Што би се случило кога сите луѓе еден цел ден би зборувале само вистина?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
па на пример , другарката место да те излаже дека "супер" ти стои фустанчето . во фаца ке ти каже дека во него си како индијанец хахаха, и тогаш ти ќе се налутиш

~ке има многу затворени луѓе во затвор
~ке откријам кој ми правел лице и ме лажел
~ке биде хаос(трета светска војна ке настане):vozbud:

Што би направиле вие кога би знаеле дека еден цел ден сте приморани да кажувате само вистина?
Никој со сила не можи да ме натера на ништо,а за вистината сум вистинољубив,зборувам искрено и ја ценам искреноста и лојалноста.

Офф:Некој го гледал "Lier Lier" пред да ја отвори темава :)
Он: Кога сите би ја кажувале вистината бар еден ден ќе отиде светов во пропаст...

Никој со сила не можи да ме натера на ништо,а за вистината сум вистинољубив,зборувам искрено и ја ценам искреноста и лојалноста.

Добро значи не станува збор тука дека некој ќе ти дојде со пиштол и ќе ти каже дека мораш да збориш вистина и дали тоа ќе се случи, него ете на пример се случува нешто и еден ден се будат сите од спиење и неможат да кажат лага, туку се што кажуваат е вистина. Во тој смисол е тоа приморано. И сега прашањето е што БИ се случило, односно што мислиш дека би се десило, не мора како би влијаело на тебе лично туку на глобален план еве.

Добро значи не станува збор тука дека некој ќе ти дојде со пиштол и ќе ти каже дека мораш да збориш вистина и дали тоа ќе се случи, него ете на пример се случува нешто и еден ден се будат сите од спиење и неможат да кажат лага, туку се што кажуваат е вистина. Во тој смисол е тоа приморано. И сега прашањето е што БИ се случило, односно што мислиш дека би се десило, не мора како би влијаело на тебе лично туку на глобален план еве.
Тешко за еден ден да се среди нешто.Но ако подолг временски период се зборува само вистината тогаш ќе нема несреќни,гладни итн итн ќе биди рај на земјата(што не е можно).Вистината ќе не ослободи сите.

Одма настанува нуклеарна војна

Еве еден муабет од МСН, доколку се зборува вистината

Obama says: Море, Медведев, ме мразиш?
Медведев says: Да, а ти мене?
Obama says: Нормално, сакаш да испукам нуклеарка кон Москва и Пјонг Јанг?
медведев says: Ај да те видам бе, и јас ќе пукам....

Obama and medvedev have left the conversation

Конечно ќе бидеме слободни!!!!!!

Два Збора : Најебали Смо !!!

Лоша работа би било...сите лаги ќе излезат на виделина...ама сите лажат така да тешко вероватно е то

Според една комуниколошка дефиниција (парафразирам) ниеден разговор не би траел подолго од 2 минути ако секојпат кажеме се што мислиме. Интересно е прашањето дали премолчана вистина е еднаква на лага?

леле, леле, што се би кажала тогаш... :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom