Заклучок на БАН - Ахил е Бугарин! :-)))

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
знам дека е надвор од темава,но
пере, имаш ли некакви материјали во врска со Благоја Шклифов и дел од неговата работа?

Темана треба да се промепи-Заклучок на професор от БАН!
Заштото ова не е официален став на БАН!

Лавец - задај си вопросот зошто Хрватска се уште не е член на ЕU... Таа нема пробем со името; икономически е по добре од Бугариjа.. .И се уште не член на Европејската заедница. Има и други нешта ... А вие реално сте скарани со сите соседи (освен со Албанија - но тоа е разбираемо).
Само Андора, Лихтенштајн, Фиџи, Бугарија и сл. “цуцуле-бале“ држави со никој и за ништо не се спорат, а камо ли да се карат, немаат свои автентични интереси, си исполнуваат задачите како поголемите ќе им наредат и заповедат

знам дека е надвор од темава,но
пере, имаш ли некакви материјали во врска со Благоја Шклифов и дел од неговата работа?

Знам за Благој Шклифов само тоа што го има во интернет. Знам што е загинал во Грција при неизвесни обстојателства (се мисли што врз него е изршен атентат). Утре ке се опитам да саберам нешто повеке. Инаку сум чел некои негови работи за Егејска Македонија (но можеби и ти ги знаеш)

Само Андора, Лихтенштајн, Фиџи, Бугарија и сл. “цуцуле-бале“ држави со никој и за ништо не се спорат, а камо ли да се карат, немаат свои автентични интереси, си исполнуваат задачите како поголемите ќе им наредат и заповедат

А само вие велики древни мацедони от кои потекнува целио свет имате автентични интереси и не изполнувате ничии задачи.Абре оу името ви смениха веднаж сега пак преговарате да го мените.Знамето ви смениха.Кој квото посака тоа ви сменја ти ми се пишеш много велик на форума.Иди у село у на дедо си колибата и се замисли тоа ли ми е 75 000 г цивилизација

А само вие велики древни мацедони от кои потекнува целио свет имате автентични интереси и не изполнувате ничии задачи.Абре оу името ви смениха веднаж сега пак преговарате да го мените.Знамето ви смениха.Кој квото посака тоа ви сменја ти ми се пишеш много велик на форума.Иди у село у на дедо си колибата и се замисли тоа ли ми е 75 000 г цивилизација
Топорко види една работа да ти помогнам да ја сватиш, кој со кого и чија историја и држава е болно опседнат: оди отвори бугарски интернет форуми и блог страни или интернет изданија на весници да видиш дали македонците таму солат памет на бугарите за се и сешто и прават недолични провокации на различни теми или пак дали се интересираат за се и сешто што се случува во бугарија, а потоа оди на македонски интернет форум или блог страни или интернет изданија на весници и веднаш што може да се забележи е права наезда на блгарски крлежи кои провоцираат за се и сешто, искрен биди и кажи дали е ова вистина

Абе ова присвојувањето на историски личности мн актуелно стана...Епа чекајте тогаш и ја ќе барам некој...

Топорко види една работа да ти помогнам да ја сватиш, кој со кого и чија историја и држава е болно опседнат: оди отвори бугарски интернет форуми и блог страни или интернет изданија на весници да видиш дали македонците таму солат памет на бугарите за се и сешто и прават недолични провокации на различни теми или пак дали се интересираат за се и сешто што се случува во бугарија, а потоа оди на македонски интернет форум или блог страни или интернет изданија на весници и веднаш што може да се забележи е права наезда на блгарски крлежи кои провоцираат за се и сешто, искрен биди и кажи дали е ова вистина

На секој бугарски форум има македонци.На секој.Ас сум от 10 г по форумите не на мен тиа демагогии.Може и да са по малко но и Македониа е 4 пати по малка от Бугарија.

Ami kamo slika od blgarot od BAN?
Mozebi e nas,Pirinec, a ne Aziec, i mozebi e delumno prav.
Mozebi jazikot na Ahil mu se videl poznat.

Eve,bas sega citam kako zboruvale vo toa vreme negovite sovremenici,kritjanite:
1. The phonemic system of Pre-Greek
The consonants.
The fact that voiced, voiceless and aspirated stops interchange shows that voice and aspiration were not distinctive in Pre-Greek. On the other hand, the Mycenaean signs for rjo, rja and tja show that palatalization probably was. This is confirmed by the sign pte which will go back on pye.
(In our material cf. . I wonder whether points to py > pt but then realized with aspiration.) Further, the signs two, twe, dwo, dwe, nwa, swa, swi point to labialization as a distinctive feature, i.e.:
tʷo, tʷe, dʷo, dʷe, nʷa, sʷa, sʷi.
Pazete,toa ne e makedonski,ami kritski..ami...

Note that palatal and labial forms are found with resonants and stops. The existence of labio-velars is confirmed by qasireu (cezar,car po kritski?)(ova e gejski), etc. (See further Beekes, Glotta 73 (1995/6) 12f.)

Знам за Благој Шклифов само тоа што го има во интернет. Знам што е загинал во Грција при неизвесни обстојателства (се мисли што врз него е изршен атентат). Утре ке се опитам да саберам нешто повеке. Инаку сум чел некои негови работи за Егејска Македонија (но можеби и ти ги знаеш)
Најдов нешто на интернет за него, но многу малку,така да те молам ако можеш најди нешто повеќе ,сигурно кај вас има повеќе материјали од и за него.

На секој бугарски форум има македонци.На секој.Ас сум от 10 г по форумите не на мен тиа демагогии.Може и да са по малко но и Македониа е 4 пати по малка от Бугарија.
Можеби се помалку, можеби не се, па топоркова математика, е ова е надвор од секоја демагогија нели, инаку не бе јас на тебе топорко, ниту јас ниту некој друг

Абе и Бугарин го Измислил Компјутерот, и сите се бугари според нив :) само што се срамат да си признаат дека се монголи па сакаат да се македонски бугари :)

Не е бугарин, туку е американец со бугарско потекло.

Не само дека е Американец со Бугарско потекло, ами и не го измислил сам. Го измислиле цела група научници , а он како нај паметен го патентовал на негово име. Па затоа после имаше долги години се водеа дела на кој му припаѓа тоа откритие.

Не само дека е Американец со Бугарско потекло, ами и не го измислил сам. Го измислиле цела група научници , а он како нај паметен го патентовал на негово име. Па затоа после имаше долги години се водеа дела на кој му припаѓа тоа откритие.
Точно двама са - Атнасов и Бери. Затоа са нерекли техниот компјутер ABC (Атанасов & Бери Компјутер)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom