Црвенковски го разреши Димитров

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
АБЦ.. зборувавме за конкретниот предлог на Нимиц, а не за тоа како ние сакаме и имаме право на тоа и тоа.
ABC ako dobro go razbiram, objasnuva deka nie po nekoja nasledena sudbina sme dobile, sme imale pregovaraci koi bile mutavi, tupavi,prodadeni dusi i neznam sto....., no pregovorite, vo koi na nekoj nacin na sila ne butnale ..tecat i ponataka...i ne se zavrseni...NIE MALKU POOSVESTENI na izbori ...AKLAMATIVNO si IZBRAVME PARTIJA i posredno VLADA na luge koi se prestavuvaa kako RODOLJUBI, PRERODBENICI itn. itn.
Zborot na ABC , ako i ponataka dobro go razbiram, e deka ISTITE tie se isti magarinja , ako ne i pogolemi zatoa sto ne lazele, a covek najmnogu se luti i ne go prostuva ZAEBOT na toj sto go IZBRAL..... :)
Znaci i aktuelnive magarinja se ista stoka kako i tie po koi maksimalno plukate......,a nas ni se eba mater.... toa e toa... :)
A Nimic moze da predlozi,dakaze sto saka, nase e da mu kazeme da odi u picku materinu so toa negovo NEPRISTOJNO kazuvanje...., ako ovie nasive volovi znaat sto e i toa u pm....mislam deka ni tolku pojma nemaat...

Многу јасно е дека Мартинчо нема да се снајде.Според мене 5 години во целата таа центрифуга не се малку.5 години,Димитров,се плеткаше со Грција и многу јасно дека многу подобро ја познаваше оваа ситуација. Сега овој ќе треба се од почеток и од нула,а ние и неможеме да си дозволиме губење на време.

Toa i jas tvrdam...ama kako shto rekov G'uevski sakashe da go povleche Dimitrov ama Branko ne dozvoli a koga go pikna Protugjer megju pregovorite do Dimitrov izleze jasno deka Makedonija ima 2 pregovarachi a Grcija 1 znachi demokratijata e prekrshena tuka i nema shto da se debatira povekje...Sea pak G'uevski bara Dimitrov da se vrati...abe krajot ne mu se naogja na toj chovek.Kako i da e si go barashe G'uevski i si go dobi.Branko nikogash ne napravil nepromislen i neodgovoren poteg a nema da ispadne taka ni sega.

P.S. Branko ne e G'uevski da se reklamira na bilbordi i da se eksponira kako rabotel na SITEL

Pozdrav

Многу јасно е дека Мартинчо нема да се снајде.Според мене 5 години во целата таа центрифуга не се малку.5 години,Димитров,се плеткаше со Грција и многу јасно дека многу подобро ја познаваше оваа ситуација. Сега овој ќе треба се од почеток и од нула,а ние и неможеме да си дозволиме губење на време.

Па ако не сфати во овие 2-3год. целата и е ние да губиме време. Со провокациите на Никола со аеродромот, статуите ги лути Грците. И сега ќе идат се полоши предлози и нормално нема да ги прифатиме(што е и логично_ и тоа ти е всушност застој. Е,кај нас има поговорка, верувам ја знаеш "Тој што го молиш, не треба да го лутиш". Е сега јас имам и продолжение на поговорката, конкретно за нашиот случај " Тој што го милош не треба да го лутиш...барем додека не станеш рамноправен со него". Е така е ќе биде веќе подобро. Стани рамноправен и после, и ќе си ставиме споменик на Аце на плоштад, на Филип II, ке правиме што сакаме во врска со споменици, аеродроми, преименувања. Ама да станеме рамноправни со нив прво.

Tochno...da ne gi naluteshe G'uevski Grcite so potezite kako shto bea imeto na Aerodromot i so statuite nemashe da dobieme loshi predlozi a pregovorite ke techea glatko i bez problemi kje se iznajdeshe reshenie...ama kako shto rekov kako G'uevski shto ke ja opleska rabotata nikoj drug nema.I tuka ne e vinata na Grcija ili ushte pomalku na SDSM ili na Branko ili pak krajno na Dimitrov.

Црвенковски прифаќа дека можеби погрешил што не го известил претходно Димитров и тоа ќе го решел низ директен разговор со него. Но, одлуката била како што тврди да предизвика шок и да го натера премиерот да биде сериозен во преговорите...

Tochno...da ne gi naluteshe G'uevski Grcite so potezite kako shto bea imeto na Aerodromot i so statuite nemashe da dobieme loshi predlozi a pregovorite ke techea glatko i bez problemi kje se iznajdeshe reshenie...ama kako shto rekov kako G'uevski shto ke ja opleska rabotata nikoj drug nema.I tuka ne e vinata na Grcija ili ushte pomalku na SDSM ili na Branko ili pak krajno na Dimitrov.

:pos2: E, од сега натаму премиерот ќе биде многу посериозен. Пошто е шокиран, до сега Бранко не изведуваше мангупарии, ова сефте му е. Сите сме шокирани што вака сериозен и умерен политичар, ем одговорен ем државник... се одлучил за вакви потези.

Него, нормално немам намера да ти ја рисипувам идилата во која Бране е манга и најкул тип, ти слободно уживај си во финтите на Бране, а од мене и од поголемиот дел на форумаши што одделуваат драгоцено време да ги читаат твоите бламажи, еден музички поздрав:

P.S. и да, до статуите и аеродромот ќе да е...

Абе Бранко(не го бранам),точно и убаво си го кажа своето:

-кого сакате пратете за “поштар“,одма му верифицира “поштарски“ мандат.:toe:

Значи нема никаква дискусија окулу тоа дали неговото мислење е релевантно или не.Неговото време заврши,како што вели Протуѓеров,сега е времето на кнезот Никола со “бољарите“,или “бољери“ беа,сум заборавил ебаго,одамна го немам читано Достоевски или Толстој.:smir:

:pos2: E, од сега натаму премиерот ќе биде многу посериозен. Пошто е шокиран

I da znaesh deka nema da bide seriozen iako e shokiran...nema mozok G'uevski da stane poseriozen.Pobitni raboti mu se gradenjeto rejting na partijata od reshavanje na drzhavnite problemi.I pak ke recham nema 2grama mozok za vakvi prashanja.

:pos2: E, од сега натаму премиерот ќе биде многу посериозен. Пошто е шокиран, до сега Бранко не изведуваше мангупарии, ова сефте му е. Сите сме шокирани што вака сериозен и умерен политичар, ем одговорен ем државник... се одлучил за вакви потези.

Него, нормално немам намера да ти ја рисипувам идилата во која Бране е манга и најкул тип, ти слободно уживај си во финтите на Бране, а од мене и од поголемиот дел на форумаши што одделуваат драгоцено време да ги читаат твоите бламажи, еден музички поздрав:

P.S. и да, до статуите и аеродромот ќе да е...

Ама зашто одма вакви работи...ако си мајчин врати со аргумент на тезата на противникот, а не со спотови и сл. Чим си на темава, се претпоставува дека знаеш политика, прилично доберо и гледаш малку поширико од дневните случувања. .Бујрум врати со добра контра на човекот.

Неговото време заврши,како што вели Протуѓеров

DPMNE po difolt shto rekol izlazhal...a zinal a usral...znachi spored ona shto go kazhal Protugjerov treba da se zeme obratnoto...znachi shom tvrdi Protugjer deka vremeto na Branko zavrshilo avtomatski doagja deka vremeto na Branko prodolzhuva ili shtotuku zapochnuva...Ama nemakji shto drugo da izjavi normalna e takva izjava na vladin pottrchko.

Ама зашто одма вакви работи...ако си мајчин врати со аргумент на тезата на противникот, а не со спотови и сл. Чим си на темава, се претпоставува дека знаеш политика, прилично доберо и гледаш малку поширико од дневните случувања. .Бујрум врати со добра контра на човекот.

Има аргумент, преписката ни трае од поодамна со него. Веќе напишав предходно на темава дека не се работи за стратегијата на нашите туку за тоа дека Грција не сака компромис и нема да попушти се додека не ни го смени името, уставот, идентитетот, пасошите... Тоа е моето мислење. Глупаво е да се повторувам и да бидам досаден затоа скратено малку го цитирам, отече веќе со аеродромот и со статуите. Дека не бил тоа добар потег нормално држи како мислење, немам против. Ама кога некој ќе истресе дека да не бил тој потег преговорите ќе оделе глатко и спорот ќе се решел... пиши му ум.

И нормално се трудам да се забавувам кога веќе имаме ваков лик на форумов што не засмејува со секој нареден пост.

Поздрав!

Jas ti kazhav ednash i ke ti povtoram pak ako treba i ke ti nacrtam da ti objasnam.Ako G'uevski ne vodeshe inaet i ako prifateshe fer kompromis za nas nemashe Grcija da go bara ova shto sega go bara.Zakluchok : Koj e vinovnikot za inaetot mesto za baranje kompromis?Grcija?NE! G'uevski? I te kako e G'uevski.

Jas ti kazhav ednash i ke ti povtoram pak ako treba i ke ti nacrtam da ti objasnam.Ako G'uevski ne vodeshe inaet i ako prifateshe fer kompromis za nas nemashe Grcija da go bara ova shto sega go bara.Zakluchok : Koj e vinovnikot za inaetot mesto za baranje kompromis?Grcija?NE! G'uevski? I te kako e G'uevski.

Кој нас? Груевски не преговара за Србија...

А што ти подразбираш под фер компромис?

Блазе си ти во кој свет си живееш ти :nesvest:

Грција не ја прави стратегијата заради Никола, Бранко, Петко и Трајко. Стави го тоа еднаш во твојата глава би требало да има и премногу празен простор таму.

Грција има преку еден век непријателска политика кон Македонскиот народ чија цел е да го избрише од картата на народи и да ја заграби неговата територија ( што во добар дел им успеа ).

Грција нема да дозволи компромис затоа што тоа не е нејзината цел и затоа што нема ни еден механизам со кој некој ќе ги притисне да го направат истото.

Грција не потроши милиони и милиони на кампања и лобирања за ти да го смениш името од Петко во Трајко и сите да си бидеме среќни и да си се дружиме. Нивната цел е многу подлабока ама ти се премногу кратковиден за да го видиш тоа.

Грција и понатаму ќе продолжи со праќање предлози што не можат да се прифатат и со одбивање на се што не ги постигнува нејзините цели. Единствен начин да се заврши спорот е доаѓање на власт на без'рбетници кои ќе потпишат некој срамен документ кој нема да има врска со "фер компромис".

Прашањето е само колку можеме да издржиме пред да се зголеми бројот на слепи послушници и полтрони како тебе на кои им е поважно како Бранко го зезнал Никола отколку што им е важна државата и нацијата.

Ако почнеме да ги бараме виновниците по генеза на проблемот тогаш одговорот е многу едноставен, доколку не беше Бранко и Ќиро сега Никола немаше да мора да се замара со правење компромиси и задоволување на твоите ниско партиски страсти.

Crvenkovski20Branko9.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom