MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
3 Мах Comfort | 3 Мах Comfort +
5120/768 Kbps | 6144/768 Kbps

доколку и на ова не веруваш http://www.t-home.mk/mk/?z=1183 и читај :)

како што гледам он има сега во моменат 3736/95 што значи нешто проблемот е до т-хоме. Би ти препорачал друже исклучи телевизијата и тестирај го пак, тестирај на повеке сервери, србија, бугарија, германија. И види дали ќе ти покаже исто. Ако ти е пониска од што треба јави им се во техничка и замарај ги се додека не ти го поправат проблемот. Не вреди да плаќаш скоро 3000 денари за нешто што не е како што треба. Со среќа и поздрав.
Погоре пишаните бројки треба да ги има СО пуштена телевизија.
Истите бризини ги имам и јас. Само кога се враќам од работа немам енергија за да се издеравам на оператори во телеком. Потребата за даунлоуд (не е нешто посебно голема) ја задоволувам на работа.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Вчера додека телевизијата беше во прекин им се јавив на операторите и во врска со брзината (читај спороста) на интернетот ми кажаа дека проблемот бил до рутерите, и дека треба да извршат замена на опремата.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
daj boze da e taka ama ne veruvam kaj mene smenija router i pak e isto.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Ќе мораме да чекаме да донесат РУТЕРИ, а не некои заебанции од Кина со „бренд“ :lud: на пластиката залепен.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Нема еден асален провајдер кај нас, се додека не дојдат странци да ги водат провајдериве без разлика за кој се работи ништо од средување на проблемите и нивно надминување во најбрзо време.

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Kaj mene nema tv od 12 napladne samo stoi roze ekran MaxTV
Da ne e i kaj nekoj drug istoto

E sega izleze poraka greska pri aktiviranje na klientot
Iskluci go klientot
Ova izgleda od t- home e problemot

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ќе мораме да чекаме да донесат РУТЕРИ, а не некои заебанции од Кина со „бренд“ :lud: на пластиката залепен.
Овој рутерот што ми го дадоа ( томсон ), постојано има некои пречки во него. Или самиот ќе се исклучи, или не сака да се конектира... :tapp:
Во петокот, сам се ресетираше и од тогаш повеќе не работи т.е. неможам да се конектирам преку него. А со стариов длинк модем, интернетот паѓа буквално на 10-15 минути. Т-хоме rulz :tapp:

P

Princ

Гостин
ace, знаеш зошто. Т-хоум не ти се криви, барем за ова не :tapp:
Откако го ресторирав на положба во која беше кога ми го донесоа, кај мене се нема рестартирано НИТУ ЕДНАШ. А пред тоа, целиот период се рестартираше барем еднаш дневно, а имаше периоди и по неколку пати на ден да се рестартира.
Сам го чепкаш, му правиш 300 глупости, и на крај т-хоум ти се криви. Има моменти кога грешат, има многу работи за кои може да се обвинат, ама ова нема да помине :nenene:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ace, знаеш зошто. Т-хоум не ти се криви, барем за ова не :tapp:
Откако го ресторирав на положба во која беше кога ми го донесоа, кај мене се нема рестартирано НИТУ ЕДНАШ. А пред тоа, целиот период се рестартираше барем еднаш дневно, а имаше периоди и по неколку пати на ден да се рестартира.
Сам го чепкаш, му правиш 300 глупости, и на крај т-хоум ти се криви. Има моменти кога грешат, има многу работи за кои може да се обвинат, ама ова нема да помине :nenene:
И јас го ресторирав, го најдов user.ini фајлот. И тебе ти праќав скриншоти како држеше по неколку дена дслот без да се ресетира, со брзина од 5мб. Не беше така ? За ресетирањето ми кажаа да пробам со упс батерија (демек слаб напон). Дадов 2000 денари за џабе, и со тоа не се среди. И сега на модемот со тој програмот sm50b дава брзина од 3 мб и паѓа нонстоп. До мене е ?

P

Princ

Гостин
Мене ако ме лажеш, себе не можеш да се излажеш.
Јас не знам дали си го нашол усер.ини, кога си го направил (јас мојот го направив пред било што друго да почнам да чепкам... значи имам бекап од пола саат откако си отидоа од телеком) ама рутеров нема проблем ни со напон, ни со бутур. Проблемот е во кернелот на рутерот а се ребутира откако присилно ќе земеш администраторски пристап врз него, или од некое подесување. Не испитав што точно, ама не ми е ни гајле. Важно ми е што сега веќе рутерот одлично си работи, веднаш штом го ресторирав бекапот.
Патем, имаш администраторски пристап на рутерот?

