Шо кур сакаат комуњариве?

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Pa sho stavil takov nick so inicijalite na najgolemite krvnici na Makedoncite? Imash objasnuvanje? Se proiznesol?

vo vancevtodor molim te kazi kaj vide incijali na nagolemi krvnici?
pak izmesa nekoja brzina be zelengoro?

todor vancev......e sega aj obrazlozi sto e krvnickoto ziti se?

Не му замерувајте на самоубицата ве молам. Ваква тешка умствена малформација како кај самоубицата, ретко се случува. Самоубицо(рубин), доста си лечиш сексуални фрустрации со политички комплекси. Бла, бла, бла...Аман више пукнав. Затоа појди кај другар ти б.ц. и :pusk:

Не му замерувајте на самоубицата ве молам. Ваква тешка умствена малформација како кај самоубицата, ретко се случува. Самоубицо(рубин), доста си лечиш сексуални фрустрации со политички комплекси. Бла, бла, бла...Аман више пукнав. Затоа појди кај другар ти б.ц. и :pusk:

Какво замерување џанум...само уште еден доказ со показ..дека еволуцијата на Земјата е дооолг процес...
:nesvest:

Едноумието е здрава работа,едноумието ја јакни државата.Демократија=анархија.
koja država? ebati državu, politiku, sdsm, vmro:kesa::kesa::kesa:
nema šanse da objasniš na nekoga (politički opredelen) deka u njegovu partiju su samo lopovi i sl.
nema šanse..
svi kradev i boli gi kur za državu i za narod i nemoj nekoj da mi e kažaja deka vmro/sdsm napravilo nešto za Makedoniju
kolko napravile, triput poviše ukrale
politika = kriminal, mito i korupcija, šverc i tn...
:toe::toe::toe:

.............ne se mesam vo kavgava...,ama onaka od ljubopitnost: a kakvo toa "umie" e koga Gwujo vladee, a drugite go sledat kako telinja?????? :):)

Epa da otvorime tema STO KUR SAKAAT BMPO-OVCITE pa tamu ke ima drugi telinja,jas sum po majtapot a ne po sledenjeto nekoj si SERKO sto si go polni dzebot dodeka jas ke veam znaminja,ke lepam plakati,ke se raspravam so lugeto deka ovoj ili onoj bil podobar a ne sum se poglednal jas kakov sum.Jas sum sledbenik na svojata familija,niti BC niti Gwujo mi dal nekoe denarce,sam si zarabotuvam a i si trosam,koj saka da bide tele neka vee znaminja...

koja država? ebati državu, politiku, sdsm, vmro:kesa::kesa::kesa:
nema šanse da objasniš na nekoga (politički opredelen) deka u njegovu partiju su samo lopovi i sl.
nema šanse..
svi kradev i boli gi kur za državu i za narod i nemoj nekoj da mi e kažaja deka vmro/sdsm napravilo nešto za Makedoniju
kolko napravile, triput poviše ukrale
politika = kriminal, mito i korupcija, šverc i tn...
:toe::toe::toe:

Сви га крадев државичето нијно..освен мије што не гу крадемо...
:pipi:

Ti prilega Avatarcheto.A za seksualnite frustracii se glea na emociite sho gi proiznesuvash sho ti lezhi na srce :helou:

P.S. Koja ti e poentava so spomnuvanje iminja? Znam kaj zhivejsh i slichno ili?

За страмота, што е ова куришта вака, ку.. така.
Па и тие сакаат само малку љубов, малку и тие да го посексаат народот.
За греота, апстинираат долго време.

SKUDOUMIE moj Concrete, skudoumie.
Skudni se vo umot, zatoa.
Едноумие бе. дпмне е резервна клупа на сдс. Тупиот гвујо веќе втор мандат тера, а ниеден олигарх не го јаде стапот. Денационализацијата сеуште не е завршена, малото стопанство е на колена. Остваруваат, ама за кого мамата бандитска изродена да им ја ебам! Ама ќе биде сеир комуњарине кога ќе и писнат на фамилијата :tv: Нема шала со комуњарите безмилосни се :oeoeoe:

aj mozebi tuka da ne otvaram tema ke najde mesto i ova

``Претседателот Бранко Црвенковски помилува уште еден затвореник, осуден за две тешки кривични дела. Пред три дена тој го помилувал охриѓанецот Александар Велјановски осуден на казна затвор за тешко кривично дело - Насилство и продолжено кривично дело - предизвикување општа опасност во траење од 1 година и 4 месеци. Со помилувањето на Црвенковски тој е ослободен од доиздржување на казната во траење од 8 месеци. Велјановски пред шест години во ноќниот клуб "Скај" во Охрид, во кој биле присутни над 100 гости, предизвикал тепачка на начин што нападнал повеќе оштетени, фрлајќи по нив со стаклени шишиња и други предмети, со што предизвикал општа опасност за животот на луѓето. Откако оштетените избегале надвор од клубот осудениот, пред ноќниот клуб со пиштол испукал 2-3 куршуми, во момент кога во непосредна близина биле оштетените и гостите во клубот. Веднаш потоа кога некоја девојка се обидувала да го напушти местото на настанот со тупаница го скршил предното десно стакло од возилото и низ скршеното стакло започнал да ја влече за коса, со намера да ја истрга од возилото низ скршениот прозорец и притоа и откорнал дел од косата од главата. Кога претседателот дал предлог да се помилува овој осуденик Министерството за правда дало негативен предлог претходно осудениот бил условно осуден и против него се водела и друга кривична постапка. Пред една година во охридскиот суд тој бил осуден на казна затвор од 2 години и 9 месеци за едно кривично дело - убиство на миг, и недозволено изработување држење и тргување со оружје и распрскувачки материјали. Тој во март минатата година се обидел да лиши од живот учесници во расправијата така што со пиштол марка кој неовластено го поседувал кај себе, пукал преку стаклото на патничкото возило и на едно лице му нанел две прострелни рани, на двете натколеници, а на друго лице една прострелна рана на десната натколеница.
"Ова е четврто помилување на 5 лица насилници - повратници, две осудени за спречување на избори и гласање, две за насилство. Со ова само се праќа лоша порака до граѓаните" - велат од Министерството за правда.``-vecer denesen

nego aj ne me cudi pomiluvanje ova ona, me zanima sto bara mislenje od ministerstvo za pravda a istoto ne go esapi, dali branko koga pomiluva treba da kohabitira ministerstvo za pravda ili ne?

И Вечер ко тебе.
Секогаш ги изнесувате аргументите само од едната страна.

Во врска со денешното соопштение од страна на Министерството за правда за одлуката на Претседателот на Република Македонија за помилување на лицето Александар Миле Велјаноски од Охрид, Кабинетот на Претседателот го дава следново соопштение, а во интерес на вистината:

Во врска со конкретниот случај, Комисијата за помилување, по разгледувањето на сите елементи на случајот и списите на предметот, заклучила и препорачала Претседателот да даде помилување за посоченото лице.
Претседателот на Република Македонија врз основа на мислењето на Комисијата за помилување и врз основа на извештајот од КПД-Струга за здравствената состојба на осуденикот, донесе одлука за ослободување на неиздржаниот дел на казната затвор за лицето Александар Миле Велјаноски.

Станува збор за млад човек, студент, со нарушена здравствена состојба, поради што од страна на затворските власти секојдневно е на третман во медицинските установи во Охрид и Струга.
Наместо Министерството за правда со нецелосни информации во соопштенија да ја замајува јавноста, очекуваме да ги презентира фактите за здравствената состојба на осуденикот и да ги има во предвид хуманите аспекти на решението на Претседателот.
Сакаме да информираме и да го замолиме Министерот за правда Михајло Маневски да не врши селективна презентација на предметите. Го потсетуваме дека токму тој, за лице кое е и претходно осудувано, во март годинава даде позитивно мислење за потполно ослободување на Зоран Александар Тасиќ осуден за кривично дело за производство и пуштање во промет на дрога, што е прв таков случај во правосудната пракса на земјава.

Претседателот на Република Македонија, согласно неговата практика и убедување да не помилува лица за вакви кривични дела, овој предлог на Министерот за правда го одби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom