Ме интересира како се рачуна утaкмица пример ако во Недела ја играат и при резултат 1-1 во второто полувреме се прекинува, после другиот ден значи Понеделникот се преигрува и завршува 2-1 ме интересира како треба кладилнициве да ја рачунаат ?
Се работи за утакмицата Национал - Навал
http://www.rezultati.com/detail/soccer.php?match=500918&gmt_offset=-3600&tab=1
Доколку некој натпревар е прекинат, и истиот не се доигра до крајот на колото (крај на коло се рачуна вторник или петок т.е. ден кога излегува билтен) истиоит се рачуна како одложен т.е. коефициентот му изнесува 1. Со други зборови исто ко да го немате на тикет тој натпревар.
Е сега во нашиве кладилници на секое ќоше што ги отвараат од денес за утре, може свашта да се начека...
Конкретен пример пред година - две, мене што ми е познат...
Лига шампиони, сите утакмици конец излегуваат, ама конец невиден освен Рома - Динамо Киев... И у 89та минута на резултат 1-1 утакмицава ја прекинуваат, не ми текнува на причината, е сеа...
Регуларно си е утакмицата да се рачуна коефициент 1, дека утакмицата е прекината, арно ама у Копачка не им одговара тоа, пошо идат у невидена була и утакмицава си ја рачунаат 1-1 конечен тип т.е. X.
Така да, памет у глава кај играте и нека не ве лаже ако некоја утакмица е +0.05 повисока од друго место.