MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Дали знае некој на која резолуција се каналите од MaxTV? :tv:

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Samo sto mi stavija MAX 3+ paket, brzinata prethodno bese okolu 6mb, sega e 4.

А од мојот лаптоп со исклучен мах тв (и во претходното мерење беше) брзината е -

а со уклучен маџкс тв е -

Значи брзината преку 6-6.500 мб (од претходно со 100гб пакет), е падната на 5/4,5 мб без и со вклучен мах тв. Со што и не сум баш задоволен.. али маркетингот е секогаш тука да не излаже јбг.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Кажи ми каков е квалитетот на сликата ?
Подобра ли е од кабелската или не ?
И јас ги чекам за монтирање , па ме интересира ...

P

Princ

Гостин
within, не верувам дека без MaxTV си имал полни 6 Мбпс конекција. Јас го имам пакетот со 150GB (без ТВ) па максималната брзина ми е околу 5200 Kbps. Со TV ако имаш 4500-5000 Кбпс на коњ си и не е некаква загуба.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
within, не верувам дека без MaxTV си имал полни 6 Мбпс конекција. Јас го имам пакетот со 150GB (без ТВ) па максималната брзина ми е околу 5200 Kbps. Со TV ако имаш 4500-5000 Кбпс на коњ си и не е некаква загуба.
Имав преку 6 кога си го имав стариот 100гб пакет. Ја потенцирав разликата на стариот 100гб и новиов мах 3+ пакет.

Сликата е подобра од кабелската (барем кај нашата во Охрид).

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Кажи ми каков е квалитетот на сликата ?
Подобра ли е од кабелската или не ?
И јас ги чекам за монтирање , па ме интересира ...
Za slikata da nemas gajle. Isto i za internetot, eve se upravija sega e super internetot.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Дај боже да е така :helou:
Да не ми биде за џабе ЛЦД-то што го купив , пошто преку кабелскава(аналогна) сликата е катастрофа !

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Nema da ti bide za dzabe. Filip27 od forumot istoto mi go kazuvase. Od kablovskata slikata na LCD-to cela e sneg a od MAXTV nema gajle.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Nema da ti bide za dzabe. Filip27 od forumot istoto mi go kazuvase. Od kablovskata slikata na LCD-to cela e sneg a od MAXTV nema gajle.
Е па тогаш , едвај чекам да дојдат дечките и да ми инсталираат МАХ ТВ !
Потпишав договор пред 4-5 дена , ваљда брзо ќе дојдат за монтажа:nesum:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Еве ортаче, поверувај, така е и јас пред да ставам Максот имав срча интернет.

P

Princ

Гостин
Ти имаше 8 Mbps од кај нив ако не се лажам и ако ме држи добро меморијата :icon_lol:
Јас имам капак на 6 Mbps а всушност добивам максимум 5300 Kbps.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе, а да ве прашам нешто. Што ви прави разлика ако имате пример 8 мегабита нет, а на тест ви покажува 7,5 или 7. Поспоро ќе се отвори страната или? Нешто сервери имате па брзини некои ви требаат? Ај стварно кажете ми. Пошто еве јас сеа за сеа сум соло 10 на он нет ама иам у план на макс 3 да се префрлам. Значи од 4 мегабита во секунда ќе ми се зголеми на 6 или 8 не сум сигурен, со овие 4 мегабита доволно постигнувам се, а па 8 коа ќе се веќе како вишок ќе ми доаѓа. Не знам што толку сте запнале за тоа?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Луѓе, а да ве прашам нешто. Што ви прави разлика ако имате пример 8 мегабита нет, а на тест ви покажува 7,5 или 7. Поспоро ќе се отвори страната или? Нешто сервери имате па брзини некои ви требаат? Ај стварно кажете ми. Пошто еве јас сеа за сеа сум соло 10 на он нет ама иам у план на макс 3 да се префрлам. Значи од 4 мегабита во секунда ќе ми се зголеми на 6 или 8 не сум сигурен, со овие 4 мегабита доволно постигнувам се, а па 8 коа ќе се веќе како вишок ќе ми доаѓа. Не знам што толку сте запнале за тоа?
Сме запнале пошто ти се рекламира и нуди едно, а добиваш друго.
Пошто си користел предтоа и било како што треба, а сега не е. Наместо да одиш кон подобро, ти одиш кон послабо, а иста е фирмава. И згора на се ти утрапуваа шкарт опрема, не зборам за рисиверот туку за рутерот.
А пошто си наплаќаат како што треба, богами и ќе запнуваме.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Кога симињам хд филм наместо за 6 саати сакам да ми се симне за 4.5 саати. Ова одприлика бројкиве ги кажав:D

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе секогаш ќе сакаме побрзо. И да е цела брзина после ќе бараме да е уште побрза и така натака. Знаев дека нешто во врска со симињање ќе кажете. Еве и јас со 4 мегабита си симињам и си чекам. Трпеливост си имам ќе се начекам. Едноставно сум задоволен што си иам интернет и што можам да симињам со било каква брзина за разлика од некои шо немаат. Па и за играње на нет игрици ми врши работа така да немам проблем друг. А за тоа што брзината не е како понудата никаде не е. Никогаш нема да ти ја покаже точната бројка односно дека имаш 4, 6, 8 или повеќе мегабита секогаш помалце покажува.

Kajgana Shop

На врв Bottom