Може ли човек да го надитри Бог?

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Sakas da kazes deka si voska ??

Ok, ako sakas bidi i gnida ,ali toa ne go menuva faktot deka se smetas za gnida vo odnos na nesto sto ne postoi ..Sto bi reklo deka ne si voska ili gnida , tuku poveke nesto ko ovca ili tele ..:helou:
Во случајов тебе би те нерекла воШка или теле зато шо не ја свати пораката... а не знаеше ли дека лугето умеат да бидат мизерни вошки и гниди од дното на своето битие. Зарем немаш ни малку искуство?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи глеј, кога ќе остарам, нема да оглупам и да барам спас во нешто што не постои. Староста дава немоќ, а секој немоќен се надева. Па и да постои, зашто мислиш дека било кој од нас ќе оди во рајот? секој втор вика дека е верник, ни самиот не се секава кога последен пат бил у црква (а да не било велигден или свадба). Се нервирам кога некој што ни самиот не е верник ќе ми кажува што да праам во иднина.

Меѓу другото: многу сум благодарен на религијата дека ако не била таа светов би бил у хаос, да не бил некој што ги напишал божјите заповеди и сето тоа, ама веќе сме 21 век, тогаш луѓето не знаеле што има преку небото, сега имаат отидено до месечината. За пеколот: НЕМА ништо ни доле (доколку некој се чудеше). Ако во некоја религија би верувал, би било будизам. Будизмот не тврди дека некој е семоќен и дека тој ќе суди после животот, будизмот вика: умираш, се реинкарнираш (јес да ни тоа нема многу логика). Но стварта на будизмот е: дошол мудар човек, им објаснил на луѓето што да праат и зашто да прават и го дисциплинирал човештвото у азија. Е сеа, некој што незнаел како да го натера остатокот од светот им рекол дека има семоќен за да им дотера памет (и го ценам тоа) ама не го ценам тоа што со лага го направил тоа што го сака од човештвото.

А замисли ситуација, сега да сме 46-ти век? Што тогаш: Бројката ќе ти биде причина за оправдување за твоето неверие? И каква врска има верата со векот? Исус бил, е ќе биде. Верата во Него е безвременска категорија, а не категорија која „оди во тек со времето„ и се менува по нечија потреба.

А за будизмот и неговите соблазни, да не правиме муабет. Реинкарнација? Живот во туѓо тело и ви друг биолошки облик? Све е тоа надвор од здравиот атеистички (не вернички) разум. А лагата одескогаш била поубедлива од вистината и полесна за прифаќање по „линија на помал отпор„. Лукавиот лесно ја излажа Ева, но не и ја кажа целата вистина...

Член од
22 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Nikoj ne moze da go naditri BOG!!!nemoze ni da pomisli nekoj na nesto takvo!!!
A ako pomisli,tesko nego.

A

ateist

Гостин
Nikoj ne moze da go naditri BOG!!!nemoze ni da pomisli nekoj na nesto takvo!!!
A ako pomisli,tesko nego.
А што ..ти тоа имаш некакви лични лоши искуства ?

И ....како проба да го надитриш бе ?

И како он па ти врати ....оти те гледам некако бааѓи попарен вака ..?

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Од Ноевиот Завет: „„Во ред господи боже, јас тебе ќе ти поверувам еднаш во што и да речеш а ти мене дај ми вечен живот исто така само еднаш... после тао ќе видиме како ќе се пазариме““, само тестирам... би прошла ли оваа итроштина кај Бог?

ded.A.no.E = A.is.not.Dead

па нели е нормално да не се верува во чуда, оти сомнежот ги прави чудата чудесни? вербата е потенцијален сомнеж и сомнежот е потенцијална антиверба!!

...после долго време во рајот...
Деданое „Господи боже јас се досадувам само така... ич не ми врве времето“ Бог „Знам и мене 100000минути ми се ко една“ Деданое „Господи а колку ти се 100000Еура“ Бог „Па 100000Еура ми се ко Едно“ Деданое „А шо велиш ти да ми дадеш 100000Еура и да ме пуштиш малку долу меѓу луѓето“ Бог „Нема проблем... почекај една минута“.
не можеш да надитриш нешто што не постои можеш само сам да се заебеш

K

kat.<3

Гостин
А што ..ти тоа имаш некакви лични лоши искуства ?

И ....како проба да го надитриш бе ?

И како он па ти врати ....оти те гледам некако бааѓи попарен вака ..?
А со малку повеќе почит да пишуваш, може?
Секој вистински верник со чисто срце ги знае овие зборови што Александар ги напиша, секако дека не му се случило тоа на него.

Припази си ги зборовите.

Kajgana Shop

На врв Bottom