MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Абе секогаш ќе сакаме побрзо. И да е цела брзина после ќе бараме да е уште побрза и така натака. Знаев дека нешто во врска со симињање ќе кажете. Еве и јас со 4 мегабита си симињам и си чекам. Трпеливост си имам ќе се начекам. Едноставно сум задоволен што си иам интернет и што можам да симињам со било каква брзина за разлика од некои шо немаат. Па и за играње на нет игрици ми врши работа така да немам проблем друг. А за тоа што брзината не е како понудата никаде не е. Никогаш нема да ти ја покаже точната бројка односно дека имаш 4, 6, 8 или повеќе мегабита секогаш помалце покажува.
Ако си задоволен со 4 мб - ОКЕЈ. Може некој друг му е мала таа брзина и сака повеќе.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ако си задоволен со 4 мб - ОКЕЈ. Може некој друг му е мала таа брзина и сака повеќе.
Да ама на сите што им фали поеќе е тоа што треба пола саат побргу да се симне филм. Не е со бизнис и слично па толку да се крева паника. Тоа за брзината доколку не се задоволни си имаат од провајдерот техничка подршка и со нив ќе средуваат.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Искрено не гледам голема разлика над 4мбпс, во користењето на нетот.

Ко имав 10мбпс константно, на прсти бореа страните кои можеа да испорачаат 1,1мб/с download, а од нив баш и не симнувам многу. Microsoft и неколку слично.

Од download сајтовиве, најдбро беше на NetLoad со 850кб/с.

Еве сега имам 530кб/с download и тоа ми е доволно, мене нај битно ми е да качат уплоад на пример 2мбпс, макар ми намалиле download на 2мбпс.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Bas taka, brzinite ne se losi kako sto se samo moze da porabotat na pogolem upload i postabilen internet.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Bas taka, brzinite ne se losi kako sto se samo moze da porabotat na pogolem upload i postabilen internet.
Да , и побргу да доаѓаат за монтажа на МАХ TV :nesum:
Ми рекоа за два три дена од потпишување на договорот , ама поминаа десетина дена , а нив ги нема уште :toe:

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Да , и побргу да доаѓаат за монтажа на МАХ TV :nesum:
Ми рекоа за два три дена од потпишување на договорот , ама поминаа десетина дена , а нив ги нема уште :toe:
Isto i kaj mene uste gi nema

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Нарачав уште еден помошен приемник за телевизијата пошто имаме 2тв дома а не ми се исплакаше да си ја задржувам кабловската, и сега ме плаши дека брзината ќе биде катастрофална со 2 тв уклучени (мојот поретко се уклучува али сепак).. дали има некој 2 мах тв апарати уклучени дома и која му е брзината...?

А во муабетите погоре, би требало за некој период да се покачи брзината на пакетиве, пошто сепак е ова скроз нова понуда, и сигурно чекаат да се уклучат што повеќе корисници па ќе има поголем трансфер и ќе мора поголема брзина да овозможат.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
На која резолуција се каналите ке пиши некој ?

Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
Каналите се во SD (Standard rezolution), како и кај сите други. Имаш опција да ти се прикажуваат и во 720п и 1080и, ама тоа рисиверот прави upscale од обичниот сигнал. Се на се не гледам НИКАКВО подобрување од кабловската.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Каналите се во SD (Standard rezolution), како и кај сите други. Имаш опција да ти се прикажуваат и во 720п и 1080и, ама тоа рисиверот прави upscale од обичниот сигнал. Се на се не гледам НИКАКВО подобрување од кабловската.

OK фала тоа сакав да знам претпоставував дека нема никакво подобрување од кабловксата ако пуштат нека пуштат нешто подобро и нека идат у п м :twisted:

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Ево ти брзина со еден вклучен

и со двата вклучени

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ne bi rekol bas taka NIKAKVO.

Ево ти брзина со еден вклучен

и со двата вклучени
Trebe da se javis da mu zapretis malku. Ne treba da bide tolku razlika.

Kajgana Shop

На врв Bottom