MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Скоро никој од корисниците на MaxTV не е задоволен посебно за каналите кои канали и колку се незнам имам познаници што имаат дома MAXTV не се задоволни после тест период од еден месец се исклучиваат :toe:
E да има незадоволни, ја нема Pink.

Инаку јас имав тест период и сега станав корисник.

Aj ako nekoj ima namesteno pa slobodno neka kaze kako e ova usluga.
Пишував уназад скоро од почеток ама ај пак ќе пишам.

Значи најбитни позитивни работи:
- сликата е невидена, па во комбинација со HDMI излезот тоа е нешто посебно, барем за мене,
- сите македонски тв станици се дигитално поврзани со телеком и сликата оди директно од кај нив
- снимаш канал додека гледаш друг канал
- закажано снимање во одреден термин спрема програмска шема
- напред,назад,пауза додека гледаш канал во живо
- прегледување на каналите со слика во слика
- одлични детски канали, ќерка ми најпосле гледа нешто без насилство
- нема PINK TV

Најбитни негативни работи:
- грешки има еден куп во програмска шема, така да на повеќето канали неможиш да закажиш снимање на одредена емисија
- ако имаш спора адсл линија, најверојатно ќе имаш спор интернет, затоа што IPTV зема скоро 6мбпс со слика во слика гледање
- скапи се филмовите во видеотека
- ми фали уште VIASAT HISTORY, тој е со доплата

P

Princ

Гостин
Мала корекција, назад само можеш во програмата, не и напред. Немам за да ти докажам, ама малку ми е невозможно да ги гледаш утрешните вести, вчерашните се јаде некако.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Мала корекција, назад само можеш во програмата, не и напред. Немам за да ти докажам, ама малку ми е невозможно да ги гледаш утрешните вести, вчерашните се јаде некако.
Хе хе...

Напред, назад, во смисла, ако се занесиш во фудбалот, па да видиш кој е крив, кој е прав, дали е црвен или жолт картон, кој со кого се онадел или кој на кого му дал, а има некој глупав режисер на преносот кој нема абер да повтори.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Пишував уназад скоро од почеток ама ај пак ќе пишам.

Значи најбитни позитивни работи:
- сликата е невидена, па во комбинација со HDMI излезот тоа е нешто посебно, барем за мене,
- сите македонски тв станици се дигитално поврзани со телеком и сликата оди директно од кај нив
- снимаш канал додека гледаш друг канал
- закажано снимање во одреден термин спрема програмска шема
- напред,назад,пауза додека гледаш канал во живо
- прегледување на каналите со слика во слика
- одлични детски канали, ќерка ми најпосле гледа нешто без насилство
- нема PINK TV

Најбитни негативни работи:
- грешки има еден куп во програмска шема, така да на повеќето канали неможиш да закажиш снимање на одредена емисија
- ако имаш спора адсл линија, најверојатно ќе имаш спор интернет, затоа што IPTV зема скоро 6мбпс со слика во слика гледање
- скапи се филмовите во видеотека
- ми фали уште VIASAT HISTORY, тој е со доплата
Јас имам иста линија како принц. Повеќе од 5мбпс не ми иде линијата веројатно, а плаќам за 6мбпс. Ќе ми појачуваат нешто инфраструктурата или како иде работава?

Друго што не спомна. Колку време треба да се смени од еден на друг канал? Збореа нешто потребни биле 3 секунди додека почне каналот...

P

Princ

Гостин
Јас имам иста линија како принц. Повеќе од 5мбпс не ми иде линијата веројатно, а плаќам за 6мбпс.
Мене ми ја средија пред недела-две, не се сеќавам точно, и ми пуштија 6Мбпс. Сега линијата ми држи околу 10Мбпс.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Мене ми ја средија пред недела-две, не се сеќавам точно, и ми пуштија 6Мбпс. Сега линијата ми држи околу 10Мбпс.
Како ти ја средија? Со калашников им отиде или? Имам отворено преку 5000 налози. 3-10 пати дневно се карам по најмалце 10 минути веќе 3 месеци. Татко ми поднесе пријава во сите можни служби. Се е џабе. Очигледно Очигледно по телефон ништо неможе да ти средат. Ги молам да ми го проверат рутерот зашто е дефектен, или да ми донесат нов. Ама абер нема работава.
Шала на страна како ти ја средија линијата? Што уствари се прави? Треба да копаат нешто нови жици нова инсталација или?

P

Princ

Гостин
Ништо посебно не направив, се жалев секој ден на 080012345 (они отвараат налог, го затвараат нерешен, јас пак нов ги терам да отворат). Паралелно, отворив и приговор на 171, со закана дека сакам да ме рефундираат за сите месеци со проблеми (01.09.2008) и да ми ги исклучат сите услуги. Исто така, пожелно е да соработуваш со 080012345 и да им кажуваш што точно е проблемот, кога се појавува, зошто мислиш дека се појавува... Доволно е што не сакаат да го отстранат дефектот, ама некогаш и не знаат што се случува. Или пак помага тоа што им се правиш дека знаеш и дека не можат да те заебаваат како што сакаат со антивируси и firewall-и.
Кај мене проблемот беше во парицата на која сум приклучен во нивната централа. Линијата периодично (меѓу 6 навечер и 1-2 на полноќ) не држеше ни 5 мегабита па ми се дисконектираше често. Значи ми сменија парица и сега топ е. Во моментов линијата ми држи максимум download од: 10312 Kbps.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Јас имам иста линија како принц. Повеќе од 5мбпс не ми иде линијата веројатно, а плаќам за 6мбпс. Ќе ми појачуваат нешто инфраструктурата или како иде работава?

Друго што не спомна. Колку време треба да се смени од еден на друг канал? Збореа нешто потребни биле 3 секунди додека почне каналот...
Се среди тоа, јас го имав кажано тоа за 3 секунди, сега е супер, одма менува.

Ќе мора да ти пуштат 10мбпс, за да имаш комотна услуга, мислам дека и така најавиа тие од технничка служба на 0800 12345, кога последен пат правев муабет за тоа како ќе биде кога ќе станам корисник.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Денес ставивме ние дома, па како за почеток задоволен сум, иако програмите не се разликуваат многу од кабелскиот оператор.
Инаку од Т-Хоум ни рекоа дека наскоро ќе има 20 нови канали.

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Јас сакам да ставам ова, али поради Пинк не можам, зашто сите дома ја гледаат.:uvo:
А од друга страна, пак, мене ми смета што нема Нова тв.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас сакам да ставам ова, али поради Пинк не можам, зашто сите дома ја гледаат.:uvo:
А од друга страна, пак, мене ми смета што нема Нова тв.

Ќе стават и Пинк ТВ после Нова Година само треба да се договорат со права за реемитување како шо направија кабелските.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Еден телевизор, едно даљилнско и толку, булшит.

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Ke moze li da se gleda MAX TV na PC

Zdravo eve nekolku prasanja pa razmislete i ako moze pomognete

1. Me interesira dali ke moze da se gleda max tv na pc bez tv karticka odnosno bidejci vo paketot so max tv davaat i ruter thompson speedtouch dali ke moze da se gleda preku mrezna karticka

2. STB za max tv e so vgraden hd od 160GB dali ke moze preku mreza preku pc da se konektiram i kako

Kajgana Shop

На врв Bottom