MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

P

Princ

Гостин
Мора да го користиш тој рутер за телевизијата и воип-от да ти работат

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
од официјална : "Модем/рутер (Home Gateway HGW) и Медиа приемник МП300 (150 часа капацитет за снимање)"

МП300 е тој ПИРЕЛИ? но како што читам за ТВ-то е ова, а за интернетот би требало да биде Gateway, што би било солидно.

P

Princ

Гостин
МП300 е МП300 (медиа приемник)
Gateway не е фирма во муабетов :icon_lol:
Tomson Speedtouch WL780 или таму некој Pirelli даваат за гејтвеј (рутер)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Vo eden post ponazad kazav deka nema da menjaat ruteri tuku ke menjaat softver samo.

Jas go imam istiot ruter pirelli aj ako sakas kazi koj porti kako so da otvoram da napisam za da ode preku mojot ruter
Јас само линијата ја преместив, наместо да иде во Пирелито, да иде преку модемот кој што го даваа они и мојот рутер Линксис.
Порти на пирелито отварав само за торент, мада не функционира џабе ги отварав.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Јас само линијата ја преместив, наместо да иде во Пирелито, да иде преку модемот кој што го даваа они и мојот рутер Линксис.
Порти на пирелито отварав само за торент, мада не функционира џабе ги отварав.

Toa e ok ama jas nemam modem od kaj niv zemeno prethodno, sega stanav pretplatnik na t-home.

A so se odnesuva od pirellito da go stavam lan kabelot u linksys-ot taka ne biva.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
A kako imas televizija? Ne mi e jasno kako go imas izvedeno toa, sakas da kazes deka ednata linijata od spliterot ja stavas vo modemot D-Link pa posle vo tvojot router Linksys?
Od kade nosis kabel do MP300 za televizijata?

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
A kako imas televizija? Ne mi e jasno kako go imas izvedeno toa, sakas da kazes deka ednata linijata od spliterot ja stavas vo modemot D-Link pa posle vo tvojot router Linksys?
Od kade nosis kabel do MP300 za televizijata?
Па ваљда од било која LAN порта на Linksys-от (ги има 4) така е врзано и од телекомци на тоа пирелито или на tompsonot. Е дали работи тоа е друг муабет, немам МаксТВ иначе би пробал. Мадеа би требало да може пошто у хрватска даваат само МаксТВ ама само ТВ :vozbud: и иде ДЛинк модем од него у МП300 и работи,така да еден рутер не би требало ништо да смени.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Mislam deka mora da se koristi toj ruter t-home so go davaat za tv i telefon.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Mislam deka mora da se koristi toj ruter t-home so go davaat za tv i telefon.
Да мора, кога одам преку мојот немам ТВ, затоа пуштам торентите навечер кога не гледаме, бар нешто да извадам од интернетов.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Mislam deka postoi moznost za od t-home modem/router-ot da se povrzi so drug router a sepak da finkcionira i telefonot i televizijata.

Toa trebe da ni kaze nekoj so ima dobro poznavanje vo taa oblast, koi porti da se otvorat koi da se zatvorat.

Ako ima nekoj takov na forumot neka kaze ako ne mu e tesko.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
За што служат USB портовите во IPTV reciver-от? Може некако преку USB да гледаш филм, или ?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
За што служат USB портовите во IPTV reciver-от? Може некако преку USB да гледаш филм, или ?
Не може, јас прашав дали може некако да поврзам со компјутер, сакав од утакмициве ракометни нешто да рипувам, не знаеа да ми кажат.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Ми повикаа денес да одам во телеком во врска до интернет телевизијата веројатно ќе може да ми вклучат штом ме викнаа. но како што чиват на темава сите се жалат.
Кажете ми накратко, кој се конкретните проблеми со интернетот и телевизијата, и колку се чести, дали вреди да се уклучува ова сега, или да се чека на нови рутери ако можеби некогаш би ги смениле.

Kajgana Shop

На врв Bottom