Koи се србоманите во СДСМ?

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Megu drugoto ,koga Gruevski bese Minister za finansii vo Vladata od 1998 do 2002 g.mu bese sovetnik nemu,pa stanaa i dobri prijateli.

Точно, но и советник на агенцијата за приватизација од 95 до 99 кога се извршија најголемите пљачки во Македонија за време на СДС.

Јас мислам дека има повеќе од 100.000 срби во Србија...ова некако мала бројка е. А во македонија се едвај 20.000 и тоа мешани, или испрани мозоци. Македонски одродници.

Pusti kompleksi nikogas nema da si gi izlecis. Site bitki koj se vodele za osloboduvanje na Makedonija bile vodeni od Srpska vojska od tursko pa se do II sv vojna.

Pusti kompleksi nikogas nema da si gi izlecis. Site bitki koj se vodele za osloboduvanje na Makedonija bile vodeni od Srpska vojska od tursko pa se do II sv vojna.

:classic::classic::classic::classic::classic::classic::classic::classic::classic::classic::classic::classic:

Зини земјо голтни ме !!!

Ова не е 100% точно.
И пошто имаш работа со не баш интелегентни `соговорници`,добро е да прецизираш:
Сите добиени битки за денешна Македонија од турско па наваму се од срби.

Еве го и список на добиените битки

1876-Србо-турската војна от 1876-пораз на србија.Спасена е от полна окупација от руски ултиматум до Високата порта.

1885 србско-бугарската војна-србите атакуват без официално објававане на военни дејствие.Спрени са при Сливница.Само след седмица бугарите контраатакуват ,превземат пирот и напредват к'м Белград.Србија е спасена от отново от окупација от намесата на Великите сили.

Балканска војна-В'преки че војува срешту Б'лгарија заедно с Грција,Турција,Рум'нија и Черна Гора-с'рбите в нито един момент от военните дејствие не успјават да пробијат фронта на б'лгарите.

П'рва световна војна-пораз и повличане от територијата на С'рбија.Спират да бегат чак в Солун а от Солун поради опасност от бугарски атаки се евакуират на остров Корфу:pos2:В'зстановени като д'ржава след краја на војната от Великите сили Англија и нај вече Франција.И до днес в цент'ра на Белград има паметник на којто пише благодарим ти Францијо.

Втора световнна војна-Пораз след само една седмица колкото е необходимо на немските танкове да стигнат до Белград

Обаче поради пропаганда ли поради што ли на македончето му длбоко вграден образа на србето като голем војник:toe:Не е и чудно после 90г.

Ова не е 100% точно.
И пошто имаш работа со не баш интелегентни `соговорници`,добро е да прецизираш:
Сите добиени битки за денешна Македонија од турско па наваму се од срби.
A токму тие срби се крвници на Македонскиот народ исто како бугарите, и гејците..

Крвави им се рацете со многу слободоумни Македонци, со газење на М.П.Ц. кое се случува и ден денешен...

Според нив, Македонците се јужни срби, или срби со говорна мана ...

Еве го и список на добиените битки

1876-Србо-турската војна от 1876-пораз на србија.Спасена е от полна окупација от руски ултиматум до Високата порта.

1885 србско-бугарската војна-србите атакуват без официално објававане на военни дејствие.Спрени са при Сливница.Само след седмица бугарите контраатакуват ,превземат пирот и напредват к'м Белград.Србија е спасена от отново от окупација от намесата на Великите сили.

Балканска војна-В'преки че војува срешту Б'лгарија заедно с Грција,Турција,Рум'нија и Черна Гора-с'рбите в нито един момент от военните дејствие не успјават да пробијат фронта на б'лгарите.

П'рва световна војна-пораз и повличане от територијата на С'рбија.Спират да бегат чак в Солун а от Солун поради опасност от бугарски атаки се евакуират на остров Корфу:pos2:В'зстановени като д'ржава след краја на војната от Великите сили Англија и нај вече Франција.И до днес в цент'ра на Белград има паметник на којто пише благодарим ти Францијо.

Втора световнна војна-Пораз след само една седмица колкото е необходимо на немските танкове да стигнат до Белград

Обаче поради пропаганда ли поради што ли на македончето му длбоко вграден образа на србето като голем војник:toe:Не е и чудно после 90г.
Знаеш што полумајмуну...
некој ден,ако има Господ (а јас имам уште околу 15 војнички год. ,после син ми ќе треба да го учини истото)...
ќе промарширам низ твојата `држава` у пуна ратна опрема,
и ќе наплатам за сите лаги и глупости кои што сум ги чул или прочитал.
Да ми го памтиш зборот,орангутану еден.

Vo ramkite i na Srpska i na Bugarska pa i na Grcka vojska bile regrutirani prisilno MAKEDONCI, koi se borele pod tugjoto zname.

Karticka od Makedonec zarobenik vo AvstroUngarija koj poteknuva od Sveti Nikole, za kogo se borel?

Pismo1916Mazedonien.jpg

Makedonski partizanski ceti vo 1910

NationalGeog_1910macepartisans.jpg

Baska... ne sum znael deka VMRO bile srpska organizacija i Krushevo bila prvata Srpska republika na balkanot pod Turcite.

Знаеш што полумајмуну...
некој ден,ако има Господ (а јас имам уште околу 15 војнички год. ,после син ми ќе треба да го учини истото)...
ќе промарширам низ твојата `држава` у пуна ратна опрема,
и ќе наплатам за сите лаги и глупости кои што сум ги чул или прочитал.
Да ми го памтиш зборот,орангутану еден.

Нечеш да ме демантираш по никоја точка нели свинја шумадијска:baeh:Абе ти освен да се тупаш во грди за друто бива ли те?:)

Vo ramkite i na Srpska i na Bugarska pa i na Grcka vojska bile regrutirani prisilno MAKEDONCI, koi se borele pod tugjoto zname.

Karticka od Makedonec zarobenik vo AvstroUngarija koj poteknuva od Sveti Nikole, za kogo se borel?

Pismo1916Mazedonien.jpg

Makedonski partizanski ceti vo 1910

NationalGeog_1910macepartisans.jpg

Baska... ne sum znael deka VMRO bile srpska organizacija i Krushevo bila prvata Srpska republika na balkanot pod Turcite.

Znaci regrutirani vo SRPSKA vojska

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom