Ај просветли ме, кои се тие МНООООГУ ДРУГИ производители на автомобили од Јапонија што ги испушти?NAJKVALITETNOTO I NAJDOBROTO VO SVETOV SE PROIZVEDUVA OD JAPONIJA (MOBILNI TELEFONI, TELEVIZORI, I SE DRUGO, I NAJPOZNATITE MARKI VO SVETOT SE JAPONSKI PANASONIC, SONY, SAMSUNG, LG, SIMENS.... I MNOGU DRUGI A ZA KOLI DA NE ZBORUVAME MISLAM DEKA SE ZNAE
TOYOTA, HONDA, MITSUBISHI, LEXUS, ACURA, MAZDA, I MNOOOOGUUUU DRUGI TOA SE NAJKVALITETNITE AVTOMOBILI VO SVETOT NAJSPORTSKI AVTOMOBILI VO SVETOT PRIMER E NISSAN GT-R PA HONDA CIVIC ŠO E NA SLIKAVA KOJA BEZ TURBINA ZNAČI BEZ TURBINA IMA 200 KONJA ZA RAZLIKA OD GOLFOT GTI ŠTO IMA TURBINA A MU VADAT 200 KONJA. KOGA NA HONDA SE STAVA TURBINA TOA SE VIKA TUNING I TUKA VEKE NIKOJ NE SI IGRA SO KOLATA EVE PRIMER
VW KANTA BIL I KANTA KE OSTANE NAJGOLEMITE FANOVI NA VW NIKOGAŠ NEMAAT SEDNATO VO JAPONSKO VOZILO, BEZ NAVREDA NEMOZAM DA KAZAM LOŠ ZBOR ZA BMW ILI MERCEDES IAKO NE SE JAPONSKI ŠO E DOBRO E DOBRO NEMA KOMENTAR
drugar honda i toyota ne gi fatile nikoj zajajca i nemaat skapi koli, samo kutiite od vw se mnogu evtini. cenata se znae na što se bazira, neznam koliu si informiran ama za najrasiplivi avtomobili testot bese napraven na 17.2.2009 i vw golf 5 go deleše 18 mesto so KIA, epa ete ja cenata a inaku komšijava ima passat od 2005 pa za rebras kaiš i ulje na servis mu zemaa 1500 evra, vo toa e poentata vw go prodava "evtino" voziloto a posle na servis si gi vraka parite a da ne pravime pa za lambičeto vo predniot lev far na passatot mu e pregoreno pa ne go menjaval, go prasav zosto mi rece 200 evra mi baraat da mi go smenat a mi pregore za 2 godini, kako da go smenam koga znam deka nema da odi poveke od dve godini, toa e kvalitet a i golf 1 2 3 tie pa da ne pravime muabet, gi imaat najevtinite delovi a najrasiplivi, bravata na vratata 100000 pati se rasipuva, kupuvaš nova a najskapata nova brava e 200 den. i okolu eden mesec ja koristiš bez defek ) prašaj zošto od 2000 do 2010 za najverni sopstvenici dobi prva nagrada HONDA, zatoa šo koj kupil honda ne se otkazuva od nea.Ај просветли ме, кои се тие МНООООГУ ДРУГИ производители на автомобили од Јапонија што ги испушти?
И шо имат врска производителите на електроника во целиот муабет? Патем, SIEMENS е германски, LG и SAMSUNG се Корејски. Да не ти напоменувам дека SONY веќе 3 години ги препакува панелите на SAMSUNG во нивни кутии и ги продава како BRAVA. И сите производители на електроника прават делови и ги склопуваат производите во Малезија и Кина.
И црвениот фонт ако ти недостига, обратими се да ти објаснам како и зошто сум го “нормализирал“.
А за VW ич немој да спомнуваш, HONDA и TOYOTA како да го фатиле горнион за мадиња, па возилата им се поскапи и од Mercedes и Audi.
Германец е добар али Јапонец е најдобар му нема рамен во квалитет. Погледнете на сите тестови за најквалитетни коли првите места секогаш ги заземаат јапонците (хонда, мазда, тојота...).drugar honda i toyota ne gi fatile nikoj zajajca i nemaat skapi koli, samo kutiite od vw se mnogu evtini. cenata se znae na što se bazira, neznam koliu si informiran ama za najrasiplivi avtomobili testot bese napraven na 17.2.2009 i vw golf 5 go deleše 18 mesto so KIA, epa ete ja cenata a inaku komšijava ima passat od 2005 pa za rebras kaiš i ulje na servis mu zemaa 1500 evra, vo toa e poentata vw go prodava "evtino" voziloto a posle na servis si gi vraka parite a da ne pravime pa za lambičeto vo predniot lev far na passatot mu e pregoreno pa ne go menjaval, go prasav zosto mi rece 200 evra mi baraat da mi go smenat a mi pregore za 2 godini, kako da go smenam koga znam deka nema da odi poveke od dve godini, toa e kvalitet a i golf 1 2 3 tie pa da ne pravime muabet, gi imaat najevtinite delovi a najrasiplivi, bravata na vratata 100000 pati se rasipuva, kupuvaš nova a najskapata nova brava e 200 den. i okolu eden mesec ja koristiš bez defek ) prašaj zošto od 2000 do 2010 za najverni sopstvenici dobi prva nagrada HONDA, zatoa šo koj kupil honda ne se otkazuva od nea.
inaku za sony simens i tn. sakav da kazam samo deka najdobroto ne ispaga od germanija i deka najjakata tehnologija se proizveduva vo aziskite zemji,
Германец е добар али Јапонец е најдобар му нема рамен во квалитет. Погледнете на сите тестови за најквалитетни коли првите места секогаш ги заземаат јапонците (хонда, мазда, тојота...).
Добро кажа RACER кој возел јапонска кола не се откажува повеќе од неа, така и зет ми купи МАЗДА и ја има од 2004 год. (произведена 1999) нема ништо сменето освен потрошен материјал (филтри, моторно масло, акумулатор и сл.) и вели во иднина само јапонска кола ништо друго.
Јас гласам за HONDA ACCORD или CIVIC.
не ми бегај од прашањето погоре... чекам одговор.drugar honda i toyota ne gi fatile nikoj zajajca i nemaat skapi koli, samo kutiite od vw se mnogu evtini. cenata se znae na što se bazira, neznam koliu si informiran ama za najrasiplivi avtomobili testot bese napraven na 17.2.2009 i vw golf 5 go deleše 18 mesto so KIA, epa ete ja cenata a inaku komšijava ima passat od 2005 pa za rebras kaiš i ulje na servis mu zemaa 1500 evra, vo toa e poentata vw go prodava "evtino" voziloto a posle na servis si gi vraka parite a da ne pravime pa za lambičeto vo predniot lev far na passatot mu e pregoreno pa ne go menjaval, go prasav zosto mi rece 200 evra mi baraat da mi go smenat a mi pregore za 2 godini, kako da go smenam koga znam deka nema da odi poveke od dve godini, toa e kvalitet a i golf 1 2 3 tie pa da ne pravime muabet, gi imaat najevtinite delovi a najrasiplivi, bravata na vratata 100000 pati se rasipuva, kupuvaš nova a najskapata nova brava e 200 den. i okolu eden mesec ja koristiš bez defek ) prašaj zošto od 2000 do 2010 za najverni sopstvenici dobi prva nagrada HONDA, zatoa šo koj kupil honda ne se otkazuva od nea.
inaku za sony simens i tn. sakav da kazam samo deka najdobroto ne ispaga od germanija i deka najjakata tehnologija se proizveduva vo aziskite zemji,