Euroleague на А2

• Креатор на темата Креатор на темата Radical Boy
  • Време на започнување Време на започнување

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Веб-сајт
radical.blog.com.mk
Конечно се најде асална телевизија која ке не почасти со Евролигава, ама уште не почнати А1, огромна грешка.

Денеска ке даваат пренос од Макаби - Авелино, Макаби е само бледа сенка од тоа што беше, а Авелино е екипа што врска нема и би била атрактивна за нашиот гледач, само заради Зара Магаре. Некој ке си рече ај може интересно ке биде, ама кога се знае дека денеска играат Барселона - Панатинаикос, две од топ 4-рите екипи во Европа оваа сезона, ова мора да се окарактеризира како огромна утка на спортската редакција на А1-2

Ауу барса ке биде многу интересна утакмица, А1 сакаат да даваат играчи и тренери од македонија вчера коментаторот во најава: уште една добра причина да гледате е македонецот Мејси.

Ауу барса ке биде многу интересна утакмица, А1 сакаат да даваат играчи и тренери од македонија вчера коментаторот во најава: уште една добра причина да гледате е македонецот Мејси.
Вчера беше убедливо најдобрата утакмица, нема збор за тоа, ама се изнервирав сега кога видов дека играат Барселона и Панатинаикос, а ке ми даваат Макаби против Заре. Не сум еднинствен во тоа, уште две три другарчиња се револтирани поради овој избор

Еве една вест врзна со Евролигата..

Пред натпреварот против Тау Керамика во рамките од второто коло во кошаркарската Евролига, љубљанска Олимпија во своите редови ангажираше двајца Американци - ЏаЏуан Смит (на сликат) и Френк Робинсон.
Смит пристигнува од Универзитетот Тенеси, висок е 192 см и има 22 години, а во последните три сезони имаше просек од 14,4 поени по меч.
Робинсон е две години постар и висок е 197 см, а во текот на колеџ кариерата имаше просек од 15.8 поени и нешто помалку од седум скокови.
Исто така, љубљанскиот тим информира дека му врачило отказ на Тајлер Крофорд, кој не се појави на мечот против Хувентуд минатата недела.

Вчера беше убедливо најдобрата утакмица, нема збор за тоа, ама се изнервирав сега кога видов дека играат Барселона и Панатинаикос, а ке ми даваат Макаби против Заре. Не сум еднинствен во тоа, уште две три другарчиња се револтирани поради овој избор

Нема сомневање дека беше нај убедлива утакмица само овие нашиве како што можат денес да даваат авелино, а не барса така можеше да се случи вчера да даваа некоја безвезе утакмица. сите утакмици што ги игра партизан во београд се интересни, има јака атмосвера играчите здивуваат

Нема да даваат Панатинакос-Барселона?:kesa::tapp:
П.С ШТО ИМА ДА МУ ГЛЕДАМ ЈАС НА ЗАРЕ,МИСЛИШ ТОЈ ЌЕ ИГРА ?ЛОЛ !!!Дај да се јавиме во А1,само незнам дали може сега да сменат?

Нема да даваат Панатинакос-Барселона?:kesa::tapp:
П.С ШТО ИМА ДА МУ ГЛЕДАМ ЈАС НА ЗАРЕ,МИСЛИШ ТОЈ ЌЕ ИГРА ?ЛОЛ !!!Дај да се јавиме во А1,само незнам дали може сега да сменат?

Ах бе столка .. размисли малце как може да сменат веке се платиле за да ги одземат правата ..

Ja davaa utakmicata od 8 saat poso u TV sema im e Operacija Triumf i pregledot na denot sto sekoj den go davaat od 21.45 taka da do negde gi razbiram ama nikako ne gi opravduvam....

Pak se idioti, poso, ako mozea u sredata da kasnat so Operacija Triumf togas mozea i vcera...

Во секој случај добро е што македонска ТВ врши преноси од Евролигата, ама ова форсирањето на натпревари каде што има Македонец играч/тренер и покрај тоа што има други 100 пати поатрактивни натпревари не го оправдувам, веројатно мислат дека така ќе привлечат повеќе гледачи, според мене тоа не е правиот пристап, верувам дека во А1/2 има доволно квалификуван кадар да избере асален натпревар. И сега барем кога имаат два канали можат да прават комбинации, големо чудо опреација триумф ако задоцни пола саат, вени сечам за такви таленти јас.
А вчера Макаби - Авелино не гледав :toe:

Pa na reklamite za Operacija Triumf zimaat pojse pari otkolku za Evroliga....Toa lesno go zakluciv poso na time-out od utakmicata logicno e da pustat po nekoja reklama a ne celo vreme da ja gleam salata od pticja perspektiva...Ja ne zabelezav reklami vo ovie dva dena od prenosite za vreme na Evroliga...Od druga strana, sakale da priznaeme ili ne , Operacija Triumf e profitabilen proekt i vo ovoj moment ima prednost pred omilenata ni kosarka...Seto ova, NAZALOST........

A za vcerasnata utakmica...Ne bese tolku losa ama niso posebno...Maccabi e daleku podobra ekipa od Avelino, pogolem budzet, podobra selekcija, plus domasen teren i sosema zasluzeno tepaa...Gi zgazija u treta 1/4 koga stignaa i do +25, posle se opustija i do kraj samo rutinirano izigraa...Arroyo e strasen igrac, sve sto saka moze da naprai so topka,plus organizatorskite sposobnosti mu se na zavidno nivo...Eliyahu,Burstain,Fisher,Batista,najdobriot strelec na site vreminja vo Evroliga MArcus Brown, site bea na nivo...Moze da se ocekuva 1/4 finale od ovaa ekipa, za pojse kje treba malce da se potrudat i malce srekja da imaat....

Avelino...Ekipa bez dusa,imaat solidni igraci ama nemaat karakter za nesto pojse i mislam deka moze da bidat zadovolni sto vcera ne go jadea pojse od 10 razlika...Ne bi sakal pak da gi ima vo prenos poso ne veruvam deka mozat neso pojse da ponudat....

Ja gleav i Cibona i Le man.....Ko Torus i Sokoli da igraa...U prvo poluvreme francuzive dadoa 18 kosa :tapp::tapp::tapp:.... Nemaat eden asalen igrac...Nositel na igra im e Blutenthal, decko koj godini nanazad greese klupa vo Maccabi a sea tuka e prv igrac ...Oni se dobra atletska ekipa ama nemaat pamet a i trenerot im e pocetnik taka da za niv ne bi trosel zborovi....

Cibona ovaa godina naprai dobra ekipa...Ima nekolku hrvatski reprezentativci kako Rozic,Kus,Andric,Longin i iskusniot Prkacin koj vcera pokaza deka ne e za staro zelezo poso stvarno gi ubi so svojata all-round igra...Imaat i kvalitetni stranci, Calloway, opasen playmaker sto znae da se snajde vo sekoja situacija, Marshall sto igrase lani vo Hemofarm i koj e atletski dobar a isto taka i odlicen suter...Imaat uste nekolku kvalitetni igraci od klupa kako Vukusic,Princ,Troha i uste eden decko od Nov Zeland so mu go zaboraiv imeto.,..Gi vodi Velimir Perasovic...E toa ne mi e jasno...Pred 2 sezoni on ja vodese Tau Ceramica i imase solidni rezultati...Posle toa mu vostanovija srceva maana i na negovo mesto dojde Boza Maljkovic...Vikaa deka nema vekje da se zanimava so basket vo niedna forma ama sea gleam deka e OK, vcera odlicno ja vodese ekipata i pametno izigra na kraj koga bese tesno...

Cibona ako prodolzi vaka sigurno odi vo vtoriot krug a i vo Jadranska liga kje bide favorit...

Cibona ovaa godina naprai dobra ekipa...Ima nekolku hrvatski reprezentativci kako Rozic,Kus,Andric,Longin i iskusniot Prkacin koj vcera pokaza deka ne e za staro zelezo poso stvarno gi ubi so svojata all-round igra...Imaat i kvalitetni stranci, Calloway, opasen playmaker sto znae da se snajde vo sekoja situacija, Marshall sto igrase lani vo Hemofarm i koj e atletski dobar a isto taka i odlicen suter...Imaat uste nekolku kvalitetni igraci od klupa kako Vukusic,Princ,Troha i uste eden decko od Nov Zeland so mu go zaboraiv imeto.,..Gi vodi Velimir Perasovic...E toa ne mi e jasno...Pred 2 sezoni on ja vodese Tau Ceramica i imase solidni rezultati...Posle toa mu vostanovija srceva maana i na negovo mesto dojde Boza Maljkovic...Vikaa deka nema vekje da se zanimava so basket vo niedna forma ama sea gleam deka e OK, vcera odlicno ja vodese ekipata i pametno izigra na kraj koga bese tesno...

Cibona ako prodolzi vaka sigurno odi vo vtoriot krug a i vo Jadranska liga kje bide favorit...

Со Перасовиќ, Тау играше убедливо најдобра кошарка во Европа таа сезона, од кога напушти поради здравствени причини, Тау ништо не покажа, а со Перасовиќ ми беа први фаворити за Евролигата. Не се ни соменвам дека Цибона има добра екипа, пред се, заради тренерот, за кој имам страшно високо мислење.

Стварно бе реклами нема на Евролига, најатрективно кошаркарско натпреварување во Европа бе, ц ц ц на Телетабиси има спонзори кои се рекламираат... :uvo: И после се буниме кога не пренесуваат вакви натпреварувања кај нас, епа шо ќе пренесуваат, кој е будала да купи права и да не ги изваде парите после.

Туку Цибона ме изненадува, првото коло Макаби мислам го тепаа, сеа пак во гости, добро може не е некое име Ле Ман ама сепак Евролига е, браво за нив.

И другото коло овие ако не пренесуват Реал - ЦСКА стварно нешто не е во ред со нив.

Со Перасовиќ, Тау играше убедливо најдобра кошарка во Европа таа сезона, од кога напушти поради здравствени причини, Тау ништо не покажа, а со Перасовиќ ми беа први фаворити за Евролигата. Не се ни соменвам дека Цибона има добра екипа, пред се, заради тренерот, за кој имам страшно високо мислење.

Taa sezona imaa strasna ekipa...Rakocevic se vrati od NBA, Scola bese najdobra evropska 4-ka,Prigioni vo zivotna forma, Splitter, Peker bea jaka centarska linija,Freddie House , i gazea sve pred niv se dodeka ne mu dijagnosticiraa na Perasovic srceva maana...Toa bese negde na pola sezona, mislam posle prviot krug od Evroliga, dojde Boza Maljkovic i zaeba rabota iako ima reputacija na eden od najdobrite evropski treneri...Imaa samo 2 ili 3 porazi vo delot po grupi...Stignaa do F4, ama tamu po obicaj izgubija u 1/2 finale....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom