека премногу преувеличувате, во секој град го има истото, буквално во секој. Па како сакате сами да одите за во град или од град за накај дома во доцни часови? Ризик постои насекаде, во нашава средина тоа е многу нормално, затоа и генерализирам и не сакам да делам албанци/македонци.
Ако си одиш во македонска дискотека тогаш се ќе си е ок, оди Долчино, Дипломат, Енерџи, В Клуб, Вејби Блу и да не набројувам, пак ок. Искрено мислам дека е поризично да се излегува во Елдорадо затоа што летаат пултови внатре отколку да шеташ сам по улица.
Абе нормално дека женските се наоѓаат во друга понезгодна положба, али тоа е тоа, реков јас дека никаде не можеш да шеташ во доцни часови сам, покрај тоа во градот има премногу македонски кафичи и дискотеки.Е за последново ептен си во право.
Него, ај пак, ние не ја гледаме работава од женска преспектива. Можда да бев женско со право би се плашел.
Ами чаре бе луѓе?
прво... за цајкани јас лично имам видено неколку патина сите никад. Знам дека женските се плашат во Гв. Ама немам видено никад да се случило нешто такво, ко што кажуваш со цајканите. И што се секираш, ако те чепка, акни му едно колено меѓу нозе и продолжи си фино лепо да си уживаш во вечерта. И плус, во дискотека?!?!? гарант ќе има некој да те одбрани.
Ако не викај ме мене (заедно ќе бегаме).
А за ноќе, кај 4 саат, ко што збореше Еспањола... никој не ти гарантира безбедност. Мислиш во Исотчна е подобро? Затоа имаат најголем процент на силувања и сексуални малтретирања деца. Дегени има сегде, само кај нас никој не им се спротивставува. Абе, ние многу страв им имаме земено. Тие прај ние ќути. Па мора да се спротивстави чоек некогаш.
Седум души малку ти се??? Таман, да си напрајме еден муабет ко луѓе.
И не го откривај мојот вистински идентитет. Можеш да ме викаш, Кларк Кент:icon_cool:
и давор супер сме 7 души ... барем нема да се надвикуваме..Тиквооо...изглеа ништо од собиранката..нема деца.Ја само тројца најдов.Ја,Аце и Стефан..ти,спанолката,росоњеро и Димитар...џабе да одиме малку сме.
Да ќе одиме. Резервирај.прво... за цајкани јас лично имам видено неколку пати
второ... нашите машки се педерчиња ФАКТ сите ќе бркаат сеир или ќе си гледаат на страна и нема шанси од нив да очекуваш помош
трето... не е работата дали е во 4 сабајле иили во 4 попладне... мене лично гадна глупост ми се има десено во 6 попладне на сред парк
четврто... да во источна Македонија е далеку, далеку подобро.. барем без гајле ќе облечам миниќ и деколте
пето... не е работата во тоа што им имаме земено страв... работата е што се далеку поагресивни од нас... коа ние ќе почнеме да им одиме во нивни кафулиња ќе видиш како ќе се повлечат... во ве клаб одеа... ок... сега почнаа, задњава година дена да идат и во енерџи... далеку се поагресивни од нас и ние си го јадеме стапот ради тоа...
шесто: како ќе се осеќаш рецимо се враќаш од град кај 1-2 сатот ноќе и некој од судот пример до дома те следи??? и притоа ти дофрла и ти допира и ти свири???
и давор супер сме 7 души ... барем нема да се надвикуваме..
него луѓе одиме утре или не? да знам дали да резервирам
не зборам за другари... едноставно дечки кои се нашле на местото ... наши дечки... немора да ми се другари...Да ќе одиме. Резервирај.
Ако не станат да те одбранат тоа не ти се воопшто другари. А, ако не ти се ништо, тогаш да им плукнеш в лице зашто се пичиња во душа.
И да им одиме во нивни кафичи, што ќе се случи? Како ефект очекуваш?
Ужасно! Ја би викнал полиција, после тоа од дома.
Многу нормално... Почна Руфи со провокациите...„Добредојдовте, иселеници“ само на албански
ГОСТИВАР - На своите сограѓани од странство, кои летниот одмор традиционално го минуваат во родниот крај, на влезовите во градот и пред општинската зграда, локалните власти на Гостивар им посакуваат добредојде. Транспарентот „Добредојдовте, иселеници“ е напишан само на албански јазик. Токму поради ова, граѓаните Македонци и Турци, а особено печалбарите, реагираат и се прашуваат дали тие не се добредојдени во општината, која ги дискриминира.
Извор: http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=9E4A8298A2FCA84CADC5DB0ED2E7D74F
Ме интересира како Гостиварчани гледат на оваа работа и дали сте ги виделе транспарентите?
Не ми се цел препукувања , ама мислам дека голем мајтап е и понижување...