Фан Клуб: Вардар

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
Ај и ја само шо се прибрав дома.
Искрено не очекував ваков отпор и борба од Вардаровите фудбалери,навистина ме изненадија одлично се спротивставија на "поквалитетниот' противник,имавме дури и шанса и 3 бода да им земеме,али тоа е. Во второ полувреме влегоа деца може помали и од мене,али пак ме изненадија со желбата за победа и борбеноста ( и покрај тоа што летаа при секој дуел ). Голманот знае некој кој беше ? Типот имаше повремени блесоци али е далеку од квалитетен голман ( не можеше до центар да ја рогне топката..... ја со рака поише ја фрлав коа тренирав... xD ) Од играчите веќе забораив кој беше посолиден,единствено у сеќавање ми остана 9ката шпицот,кој е тој ? 70% од играчите незнаев кој се :kesa:

Комити бевме солидна бројка од околу 200 луѓе,не издржавме у намерата да не навиваме ЧД
Новата песна прилично добра е,со тек на време мислам дека ќе грми ко ќе ја пееме. Супер беше и што при крај ја пеевме за Скопје песната,дефинитивно една од најдобрите по мене ( штета што малце луѓе ја знаат :( )
И тоа ќе да е накратко за утакмицава од мене xD :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.079
Колку што можев да видам убаво (значи лаички кажано, без да слушнам кој воопшто играше, туку вака од лично познавање на фаците на играчите), напред играше стариот лисец Арбен Нухију. Ги доби повеќето од дуелите со противничките играчи, а и беше стрелец на единствениот гол, да нбе го заборавам и стартот за пенал врз него.
Инаку да сменам како што гледам судија бил Кипријановски, а не Стратев како што напишав. Истиот не унишѕти на неколку утакмици лани, и не дека денеска беше којзнае колку крив за поразот, ама мислам барем од мое видување, дека по стартот врз Нухиу имаше пенал и црвен за противничкиот играч. Иначе денес не уништи само еден играч, а тоа е Миле Крстев. Никако не успеавме да стигнеме да го затвориме. Ристов беше слаб по таа страна и често му бегаа. Неможев да видам убаво, ама се ми се чини дека играше и Милевски и тоа по десната бековска позиција. Најверојатно се лажам :raz:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
Милевски ?
Дали е тоа оној старецон 35-6 години или се лажам ?
Кај е тој за бек бе :pos:

И уше нешо 3ката беше капитен ? Тој Ристов ?
Дефинитивно најслаб играч....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.079
Милевски ?

Да стариот Милевски. Значи не можев да забележам убаво, али од тоа што можев да догледам тој што играше десен бек беше бајаги стар и ама никако неможев да го видам во фаца за да знам дали е Милевски. Играше солидно и скоро секогаш им ја собираше топката на противнициве. Иначе Ристов беше 3-ка :)
Занимливи нешта читам и на Фејсбуков :pop:

"Sineeee ajde neka ti e cestito golceto ... da ti
se sobiraat pa ponatak i da se mnozat :D .... pokazi im na tie pederite
od Vardar koj e koj ... !!!!" Напишано од нашиот млад играч, Урош Шикмановиќ до стрелецот на победничкиот гол, истотака Вардарово дете, Марко Симоновски

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Колку што можев да видам убаво (значи лаички кажано, без да слушнам кој воопшто играше, туку вака од лично познавање на фаците на играчите), напред играше стариот лисец Арбен Нухију. Ги доби повеќето од дуелите со противничките играчи, а и беше стрелец на единствениот гол, да нбе го заборавам и стартот за пенал врз него.
Инаку да сменам како што гледам судија бил Кипријановски, а не Стратев како што напишав. Истиот не унишѕти на неколку утакмици лани, и не дека денеска беше којзнае колку крив за поразот, ама мислам барем од мое видување, дека по стартот врз Нухиу имаше пенал и црвен за противничкиот играч. Иначе денес не уништи само еден играч, а тоа е Миле Крстев. Никако не успеавме да стигнеме да го затвориме. Ристов беше слаб по таа страна и често му бегаа. Неможев да видам убаво, ама се ми се чини дека играше и Милевски и тоа по десната бековска позиција. Најверојатно се лажам :raz:
Мислам дека десен бек ви беше Георгиевски на Кире-Интер братучед му,а Милевски не играше.
Инаку кој беше тој по десната страна во нападот ниеден дуел не доби.,

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.079
Мислам дека десен бек ви беше Георгиевски на Кире-Интер братучед му,а Милевски не играше.
Инаку кој беше тој по десната страна во нападот ниеден дуел не доби.,
Хмм, мене ми се виде дека тој по десно беше премногу стар, или па сме играле со 5 во дефанзива па овој бил малку понатака иначе бил централен. Сеедно еден од одбраната беше бајаги стар (или само така ми личеше), па помислив да не е Милевски.
Ќе чекаме да прочитаме во Спорт, кој настапиле, изгледа тоа е единствен начин да дознаеме :)
Иначе по десно почна Пандовски, ама после се повреди. Влезе тој со број 16 и неможеше ништо против Кралевски и Вајс кои можеа татко да му бидат.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Штета што ја изгубивме утакмицата. Навистина не заслуживме пораз. Сепак, не може да бидеме незадоволни. Па луѓе, играчите започнаа со припреми пред 10 дена. Што очекувавте да прават? И ова што го направија беше вистинско чудо. Пред утакмица, сите им предвидуваа катастрофа на играчите, а на крај едвај бевме совладани. Доказ за доброто издание е што Металург се радуваа како да ја победиле Барса, а не екипа собрана пред 10 дена.
Од играчите, секоја чест за Арбен Нухиу. Типот и со 37-38 години на грб е страва за нашава Лига. Каков мајсторски гол им пикна, а башка што цела утакмица не ми остави дишат. Арбен ќе биде прав лидер на екипата оваа сезона. Исто браво и за 6-ката во одбрана. Типот е дојден од Локомотива или некое такво клубче, а играше како да има 30 настапи за репрезентација. Дуел не изгуби.
Од друга страна, не можам да сфатам како може оној Ристов - Чаки да игра, па дури и во една ваква очајна конкуренција. Уште па и капитен го ставиле. Во секој случај, играчите воопшто не разочараа и само така нека продолжат. И резултатите нема да изостанат. Како што, и поддршката од трибина нема да изостане.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.919
Милевски ?

