Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Kako da stavam language bar na 7 kata :toe:

Би требало да е исто како кај Vista или слично
Control Panel---->Regional and Language Options ---> keyboards and languages

r924i8.jpg

1. Оди во RUN и пиши msconfig.
  2. Таму оди во табот BOOT, одбери од горе (ако имаш избор) кој OS сакаш и кликни доле на Advanced Options...
  3. Горе штиклирај го Number of processors и одбери ја најголемата бројка (2,4,8, зависи колку јадра имаш)
  4. Сега ќе ти се стартува побрзо, зашто сите јадра ќе ги активира за стартување на OS

Мислам дека самата архитектура (64бит) не дозволува побрзо стартување :helou:

Ама Windows-от дозволува :helou:

Не осетив разлика... Но како и да е останувам на 32битната 7100 одлично се покажа, па кога ќе излезе целосната верзија можеби тогаш ќе вреди да се префрли на 64бит.

Не осетив разлика... Но како и да е останувам на 32битната 7100 одлично се покажа, па кога ќе излезе целосната верзија можеби тогаш ќе вреди да се префрли на 64бит.

Не осети разлика зашто многу очекуваш.
А и со 32 и 64 битен Windows нема никаква разлика да осетиш, освен во некои програми кои го црпат процесорот до максимум.

Сигурно нема да пишуваш побрзо на мсн со 64 битен Windows :)

Не осети разлика зашто многу очекуваш.
А и со 32 и 64 битен Windows нема никаква разлика да осетиш, освен во некои програми кои го црпат процесорот до максимум.

Сигурно нема да пишуваш побрзо на мсн со 64 битен Windows :)

Значи зборувам при стартување не осетив разлика.
Секако дека ми е јасно која е во главно разликата.
И ете фала за репликите иако ми е доволно јасно :)

Значи зборувам при стартување не осетив разлика.
Секако дека ми е јасно која е во главно разликата.
И ете фала за репликите иако ми е доволно јасно :)

Има едно малечко програмче, мери во секунди за колку време се стартува Windowsot, во тоа мислам дека се гледаше по некоја секунда разлика. Вака "со голо око" не се осеќа баш, а и зависи колку процеси ти стартуваат и таквите работи....

Има едно малечко програмче, мери во секунди за колку време се стартува Windowsot, во тоа мислам дека се гледаше по некоја секунда разлика. Вака "со голо око" не се осеќа баш, а и зависи колку процеси ти стартуваат и таквите работи....

Мислам дека BootTimer се викаше:helou:

Да дефинитивно се што работи на Виста работи и на 7. поради сличната архитектура на оперативните. Можеби за 64битната има помалку програми но тоа е прашање на време.
Инаку барем јас до сега на 32битнава верзија (РЦ) сум немал апсолутно никакви проблеми ниту со драјвери игри или програми.

Windows 7 64 bit i 32 bit главната разлика е во менаџирање на рам меморијата. Ако имате помалку од 4 Гб рам ставајте 32 битна верзија а ако имате повеќе од 4 Гб обавезно 64 битната верзија пошто 32 битната не користи повеќе од 3,5 гб.

Windows 7 64 bit i 32 bit главната разлика е во менаџирање на рам меморијата. Ако имате помалку од 4 Гб рам ставајте 32 битна верзија а ако имате повеќе од 4 Гб обавезно 64 битната верзија пошто 32 битната не користи повеќе од 3,5 гб.

да 32битна архитектура оди до 4гб рам. Но ипак 64битната верзија 7 освен со рамот, работи поспоро и има помалку програми кои поддржуваат 64битна архитектура.

ако може некој да ми испрати торент от најновата верзија на Win 7
онака некој добар, брз торент :salut:

да 32битна архитектура оди до 4гб рам. Но ипак 64битната верзија 7 освен со рамот, работи поспоро и има помалку програми кои поддржуваат 64битна архитектура.

Не сум тестирал кој е побрз ама тоа и не е битно во случајот.

Имаш ли до 4 гига си ја зимаш 32 битната и друго не те интересира. Над тоа само 64 битната доаѓа во обзир.

Јас во секојдневна работа не гледам никаква разлика ни помеѓу Windows XP 32 бит или 64 битна ниту помеѓу Windows 7. За SSD седмицата е подобро оптимизирана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom