MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Не сум сигурен, мислам дека треба втор рисивер а може и да има некоjа финта да се гледа тв на два телевизора само ќе треба еден канал истовремено да се гледа.

Mozno e. Imas 3 izlezi na resiverot: SCART, HDMI, AV(sVideo).
Znaci mozes i 3 tv-a da vrzis istovremeno, ali imas samo edno daljinsko... Koj go fati negovo e...

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Od 1 avgust da pustat sport klub, sport klub +, rai sport i sport italija so sto bi ja popolnile sportskata ponuda.:tv:. Bidejki se kompanija so najgolem profit treba da ne izraduvaat ne samo so sportski tuku i so filmski i zabavni kanali bidejki segasnata ponuda e sredno zalosna!

S

Sheldon Cooper

Гостин
Читав негде (мислам во Вест) дека преговарале за да ги пуштат HBO, AXN, Cinemax и дека на местото на Нова и ОБН ќе биле АБ Канал и ТВ Сонце.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Читав негде (мислам во Вест) дека преговарале за да ги пуштат HBO, AXN, Cinemax и дека на местото на Нова и ОБН ќе биле АБ Канал и ТВ Сонце.
koja e pricinata so gi nema Nova i OBN (jas mislam deka barale ne znam kolku pari koj kabelskite izgleda ne mozat da platat

ama telekomot mozi da plati

ili nasite TV imaat zamesano prsti

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Може некој исто така прашал, но:
Имам 2 ресивери и двата се со хард диск, еден главен друг помошен, е сега дали можам снимана содржина да префрлам од еден ресивер на друг, има ли некој начин?

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140

Република Македонија
Совет за радиодифузија
ПОЧИТУВАНИ
Советот за радиодифузија на Република Македонија има сознанија дека одредени оператори на јавна комуникациска мрежа вршат реемитување на програмските сервиси HBO, Pink Movies, RTL Hrvatska и HRT2. Со оглед на тоа што ниту еден оператор на јавна комуникациска мрежа во РМ нема обезбедено авторски права односно нема доставено договори за уредени авторски права до Советот за радиодифузија за наведените програмски сервиси. А главна причина за недоставување на горе споменатите договори е тоа што истите програмски сервиси неможат да се уредат со авторски права а со тоа и не смеат да се реемитуваат на подрачје на РМ. Ве известуваме за овој факт и ви наложуваме исклучување на погоре наведените телевизиски програмски сервиси од вашата мрежа, што ќе треба да го реализира најдоцна до 31.08.2009 год. Доколку не постапите на овој налог за исклучување на овие телевизиски програмски сервиси ќе следува инспекциски надзор од страна на надлежниот Државен пазарен инспекторат, со почеток на истиот од 01.09.2009 год. кој ќе се спроведува во континуитет како и барања за поведување на прекршочни постапки и со закон пропишани санкции.
СУД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Имам 2 ресивери и двата се со хард диск, еден главен друг помошен, е сега дали можам снимана содржина да префрлам од еден ресивер на друг, има ли некој начин?
Неке моки :toe:
Евентуално да ги отвараш ресиверите , да го извадиш хардот , па тогаш некако да го поврзеш ... т.е нема шанси :nesum:

Неке моки :toe:
Евентуално да ги отвараш ресиверите , да го извадиш хардот , па тогаш некако да го поврзеш ... т.е нема шанси :nesum:
него мене друго ми е прашањето : Дали на некој од вас кои имате Макс ТВ , му сецка АЛФА ТВ цело време ?

S

Sheldon Cooper

Гостин
него мене друго ми е прашањето : Дали на некој од вас кои имате Макс ТВ , му сецка АЛФА ТВ цело време ?
Каj мене не сецка, во ред си е.
Знае некоj кога ќе биде тоа со игрите? Нешо наjавуваат така..

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.762
Поени од реакции
8.187
AXN само по неколку недели ставање на каналот го ислкучиле
ова пишале за axn каналот на facebook
Во фаза сме на тестирање на AXN и Disney каналот, ве молиме за малку трпение. Многу скоро, како што беше најавено ќе бидат пуштени.
:toe::nesvest:

мене ме интересира сум видел на ресиверот имаат usb влез за ставање usb стик и за што им служи тоа?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Може да ми кажете како е со квалитет телевизијава во последно време? Во преговори сум да мигрирам од комфорт+ во пакет и со телевизија. Ќе го зимам пак тој најјакиот па ме интересира дали кога ќе гледаат телевизија, интернетот ќе ми се успори, или дали има сецкање дур гледаат телевизија...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Може да ми кажете како е со квалитет телевизијава во последно време? Во преговори сум да мигрирам од комфорт+ во пакет и со телевизија. Ќе го зимам пак тој најјакиот па ме интересира дали кога ќе гледаат телевизија, интернетот ќе ми се успори, или дали има сецкање дур гледаат телевизија...
Ќе се успори некаде за 2мбпс, но не е некоја значителна загуба, ќе имаш 10 мбпс - 2 = 8 мбпс, за сурфање.

Ако снимаш и гледаш уште 2мбпс помалце. Значи 6мбпс, но и тоа е сосема солидна брзина.

Kajgana Shop

На врв Bottom