Абе глеам у мојот пост ми фали нешто ај тебе да ти пишам зошто приметив вие од драчево ги продававте картите.Една забелекшка ако може некако да направите порано да дојдете или нешто друго зошто верувај едно 30-40 комити и обични гледачи од нашиот влез влагаа без карта тие редарите ги пуштаа па тука можеше да се земе :)
Пс.Тој семки што продааше пресд северна шиткаше карти од 100-150:tapp:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Чекај, не е ваљда оној Миле Крстев, прилепчанецот, шо играше и у странство...
И дај некој нека извади магично од некаде состав, ве молам. :)

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Го има во вчерашен Мак. Спорт. Ќе се обидам да го пишам, Главно се деца од 18-19 години.
Голмани:
Симов 1975
Маџаровски 1986
Гоцевски 1992
Одбрана:
Ристов 1979
Т. Џангаровски 1985
Никанчевски 1987
Б.Ѓоргиевски 1992
Иванов 1992
Николов 1993
Среден ред:
Трипуновски 1982
Спасески 1988
Ацевски 1992
Сулејмани 1991
Лазаревски 1992
Напад:
Пандовски 1991
Нухиу 1972
Христов 1992
Шикмановиќ 1992
Д. Георгиевски 1991
Чавковски 1995

Има уште 5-6 души што дојдоа сега, ама не се пишани во составот затоа што не се регистрирани поради забраната за трансфери.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.079
Тој е да му ебам мамата. Неможеа да го побутнат нашиве, како стуб беше напред. Исто и големи проблеми имавме со одбранбениот Кралевски, а од сите други ми се допаѓаше како игра тој еден што играше меѓу средината и одбраната, со подолго косиче.
Состав вадење, ни за лек :icon_mrgr Иначе гледам не играше ниту Симеон Христов :raz:
EDIT: Ете Гоксо го пишал составот. Мајко мила, дали последниот средњак е роден 1995 :icon_mrgr
Тој во одбрана бил Никанчевски. Го познавам од понискиве лиги и е прилично солиден играч. Добро засилување за оваа полусезона. А пошто на голот не беа ниту Симов, ниту Гоцевски, значи бранел тој Маџаровски. Дрвесимо...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.919
Тој е да му ебам мамата. Неможеа да го побутнат нашиве, како стуб беше напред. Исто и големи проблеми имавме со одбранбениот Кралевски, а од сите други ми се допаѓаше како игра тој еден што играше меѓу средината и одбраната, со подолго косиче.
Состав вадење, ни за лек :icon_mrgr Иначе гледам не играше ниту Симеон Христов :raz:
EDIT: Ете Гоксо го пишал составот. Мајко мила, дали последниот средњак е роден 1995 :icon_mrgr
Тој во одбрана бил Никанчевски. Го познавам од понискиве лиги и е прилично солиден играч. Добро засилување за оваа полусезона. А пошто на голот не беа ниту Симов, ниту Гоцевски, значи бранел тој Маџаровски. Дрвесимо...
Овој Маџаровски е лани што ни беше коа у ѓорче му шибнаа 5 гола?И тој 15 годишњакот гарант бил тој со број 16....Ептен мал изгеаше тој:salut:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
А чекај, нешто изгледа не сфаќам. Како играл Миле Крстев ако не смее да биде регистриран? И помислив коа го видов дека е он, и се изнасмеав дека ми личи на него, као замисли Миле Крстев у Вардар, кое дрво од играч беше цела кариера. :pos: Тоа он стварно да ти бил.

А голманот, па и не беше бе толку лош од тоа ја шо видов. Имаше две три опасни грешки, ама на неколку пати па фантастично изреагира. :toe:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.919
А чекај, нешто изгледа не сфаќам. Како играл Миле Крстев ако не смее да биде регистриран? И помислив коа го видов дека е он, и се изнасмеав дека ми личи на него, као замисли Миле Крстев у Вардар, кое дрво од играч беше цела кариера. :pos: Тоа он стварно да ти бил.

А голманот, па и не беше бе толку лош од тоа ја шо видов. Имаше две три опасни грешки, ама на неколку пати па фантастично изреагира. :toe:
не дека е нешто кузнае колку лош имаше 2-3 добри фаќања при крајот на утакмицата еден играч од лева страна 3 пати му шутира по ред и ја фаќа и му се одбива...Ама сепак е 2 класи можда и повеќе послаб за разлика од Симов и не знам зашто не бранеше...
пс. Да не знае некој колку е сериозна повредата на Пандовски?

Kajgana Shop

На врв Bottom