Windows 7

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Сетирав кога има нови updates да ме известува па потоа сама да одберам што да симнам што не. Да наместам ли да си ги download-ира автоматски. Да не симнувам воопшто? да симнувам се? само тоа што е одбележано како important (до сега само тие ги симнав бидејки другото ми се чинеше непотребно колку што прочитав што и како е)
може ли да си направам некој проблем или некој апдејт да направи прво verification за дали ми е genuine windows-от или не?
и кај мене е така наместено да ме известува за нови Update

е сеа вака дали некој update ке ти направи genuine windows тоа кога ке има нови update имаш таму Info на update и ке прочиташ за што служи и ке си го инсталираш ако е за да ја провери верзијата дали е легална или не нема да го инсталираш ке му мавнеш hiden Update

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
..е сеа вака дали некој update ке ти направи genuine windows тоа кога ке има нови update имаш таму Info на update и ке прочиташ за што служи и ке си го инсталираш ако е за да ја провери верзијата дали е легална или не нема да го инсталираш ке му мавнеш hiden Update
значи во секој случај во инфото ке пишува дека ке прави verification, па ке знам да не го инсталирам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сетирав кога има нови updates да ме известува па потоа сама да одберам што да симнам што не. Да наместам ли да си ги download-ира автоматски. Да не симнувам воопшто? да симнувам се? само тоа што е одбележано како important (до сега само тие ги симнав бидејки другото ми се чинеше непотребно колку што прочитав што и како е)
може ли да си направам некој проблем или некој апдејт да направи прво verification за дали ми е genuine windows-от или не?
Колку што знам, ти си корисник на Windows 7.

Затоа, остај си ги тие апдејти како што си ги наместила т.е. да те информира дека има апдејт па ти сама да го инсталираш. Се што е импортант, инсталирај, сите драјвери што ќе ти ги даде, и тие инсталирај ги (јас сум презадоволен вака).

Јас од сите апдејти, не ги инстлирам само јазиците и тие досадните за Microsoft Office што се.

И не верувам дека не ти е “лиценциран“ виндовсот, значи терај без гајле, а за да провериш за секој случај, оди на пропертис на компјутер и види доле десно дали имаш сина сликичка на која пишува Genuine.
Ако имаш, без грижи инсталирај.

Фала, пријатно :)

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
.... и види доле десно дали имаш сина сликичка на која пишува Genuine.
Ако имаш, без грижи инсталирај.
на плавата сликичка не пишува genuine туку ask for genuine :) во секој случај сакав да видам што правите вие другите бидејки не сакам пак да се малтретирам со формат и се од почеток. So I'm making sure I'm doing everything right. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
на плавата сликичка не пишува genuine туку ask for genuine :) во секој случај сакав да видам што правите вие другите бидејки не сакам пак да се малтретирам со формат и се од почеток. So I'm making sure I'm doing everything right. :)
Ова го имаш, така?

Епа лиценциран е, прај му што сакаш, нема да те зезне ништо од типот НЕ ТИ Е ЛИЦЕНЦИРАН WINDOWS-ОТ :)

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Јас имам Виндоус 7.

Го инсталирам све нормално, го штиклирам аутоматик апдејтс, си симнуе драјверите... и после секој рестарт на компјутерот само звукот не работи т.е само тие драјвери не функционираат остало све ок. Пробав и од нет да симнам, џабе, пак истото.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А проба ли во контол панел.... program and features вo..view instaled updates... од таму да го денсталираш драјверот?
Тука нешто расчепкав, бришев правев.... и еве сега за чудо после 3 рестарти не се појавил стариот проблем:)
Фала ти :smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Вчера приметив дека

Lavalys Everest Ultimate Edition 5.30...најновата верзија

дека Windows 7 ми го препознава како Vista sp2...:vozbud:

ова ќе да е грешка во програмот или ...........микрософт нешто ......некого...малку ...дупи....
:kesa:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вчера приметив дека

ова ќе да е грешка во програмот или ...........микрософт нешто ......некого...малку ...дупи....

Ај кој Build на Everest ? постарите Build го препознава како Windows Vista по нивиот Build 1900 го препознава како Windows 7 со кодно име Vienna

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Вчера приметив дека

се е тоа убаво објаснато на темава а и на мајкрософт форумите

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
што е oбјаснето дека Windows 7 е Windows Vista ?
па не е баш така, кернелот е направен програмите и драјверите да го препознаваат како виста(win. 6.1:helou:) за да не дојде до проблеми со компатибилноста

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Грешка на програмот е, какви компатибилности зборувате.
Windows 7 е голема надоградба на Виста, колку пати треба да се каже.

Програмата има грешка при читањето на верзијата. Ја гледа главната верзија 6, а не ја зема во предвид минорната .1

Или пак, да не е стартуван Everest преку Compatibility Mode?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
ево од еверест

а ево од SIW

и добро сега шо е проблемот, вие си имате инсталирано 7-ца? :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom