Европско првенство - Шпанија шампион

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Грците почнаа медиумска војна

Грчките медиуми веднаш по објавувањето на ждрепката за групите на ЕП 2009 почнаа со тивка војна против македонската репрезентација. Најпрестижните грчки интернет-сајтови наменети за кошарка објавија профил на националниот тим на Македонија во кој се вели дека единствена причина што жолто-црвените се најдоа во Полска е фактот што имаат неколку натурализирани Американци.

Грците велат дека без помошта на Џеремаја Мејси тешко дека македонската селекција воопшто би се нашла на ЕП, а истовремено „плачат“ дека нашата федерација на располагање има и уште неколку други Американци, кои ќе ги активира ако биде потребно.

Во продолжение на профилот, Грците ги претставуваат македонските кошаркари што настапувале во Грција, посветувајќи му најголем простор на капитенот Врбица Стефанов, поранешен кошаркар на АЕК. Меѓу играчите е споменат и Радомир Антиќ, очигледно помешувајќи го нашиот репрезентативец Перо Антиќ со актуелниот селектор на фудбалската репрезентација на Србија.

http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=2&fCat=2&top=1&EditionID=228&ArticleID=10872

дали може некој да стави овде линкови од некои форуми каде има грци што коментираат на оваква тема за овој натпревар малку да се препуцаваме уште од сега мене ми е интересно а камоли што ќе биде неколку дена пред утакмицата :helou:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Грците почнаа медиумска војна

Грчките медиуми веднаш по објавувањето на ждрепката за групите на ЕП 2009 почнаа со тивка војна против македонската репрезентација. Најпрестижните грчки интернет-сајтови наменети за кошарка објавија профил на националниот тим на Македонија во кој се вели дека единствена причина што жолто-црвените се најдоа во Полска е фактот што имаат неколку натурализирани Американци.

Грците велат дека без помошта на Џеремаја Мејси тешко дека македонската селекција воопшто би се нашла на ЕП, а истовремено „плачат“ дека нашата федерација на располагање има и уште неколку други Американци, кои ќе ги активира ако биде потребно.

Во продолжение на профилот, Грците ги претставуваат македонските кошаркари што настапувале во Грција, посветувајќи му најголем простор на капитенот Врбица Стефанов, поранешен кошаркар на АЕК. Меѓу играчите е споменат и Радомир Антиќ, очигледно помешувајќи го нашиот репрезентативец Перо Антиќ со актуелниот селектор на фудбалската репрезентација на Србија.

http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=2&fCat=2&top=1&EditionID=228&ArticleID=10872

дали може некој да стави овде линкови од некои форуми каде има грци што коментираат на оваква тема за овој натпревар малку да се препуцаваме уште од сега мене ми е интересно а камоли што ќе биде неколку дена пред утакмицата :helou:
Разбираш грчки?:pos2::pos2::pos2:Да им се измочан у јазигот што го имаат ...:nesvest::pipi:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Еве најдов една интернет страна на која веќе они се исмејуват со нас. наместо нашето име нашишале - BasketBall: Greece Vs Vardarska

еве дел од коментарите

I know already the score:
GREECE VARDARSKA
121 42

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TIJQD2RVF0POEK65C

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Eх, не биди песимист.Знам дека гејците се добри во кошарка, ама надежта последна умира.Се надевам нашите нема да не извисат.А ти Братот, ќе одиш да гледаш?:)
Ја сум во Варшава на студии, така да :vozbud:

Уште од сега ќе ги организирам полскиве хулигани за поддршка, башка веќе има неколку стотини македонци по Полскава, и оние што ќе дојдат :) има да ги пребиеме без разлика шо ќе се деси, нема шанси да помине мирно :pos2:

Баш викендов кај мене беше другарче од Скопје кое студира во Вроцлав, кога чувме дека играме со Грција во група отидовме во најблискиот бар да прославиме :icon_lol:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Гледам поготово од макеоднците кои живеат во странство интересот е голем да одат во полска па тогаш треба некој да организира и сите д абидат на едно место собрани дали во некој кафич на плоштад или како тоа с еправи, се со цел да има добро навијање и евенутално одбрана од напад на дечките од хелас.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кои дечки бе.. :pos2: очекувам пожесток напад од напалени гркињи него од тоа феминизираните вунести крекала.

Пуу цел живот вакво нешто се чекало човече :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Сигурно ќе имат организирано од некоја туристичка агенција,од кошаркарската федерација и сл.
Ако не...за се' останато тука е Братот.хехехе

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
..и мастеркард :tv:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Еве како изгледа салата во Познан....каде ќе настапува нашата репрезентација..

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Некако многу мала е за нас и педерите.Овде ако дојде до нереди, многу лошо ќе биде.Ептен ризично.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Еве како изгледа салата во Познан....каде ќе настапува нашата репрезентација..

Не е нешто голема би ја проценил на 3000-4000 да собира максимум.
Инаку од надвор ко шатор за циркус ми изглеа.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Не е нешто голема би ја проценил на 3000-4000 да собира максимум.
Инаку од надвор ко шатор за циркус ми изглеа.
5000..седишта...доволно е за добра пресметка со Гејциве

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom