MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Super e kaj tebe, a sto imas ti comfort ili + ?

eve kaj mene 3max comfort so vklucen receiver

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Кај мене го има ова во Broadband Connection во Tomson-от
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 766 / 10.236
на 3 Max од 3000 денари што е сум вклучен

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Super e kaj tebe, a sto imas ti comfort ili + ?

eve kaj mene 3max comfort so vklucen receiver
3 max + имам, со вклучени 3 компјутери, али во моментот кога мерев мислам дека другите 2 компјутери беа слободни но пак нели приклучени на интернет.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Ај да се пофалам ... Сабајлево ми ставија MAX TV :tv:
За квалитетот на сликата можам да приметам дека е подобра во однос на кабелската (Аналогна) што ја имам , а за звукот поготово нема споредба . Се зачудив колку МТВ1 може да има чиста слика:wink:
Ја мерев брзината на интернетот без и со уклучени 2 ресивери . Има варијации во брзината ама и со вклучен ресивер е добра , скоро иста на таа што треба да ја добијам:wink:
Многу интересна опција ми е снимањето на емисии во живо , нешто што ќе го користам доста во иднина ! И конечно на раат ќе одам во веце на сред утакмици :vozbud:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ај да се пофалам ... Сабајлево ми ставија MAX TV :tv:
За квалитетот на сликата можам да приметам дека е подобра во однос на кабелската (Аналогна) што ја имам , а за звукот поготово нема споредба . Се зачудив колку МТВ1 може да има чиста слика:wink:
Ја мерев брзината на интернетот без и со уклучени 2 ресивери . Има варијации во брзината ама и со вклучен ресивер е добра , скоро иста на таа што треба да ја добијам:wink:
Многу интересна опција ми е снимањето на емисии во живо , нешто што ќе го користам доста во иднина ! И конечно на раат ќе одам во веце на сред утакмици :vozbud:
Aj cestita novata tv, i ne znaci deka trebe da bides offline na forumot sea :nenene:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Aj cestita novata tv, i ne znaci deka trebe da bides offline na forumot sea :nenene:
Морав друже , го местев кабелот до вториот ресивер у спална :kesa:Морав сите лајсни да ги вадам , ѕидови да бушам :nesum:
Сега седам , Узо си пијам и уживам у џам слика

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе уште една работа да прашам во врска со МАКС ТВ. Дали кога нарачувате филм тоа ти троши некој трансвер од интернетот или си е потполно друга работа?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Луѓе уште една работа да прашам во врска со МАКС ТВ. Дали кога нарачувате филм тоа ти троши некој трансвер од интернетот или си е потполно друга работа?
не би требало во интернет сообраќај да спаѓа тоа. мислам дека е внатрешен трасфер во мрежата на т-хоум. на нивен сервер би требало да се филмовите.

али ти у секој случај питај си ги нив, да не има после изненадувања.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
не би требало во интернет сообраќај да спаѓа тоа. мислам дека е внатрешен трасфер во мрежата на т-хоум. на нивен сервер би требало да се филмовите.

али ти у секој случај питај си ги нив, да не има после изненадувања.
Па затоа прашувам од луѓево што имаат бидејќи сум заинтересиран да си земам од тие пакетите штом ми истече договорот за интернетот па да си имам информации предвреме.

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2

Ти троши само 60 денари +ддв на сметка, го имаш на пристап 24 часа со превод, и толку :)

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19

еве кај мене како е со еден уклучен ресивер, мерам на лаптоп на вајарлес. имам уште еден ресивер ама треба да ми стигне нов телевизор, тој што го имам е премногу стар. Па ќе видиме како ќе биде со два ресивера. Задоволен сум сеа за сеа па ќе видиме понатаму.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
decko slucajno da ne imas poblemi so vidot ?
Супер ми е видот , зашто прашуваш !
Ако кај тебе тоа не е случај , тогаш јави се у техничка служба да ти го поправат:toe:
Кај мене сликата е една класа подобра во однос на претходната (аналогна на Кејблтел) .

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Супер ми е видот , зашто прашуваш !
Ако кај тебе тоа не е случај , тогаш јави се у техничка служба да ти го поправат:toe:
Кај мене сликата е една класа подобра во однос на претходната (аналогна на Кејблтел) .
Toчно, зошто таков коментар?
Сликата е џам стварно.
За првпат во живот вчера сум уживал гледајќи МТВ1, Лига на шампиони, слика стакло, сигнал 16:9.
Во споредба со Телекабел (тој го имав и јас предходно) е 3 класи подобро.

Kajgana Shop

На врв Bottom