Од еден од поистакнатите членови на Комити
Јас на состанокот дадов предлог да се организира протест и собир за спас на Вардар, сепак тоа не наиде на некоја голема подршка...не ми е јасно зошто, само повеќе и повеќе сум во дилема и се потврдува дека и дел од Комити има инволвирано во оваа режија за уништување на Вардар. Добро, знаеме и не е тајна дека има дел и тоа голем дел од членството ко... Види повеќеи се партиски војници на позицијата или опозиција, токму тие прават опструкции на јавно искажување на незадоволството стравувајќи дека на тој начин ќе се наштети на нивните партиски интереси, но и во исто време не е чудно и ако имаат такви партиски инструкции.
Истиот случај беше кога го организиравме навивачкиот марш, истиот беше перфектно организиран но не беше подржан токму од таа група Комити иако на крај се испостави дека беше во ничија штета...
Во ред е да си член на партија но ебате Комитите кога на прво место им е вмро, сдс или било која друга партија, наместо да го искористат членството таму како би лобирале за доброто на Вардар тие собираат поени во партиите со ваквите глупи потези правејќи штета на групата и Вардар во случајот.
Јас и помала група на Комити премногу преземаме одговорности и ризик, се експонирам на своја штета, со цела сила ги браниме интересите на Комити, први сме на удар од сите страни, ни се вршат притисоци од сите страни, и тоа го правам од срце за никакви пари ниту благодарност од никого, све за Вардар...
Јас повторно на своја рака нема да организирам но, прв ќе подржам било чија иницијатива за организирање собир за спас на Вардар, со целиот свој капацитет и енергија. Повелете јас сум позади вас а и сигурен сум барем 80% од Комити!