Windows 7

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Користам веќе 1 месец, до сега посериозни проблеми не сум видел освен компатибилност со некои програми ама ништо страшно...
Ме мрзи пак да реинсталирам,иначе златен XP... :)

Член од
2 март 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
ne znam zosto si placat po toa xp ne deka ne e dobar ama treba da odime napred neli i znaete li nekoj da prodava poloven core 2 duo 2.4 procesor ako znaete pisete na iko_janev@yahoo.com

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Јас имам таков процесор E6600 2.4 меѓутоа сега за сега не планирам, можеби понатаму... Ако има нешто ќе ти пишам...

aussie

Shark
Член од
7 февруари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Јас ја пробав бета верзијата на 7 умката уште пред неколку месеци и не е лоша ама и не е којзнае што. А и многу драјвери му недостигаат па полно програми или работи кои ги симнуваме од интернет немаат подршка од Виндовс 7, поточно од бета верзијата.Велат оргиналната верзија кога ке испадне ќе ја поделат на 6 цедиња за разни употреби. Чисти глупости според мене. Ако правиш прави едно нешто квалитетно и готово. Е сега има разлика во кревањето на Виндосот оти 7 е побрза од Вистата оти е помала се разбира. Мене ми зеде 3.5 гб кога ја симнував. Се е само за пари правење мамицата нивна.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Јас ја пробав бета верзијата на 7 умката уште пред неколку месеци и не е лоша ама и не е којзнае што. А и многу драјвери му недостигаат па полно програми или работи кои ги симнуваме од интернет немаат подршка од Виндовс 7, поточно од бета верзијата.Велат оргиналната верзија кога ке испадне ќе ја поделат на 6 цедиња за разни употреби. Чисти глупости според мене. Ако правиш прави едно нешто квалитетно и готово. Е сега има разлика во кревањето на Виндосот оти 7 е побрза од Вистата оти е помала се разбира. Мене ми зеде 3.5 гб кога ја симнував. Се е само за пари правење мамицата нивна.
Па добро јасно, Виста намерно искочи тие планираа после ХП да направат нов но сепак спор оперативен систем, да се вадат со причини дека е нови слично. Па потоа после само 2 години да излезе еден "апдејт за Виста' наречен Вин 7.
Иако Виста и не е толку лоша за користење сепак има проблеми, но Мајрософт си ја постигна целта.
Што се однесува до 7та, има големи предности, многу малку ресурси користи од простор за инсталација до користење на рам меморија...

P

Princ

Гостин
Него, ве зафркава Винамп? Се некои проблеми, му фали ова, му фали она, скиновите заебаваат... Кај мене само или седумкава не ќе да носи толку среќа?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Него, ве зафркава Винамп? Се некои проблеми, му фали ова, му фали она, скиновите заебаваат... Кај мене само или седумкава не ќе да носи толку среќа?
Не ќе да носи толку среќа:toe:
Заебаваат и плагините на Adobe Reader 9 и Foxit reader за отварање на PDF во Firefox......

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
па нормално дека ке заебаваат кога не го препознаваат уште Windowsot бета е не се прават програми за него да испадне фајналот за 2 месеци ке има програми за Win 7

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не ќе да носи толку среќа:toe:
Заебаваат и плагините на Adobe Reader 9 и Foxit reader за отварање на PDF во Firefox......
па нормално дека ке заебаваат кога не го препознаваат уште Windowsot бета е не се прават програми за него да испадне фајналот за 2 месеци ке има програми за Win 7
Дополнение на првиот цитат!
Но си работат не секогаш најдобро во Интернет експлорер 8....тој во седмицата што е.
Друго......плагините се уредно прифатени и регистрирани во Firefox-от а не работат.
Трето....денес се заебавав па пробав со Adobe Reader 7 ..и за едно чудо одлично си работеа во Firefox, ја вратив деветката назад и пак ништо.....
Јебига...бета е....но чудно е што прави киксови со најчесто користените програми.

Таман работа кога со секој нов ОС и последните верзии од останатиот софтвер не би функционирале, нарочито од останатите софтверски имиња кои нешто значат и се наоѓаат на скоро секој компјутер.
За нас е лесно преоѓањето на најновите верзии......нарочито кога за нив ништо не плаќаме:vozbud: но ...........................:toe:

P

Princ

Гостин
Која е последната верзија на седмица и дали може да се апгрејдира (и како, ако има некоја посебна процедура) на понов Build од 7000?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
нај нов е 7048

Што е ново во оваа верзија :
- Нова анимација на старт копчето
- Нови икони за Sticky Notes, Paint, и Calculator
- Windows Media Center надоградби
- Нема повеќе "Send Feedback" на секој прозорец
- Нови анимации кога се движите помеѓу прозорците (Alt+Tab)
- Нови звуци
- Internet Explorer надограден е до RC1 верзијата
- Побрзо пребарување во старт менито
- Генерално постабилен Оперативен Систем
- И некои други новости кои ќе ги видите самите

Верзии:
- Windows 7 HOMEPREMIUM
- Windows 7 PROFESSIONAL (Business)
- Windows 7 STARTER
- Windows 7 ULTIMATE

Објавена на: 06.03.2009

P

Princ

Гостин
А одговор на вториот дел од прашањетo? :icon_lol:
Може да се апгрејдира од 7000 без да се форматира и реинсталира?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
е тоа незнам да ти кажам ја свежа инсталација мавнав а би требало да може само ке надогради тоа што е ново

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абре со бета верзија само за играње е :baeh:

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции