Buji Buton
Manijak :P
- Член од
- 4 мај 2010
- Мислења
- 929
- Поени од реакции
- 228
komiti svi jadele 4otek od pirative razbrav pri toa odzemeni 2 sala i maice e taka vi e koga vo grupata imate deca po 12 godini hehehehehe
Ти мрднат си нешто? Стварно мислам дека нема потреба за докажување на форум и објаснување на "херојското" дело, меѓутоа можам да ти кажам дека врска нема ова што го пиша и сам длабоко во тебе знаеш дека е така, и само идиоти се палат на одземени шалови 50 на 1, а кај тебе јасно се гледа комплексот и дур не си го решиш проблемот можеш слободно да бидеш помошник тракториста на нива.komiti svi jadele 4otek od pirative razbrav pri toa odzemeni 2 sala i maice e taka vi e koga vo grupata imate deca po 12 godini hehehehehe
Sto se umaras so seljacista be, samiot si pokazuva kolku e napatenТи мрднат си нешто? Стварно мислам дека нема потреба за докажување на форум и објаснување на "херојското" дело, меѓутоа можам да ти кажам дека врска нема ова што го пиша и сам длабоко во тебе знаеш дека е така, и само идиоти се палат на одземени шалови 50 на 1, а кај тебе јасно се гледа комплексот и дур не си го решиш проблемот можеш слободно да бидеш помошник тракториста на нива.
Штета што вас никој и никогаш нема да може да ви ја одземе етикетата - "Суспензија и унаказување поради местење на Европски натпревари".komiti svi jadele 4otek od pirative razbrav pri toa odzemeni 2 sala i maice e taka vi e koga vo grupata imate deca po 12 godini hehehehehe
Ја па баш обратно мислам. Пологично ми е дека многу помалку пари би требало да се фрлат да го донесеш клубот од 4та до 1ва Лига отколку да го исплатиш целиот долг, кој патем никој жив не знае ни колку точно изнесува...Брат сето тоа ми е јасно, ама свесен сум и за ризикот од една таква ликвидација. Кој воопшто гарантира дека некогаш повторно ќе дојдеме воопшто до првата лига. Ако некој е спремен да инвестира во Вардар, подобро ќе го плати долгот уште сега отколку, прво да чека да се ликвидира клубот, па со години да фрла пари да се вратиме на стари патеки...
Ни останува да се молиме дека ако клубот има некој евентуален успех, под притосок на јавноста некој ќе го поништи нашиот долг...
Пак шириш дезинформации, ама ако, нека ти биде ако така ти е полесноhehehe 50 na 1 jas kako sto razbrav od vas clen deka vie sve bile 12 dusi tie 7 ali nvm vie sve najaki heheheheheheh gi stignuvate denesnive majmuni po vozdrasta 12 godini
Mногу рационално и точно размислување ... Фактички клубот и да испадне во 2 лига си е тој истиот Вардар што е должен со блокирана сметка и со сите други адети што ги носи со себе ... Моментално поголемиот број членови (освен тебе и уште еден до двајца) се за размислувањето дека Вардар по секоја цена мора да остане во 1 лига па макар и ваков мизерен и беден каков што е сега , не размислувајќи на подолг рок клубот да застане на здрави нозе и да немора после да му се моли на Брацо или на Гризли и на друга лопурдаана да се враќа назад колку клубот да живурка ...Јас разбирам вие какво мислење имате за вашиот клуб и јасно ми е каква е тежината на името и каков клуб бил порано , но мора да се свати дека ако му мислиш добро на клубот долгорочно ќе се справите со секаква ситуација (фузии , 3 та лига итн.) како што ние машки застанавме и го креваме клубот скалило по скалило назад поради педерчињата смрдени што го пратија каде што е сега . Знам дека ќе ме сметате за забеган (споредбава Македонија Ѓ.П. и Вардар според вашето размислување) ама тоа е така . Секогаш постои ''епа ако испаднеме дали ќе не земе некој дали ова дали она '' ... Треба да бидете мажи како некои повозрасни членови на форумов и да удрите на маса еднаш да пресечете до утре вака ќе биде па колку сака нека биде тешко знаејќи уствари дека тоа е за да биде тродупло подобро ... И мене ме боли кога го гледам мојот миленик во 3 лига како игра со сељачки екипи ама подобро така него ко Слога да не постои воопшто ... Ама сепак знам дека никогаш нема да се согласите да се случи тоа сценарио па макар и клубот да биде закован вечно на дното ... Како што напиша еден член некоја страна наназад ''Тешко Болен Пациент што е во кома и преживува на апарати''цЈа па баш обратно мислам. Пологично ми е дека многу помалку пари би требало да се фрлат да го донесеш клубот од 4та до 1ва Лига отколку да го исплатиш целиот долг, кој патем никој жив не знае ни колку точно изнесува...
Прво вистинските виновници за оваа хаотична состојбба у клбот треба д ас енајдат зад решетки. Второ кој ти вика дека ако Вардар се најде во Општинска лига ќе му се простат долговите??? Тие ќе си стојат и понатака. Ќе ги снема само доколку прогласи банкрот и стечај и згасне како клуб.Mногу рационално и точно размислување ... Фактички клубот и да испадне во 2 лига си е тој истиот Вардар што е должен со блокирана сметка и со сите други адети што ги носи со себе ... Моментално поголемиот број членови (освен тебе и уште еден до двајца) се за размислувањето дека Вардар по секоја цена мора да остане во 1 лига па макар и ваков мизерен и беден каков што е сега , не размислувајќи на подолг рок клубот да застане на здрави нозе и да немора после да му се моли на Брацо или на Гризли и на друга лопурдаана да се враќа назад колку клубот да живурка ...Јас разбирам вие какво мислење имате за вашиот клуб и јасно ми е каква е тежината на името и каков клуб бил порано , но мора да се свати дека ако му мислиш добро на клубот долгорочно ќе се справите со секаква ситуација (фузии , 3 та лига итн.) како што ние машки застанавме и го креваме клубот скалило по скалило назад поради педерчињата смрдени што го пратија каде што е сега . Знам дека ќе ме сметате за забеган (споредбава Македонија Ѓ.П. и Вардар според вашето размислување) ама тоа е така . Секогаш постои ''епа ако испаднеме дали ќе не земе некој дали ова дали она '' ... Треба да бидете мажи како некои повозрасни членови на форумов и да удрите на маса еднаш да пресечете до утре вака ќе биде па колку сака нека биде тешко знаејќи уствари дека тоа е за да биде тродупло подобро ... И мене ме боли кога го гледам мојот миленик во 3 лига како игра со сељачки екипи ама подобро така него ко Слога да не постои воопшто ... Ама сепак знам дека никогаш нема да се согласите да се случи тоа сценарио па макар и клубот да биде закован вечно на дното ... Како што напиша еден член некоја страна наназад ''Тешко Болен Пациент што е во кома и преживува на апарати''ц
poveke pari treba za da se donese eden tim od 4ta liga vo 1va liga no sepak jas mislam deka odenjeto vo 4ta liga e podobro resenie bidejki vaka nikoj nema da ne spasi klubot ke odi vo vtora liga so dolgovi a tie dolgovi nikoj ne saka da gi vratiЈа па баш обратно мислам. Пологично ми е дека многу помалку пари би требало да се фрлат да го донесеш клубот од 4та до 1ва Лига отколку да го исплатиш целиот долг, кој патем никој жив не знае ни колку точно изнесува...
Ако добро те разбрав Вардар и да почне од најнизок ранг, ќе си остана долговите исти ? Осим ако не додаде некоја буква плус или минус у името и почне со нови документацие као нов клуб ќе биде на нула нели ? Пошо више прочитав овде дека доколку почне од најнизок ранг се бриша досегашните долгови...Прво вистинските виновници за оваа хаотична состојбба у клбот треба д ас енајдат зад решетки. Второ кој ти вика дека ако Вардар се најде во Општинска лига ќе му се простат долговите??? Тие ќе си стојат и понатака. Ќе ги снема само доколку прогласи банкрот и стечај и згасне како клуб.