И сега на модемот со тој програмот sm50b дава брзина од 3 мб и паѓа нонстоп. До мене е ?
Значи имаш... Бидејќи sm50b не работи на PUser :)
Не лажи и не ги обвинувај за нешто што сам си го заебал. Ако имаш навистина бекап од пред да почнеш да чепкаш било што на рутерот, ресторирај го и уживај во стабилната конекција без администраторски пристап. Или пак држи го администраторскиот пристап, уживај во мерењето со sm50b ама и нестабилна конекција и константно ребутирање на рутерот. Изборот си е твој, само те молам не ги обвинувај за штета што сам си ја нанел.
Томсонот е одличен VOIP рутер, покажан и докажан.
Тука сум кога ќе треба да се мрчи бидејќи навистина проблем имаат т-хоум, како што е проблемот со линковите, брзините... ама ме иритира кога некој сам си ги извадил очите и после го обвинува комшијата.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Јас не знам дали си го нашол усер.ини, кога си го направил (јас мојот го направив пред било што друго да почнам да чепкам... значи имам бекап од пола саат откако си отидоа од телеком) ама рутеров нема проблем ни со напон, ни со бутур. Проблемот е во кернелот на рутерот а се ребутира откако присилно ќе земеш администраторски пристап врз него, или од некое подесување. Не испитав што точно, ама не ми е ни гајле. Важно ми е што сега веќе рутерот одлично си работи, веднаш штом го ресторирав бекапот.
Сега немам администраторски пристап, затоа и неможам да влезам во него. Откако му направив ресторе, беше океј. После тоа еднаш не работеше воипот (незнам од кои причини) дојдоа и му направија "reset to default settings", потоа наместија јузер/пасс за воипот и интернетот. Одтогаш ништо не е фаќано во него. Друго, се случило кај тебе да се исклучи целосно рутерот, а само диодата power да свети со портокалова боја ?

Значи имаш... Бидејќи sm50b не работи на PUser :)
Не лажи и не ги обвинувај за нешто што сам си го заебал. Ако имаш навистина бекап од пред да почнеш да чепкаш било што на рутерот, ресторирај го и уживај во стабилната конекција без администраторски пристап. Или пак држи го администраторскиот пристап, уживај во мерењето со sm50b ама и нестабилна конекција и константно ребутирање на рутерот. Изборот си е твој, само те молам не ги обвинувај за штета што сам си ја нанел.
Томсонот е одличен VOIP рутер, покажан и докажан.
Тука сум кога ќе треба да се мрчи бидејќи навистина проблем имаат т-хоум, како што е проблемот со линковите, брзините... ама ме иритира кога некој сам си ги извадил очите и после го обвинува комшијата.
Princ, МОДЕМОТ го користам. Dsl-360 R. Оној што ми беше од порано. На рутерот неможе да се измери брзината со sm50b, најчесто мерев на спидтест.

P

Princ

Гостин
се случило кај тебе да се исклучи целосно рутерот, а само диодата power да свети со портокалова боја ?
Кај мене сите светат зелено, само USB не е уклучено ич дека не го користам тоа. Порано така се случуваше, како што опиша, и се ребутираше. Откако го вратив бекапот ниту еднаш не се повтори тоа. Значи истиот момент кога го вратив бекапот, престана тоа да се случува.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Kaj mene nema tv od 12 napladne samo stoi roze ekran MaxTV
Da ne e i kaj nekoj drug istoto

E sega izleze poraka greska pri aktiviranje na klientot
Iskluci go klientot
Ova izgleda od t- home e problemot
Иста ситуациа е и кај мене, нема денес цел ден, истата слика, грешка при активирање.
Ќе има тепачки со сметките мене така ми изгледа, 2 недели се канеа да дојдат за да средат телефон и интернет, сега нема ТВ, а интернетот е сеуште тапа невидена.

Овој муабетот со рутерите се испоставува дека е апсолутно точен, пошто се заинатив извадив стариот модем и рутер и оп, даунлоад 1Мегабит повеќе, аплоад 6-пати побрз.
Е%ате аматерите.

Kajgana Shop

На врв Bottom