Нема што јас да пресечам. Мојот став е дека треба да се тргне од почеток, ама не можам да носам одлуки во името на раководните структури на клубот.Mногу рационално и точно размислување ... Фактички клубот и да испадне во 2 лига си е тој истиот Вардар што е должен со блокирана сметка и со сите други адети што ги носи со себе ... Моментално поголемиот број членови (освен тебе и уште еден до двајца) се за размислувањето дека Вардар по секоја цена мора да остане во 1 лига па макар и ваков мизерен и беден каков што е сега , не размислувајќи на подолг рок клубот да застане на здрави нозе и да немора после да му се моли на Брацо или на Гризли и на друга лопурдаана да се враќа назад колку клубот да живурка ...Јас разбирам вие какво мислење имате за вашиот клуб и јасно ми е каква е тежината на името и каков клуб бил порано , но мора да се свати дека ако му мислиш добро на клубот долгорочно ќе се справите со секаква ситуација (фузии , 3 та лига итн.) како што ние машки застанавме и го креваме клубот скалило по скалило назад поради педерчињата смрдени што го пратија каде што е сега . Знам дека ќе ме сметате за забеган (споредбава Македонија Ѓ.П. и Вардар според вашето размислување) ама тоа е така . Секогаш постои ''епа ако испаднеме дали ќе не земе некој дали ова дали она '' ... Треба да бидете мажи како некои повозрасни членови на форумов и да удрите на маса еднаш да пресечете до утре вака ќе биде па колку сака нека биде тешко знаејќи уствари дека тоа е за да биде тродупло подобро ... И мене ме боли кога го гледам мојот миленик во 3 лига како игра со сељачки екипи ама подобро така него ко Слога да не постои воопшто ... Ама сепак знам дека никогаш нема да се согласите да се случи тоа сценарио па макар и клубот да биде закован вечно на дното ... Како што напиша еден член некоја страна наназад ''Тешко Болен Пациент што е во кома и преживува на апарати''ц
Точно е дека треба виновниците треба да се најдат зад решетки, али тоа не го спасува Вардар. Долговите и понатаму ќе си останат. Па баш ние тоа и го заговараме (одење во стечај) и нормално според тоа Вардар ќе се најде во Општинска Лига, но без долгови и блокирана званична сметка.Прво вистинските виновници за оваа хаотична состојбба у клбот треба д ас енајдат зад решетки. Второ кој ти вика дека ако Вардар се најде во Општинска лига ќе му се простат долговите??? Тие ќе си стојат и понатака. Ќе ги снема само доколку прогласи банкрот и стечај и згасне како клуб.
Не ми иде некако у глава што го кажуваш. Вардар има сигурно над милион евра долгови, а бидејќи неам претстава колку се движи сумата за купување на натпревар во 4та и 3та Лига, би сакал некој орентационо да пише како иде таа работа. Па да напраиме една проста математика за тоа колку пари се потребни да се довлечкаш од Општинска до Прва Лига, и во исто време, споредба со претпоставените долгови на Вардар. Голем проблем е што никој не знае колку се точните обврски на клубот...poveke pari treba za da se donese eden tim od 4ta liga vo 1va liga no sepak jas mislam deka odenjeto vo 4ta liga e podobro resenie bidejki vaka nikoj nema da ne spasi klubot ke odi vo vtora liga so dolgovi a tie dolgovi nikoj ne saka da gi vrati
Незнам колку е точно голем нашиот долг, али си стојам зад својот став. За да дојдеш од четврта до прва лига ќче треба да фрлиш сигурно накај 300 000 евра, што од местење утакмици, што за играчи, а тие пари нема начин да ги вратиш никаде. Да, верувам дека оваа сума можеби изгледа смешна во споредба со долгот кој го имаме, но гледај и од оваа страна. Замисли дека некој што сака стварно да го прави клубот голем, дали би чекал 3-4 години за да клубот добие афирмација во странство?? Па никој жив не би фрлил толку пари, ако не сака да види некој ќар од играње во Европа. Логично е дека подобро би платил веднаш и би го однел клубот во Европа, а ако е сериозен, плус со притисок во јавноста сигурно ќе се најде начин да се исплати тој долг. Што знам, за мене оваа варијанта е поприфатлива...Ја па баш обратно мислам. Пологично ми е дека многу помалку пари би требало да се фрлат да го донесеш клубот од 4та до 1ва Лига отколку да го исплатиш целиот долг, кој патем никој жив не знае ни колку точно изнесува...