Фан Клуб: Вардар

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
gi molam site koj sakaat da najdat vlakno vo jajceto neka prekinat sami znaeme deka site begaa od vardar sega koga nekoj dojde treba da bideme blagodarni bez razlika dali bil velija ili koj i da e.plus velija ima 2 televizii pa zarem nema da e dobro vardar i mediumski poveke da se eksponira

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.919
gi molam site koj sakaat da najdat vlakno vo jajceto neka prekinat sami znaeme deka site begaa od vardar sega koga nekoj dojde treba da bideme blagodarni bez razlika dali bil velija ili koj i da e.plus velija ima 2 televizii pa zarem nema da e dobro vardar i mediumski poveke da se eksponira
:bravo:
Вакви биле онакви биле какви се такви се!Боље ишта него ништа:toe:Само ајде и ја си преќутувам ако е за така и Брацо даваше пари па го избркавме исто сеа и овие ке даваат пари а и ке лапаат!
Иначе што толку се возбудивте за Најдовски па и не е нешто посебно...солиден играч за негови години.А Стефан Ристовски мислам дека или е у Вардар или е слободен играч не сум сигурен ама знам дека се збореше дека ке идел во Парма од идната сезона али не знам колку е тоа вистина.Вака така нема заебанција со Вардарци....У последен момент напрајвме дрим-тим за оваа сезона.И на домашен бод не давама а на гости без бодови се надевам не си одиме или 1 или 3 бода али никако 0:baeh:

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
"Бомбата" на Илиевски го "разнесе" Милано
* Со ретко виден евро-погодок на нашите терени искусниот Милан Илиевски го создаде патот за прв пролетен триумф на Вардар во битката, сега целосно трансформиран, да се извлече од првенственото дно
ВАРДАР - МИЛАНО 2:0 (1:0)
Национална арена "Филип Втори Македонски". Гледачи: 1.000. Главен судија: Марјан Марковски (Охрид). Помошници: Кирил Негриески (Струга) и Лазе Чакарески (Струга). Делегат: Миле Андоноски (Прилеп).

ВАРДАР
Симов 2,5
Илиевски 3,5
Сиљановски 2,5
Рамадан 2,5
Милевски 3,5
Џангаровски 2,5
Пандовски 3
(69' Спасески /)
Симовски 2,5
Ѓурѓевиќ 3,5
(88' Христов /)
Трипуновски 3
Настевски 3
(81' Арб. Нухиу /)

МИЛАНО
2 Даниќ
2 Бишевац
2 Брандо
1,5 Калаба
2 Пузовиќ
2 Богославски
2 Маринковиќ
2 Костадиновски
(/ Бељули 64')
1,5 Ермедин
(2 Стојановски 46')
2,5 Алиу
(/ Шабани 80')
2 Бајлозов

Стрелци: Илиевски 42', Ѓурѓевиќ 86' (В). Ж. картони: Сиљановски (В).
Играч на натпреварот: Милан Илиевски

Со само еден ден заеднички тренинг "микс" тимот на искуство и младост меѓу досегашните вардарови фудбалери и новодојденците од Македонија ЃП стигна до триумфот над исто така сосема променетиот, во однос на есенскиот дел, сега далеку поквалитетен состав на Милано.
Избраниците на новиот кормилар Илчо Ѓоргиоски сосема заслужено стигнаа до победата откако пред с$ низ добра тактичка поставеност, а низ просечен фудбалски натпревар, знаеја како да го пронајдат патот за стигнување до и тоа како значајните три бода во трката за избегнување на годинашниот бараж за опстанок. Триумфот на "црвено-црните" беше обезбеден главно преку ретко видениот евро-погодок на нашите терени од страна на искусниот Милан Илиевски, кој со "бомбата" во 42. минута од слободен удар од околу 35 метри создаде пат за полесно второ полувреме на "вардарците".
А првиот дел од средбата покрај извонредниот потег на популарниот Мичка остана забележан уште по само една одлична можност за Вардар, која во 11. минута не ја реализираше Симовски, по тоталната анемичност на гостите од Куманово и по ништо друго.
Во второто полувреме Милано далеку поактивно атакуваше кон голот на Вардар во желбата да се стигне до израмнување. "Црвено-црните" концентрирани на одбраната преку контранапади повторно создадоа неколку шанси кои не ги искористија Ѓурѓевиќ и Настевски. Кумановци, пак, во 58. минута ја имаа најсериозната можност за израмнување, но во мешаницата пред голот на Симов не се снајдоа најдобро. Па, до крајот оставениот простор во длабочина за игра на домашните во 86. минута успеа да го круниса новото име, 19-годишниот Фахрудин Ѓурѓевиќ, кој го запечати триумфот на својот нов клуб. Неизбежно за одбележување во финишот остана уште и прекрасниот обид на вардаровото дете Симеон Христов, кој успеа да ја погоди само пречката од голот на Милано.
Како што и се очекуваше, Илчо Ѓоргиоски во саботата изведе комбиниран тим во кој меѓу 14-те фудбалери кои настапија се најдоа и шесте нови фудбалери од Македонија ЃП, Илиевски, Милевски, Силјановски, Симовски, Настевски и Ѓурѓевиќ кои во петокот од ФФМ добија верификација за настап во Вардар.
В.Булатовиќ

ВАРДАР МИЛАНО
5 корнери 3
8/5 удари/ во 4/0
17 прекршоци 18
1 ж. картони /
5 офсајди /

Минута по минута...
11' - Ѓурѓевиќ нафрла од левата страна од работ на шеснаесетникот, Симовски осамен се обидува од 5-6 метри, но неговиот удар со глава завршува над голот на гостите.
24' - По корнерот на Настевски и Џангаровски со глава упати удар од шестерецот на Милано, но повторно непрецизно.
35' - Добар центаршут на Трипуновски од левата страна, но Симовски избегнувајќи офсајд замка за малку прекраток.
1:0 - 42' - "Бомба" на Илиевски од слободен удар од повеќе од 35 метри. Топката заврши во самиот лев горен агол од голот на немоќниот Даниќ.
52' - Убава соло акција на Ѓурѓевиќ, кој избегнувајќи неколку дефанзивци на гостите шутира од 16 метри, но Даниќ со крајни напори брани.
55' - По проигрувањето од Рамадан, Настевски избива сам пред Даниќ, но гостинскиот голман навреме интервенира.
58' - Мешаница пред голот на Вардар по изведениот корнер, меѓутоа на крајот ударот на Стојановски завршува неколку сантиметри крај десниот дирек на Симов.
79' - Пузовиќ се обидува од слободен удар од околу 25 метри, но непрецизно.
83' - Силјановски се пробива по левата страна, шутира од околу 15 метри, но Даниќ сигурен.
2:0 - 86' - Длабочинска топка кон Ѓурѓевиќ, кој избегнувајќи офсајд замка луцидно го минува и гостинскиот голман по што непречено донесува победа на Вардар.
89' - Стојановски осамен од 4-5 метри по нафрлувањето од корнер шутира над голот на Симов.
90'+ - Извонреден удар на Христов од околу 18 метри кој завршува во пречката од голот на Милано. Одбиената топка Настевски ја сместува во мрежата, но голот е поништен поради офсајд позиција.

Илчо: "Најважен е духот, колективот, тимската игра..."
Неизбежно задоволен, пред с$ од резултатот, меѓутоа и од односот и желбата за победа кај неговите избраници главно и поради фактот што минаа само еден ден заеднички подготовки, по натпреварот е шефот на стручниот штаб Илчо Ѓоргиоски.
"Пред с$ мора да се заблагодарам на фудбалерите за максималната желба, ангажман, мотив на натпреварот кој н$ донесе до победата. Најважно е што демонстрираа единствено на теренот, сплотеност, потврдувајќи како што истакнав и претходно дека нема никаква разлика сега меѓу нив од аспект и на тоа што фудбалски се познаваат само 24 часа. Покажаа тимски дух, колектив кој треба да н$ води и на следните натпревари. Мора да искажам благодарност и до 'Комитите', кои 90 минути н$ бодреа, што донесе дополнителен мотив за победа", вели Ѓоргиоски, кој нагласува дека има проблеми во играта кои ќе мора да се решаваат во од.
"Нормално некои работи не функционираат како што треба , па ќе мора да се корегираат постепено. Немаме премногу време за размислување. Потребна е во моментов поддршка од сите, па верувам дека Вардар многу брзо повторно ќе застане на здрави нозе".
Вчера "црвено-црните" одработија еден тренинг, денеска е слободен ден, а утре повторно на помошното вардарови игралиште продолжуваат со тренажниот процес.

Положани тренира со Вардар
Повремениот наш репрезентативец и поранешен фудбалер на Вардар, Македонија ЃП и Шкендија, Артим Положани деновиве тренажниот процес го одработува со "црвено-црните".
Вчера Положани беше на тренингот на "вардарците". Според најавите од клубот можно е да дојде до негов ангажман за пролетниот дел од сезоната, меѓутоа дополнително ќе биде позната разврската. Во Вардар во очекување се и на евентуалното приклучување на Васко Митрев, Габонецот Жорж Амбурует, како и фудбалерот од средниот ред, Нигериецот Оса.

Почит за Момчило Грошев
На саботниот натпревар со едноминутно молчење беше оддедена почит за прерано починатата поранешна вардарова легенда, голманот Момчило Грошев.
И "Комитите" со своја кореографија оддадоа последна почит за нивниот миленик.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Стефан Ристовски мислам дека отиде во Парма и тоа како слободен агент така да мислам дека вардар баш и не зема пари

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
28
Артим Положани бил присутен и активно го одработил вчерашниот тренинг. За денес фудбалерите имаат слободен ден, а дали ќе остане и понатаму, останува да видиме!

Васко Митрев е во преговори со чешкиот Бохемианс, но ако истите не вродад со плод тогаш ќе ни се приклучи нам!

Ардијан Нухиу сеуште го нема добиено потребниот сертификат за настап, и затоа не беше дел од тимот во саботата, додека Никола Карчев по 10-дневен престој во клубот замина во Кина во потрага по тамошен ангажман, но доколку не успее најверојатно ќе се врати!

Жорж Амбуре и "Ice Cream" Оса се чека да пристигнат, додека за Демири и Кировски нема никаква официјална информација низ медиумите!

Тоа е се што имам да пишам за засилувањата, но како што реков не смеат да се заборават сопствените играчи коишто изминатава зима и во најтешките денови останаа во клубот. На средбата со Милано нажалост само 3 од нив се најдоа во стартната постава, а замислете капитенот Златко Ристов не доби шанса ниту од клупата (на негово место настапи младинецот од Ѓорче, Силјановски)!
Победата си е победа, неопходните 3 бода се веќе прокнижени, но што правиме со и онака извалканиот образ на клубот, и каде е односот кон оние фудбалери кои докажаа дека се вардарци и во срцето!!!???

Најдовски, заедно со голманот Гоцевски и дефанзивецот Георгиевски се повикани во репрезентацијата до 19 години со која што треба да одиграат пријателски натпревар во Црна Гора!
Васко си дојде од Чешка не задоволил во Бохемијас за тоа и пишав и официјално ке игра за вас до крајот на сезоната:helou:
За Амбурет знам дека чека документи и е прашање на време кога ќе дебитира за Вардар или може да се кае дека е готова работа.
Демири и Џери се во потрага по странски ангажман доколку не успеат да најдат сигурно ке играат во Вардар за Џери знам дека беше на проба у Дебрецен али шо направи појма неам.За евентуално доаѓање на Оса е многу тешко пошто раководство и Илчо инсистираат на Демири така да мали се шансите да дојде во Вардар. И последно можно е враќање на Мојсов од Војводина он има договор со Ѓорче кој му е преместен во Вардар и автоматски е моментално играч на Вардар доколку до среда Војводина не прати пари за неговиот трансфер ке го добиете најдобриот дефанзивец во лигата се на се собрано добивате дрим тим и многу силен Вардар :helou:

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Мислам дека играа и нашиве тепаа 2-0 сеа ако се игра некоја друга утакмица(зашто со Црна Гора редовно играме пријателски) незнам:smir:
Таа беше помеѓу селекциите до 17 години, а овие се повикани во репрезентацијата до 19 :wink:

Стефан Ристовски исто така е повикан во репрезентацијата до 21 година за пријателскиот натпревар во Среда против соодветната селекција на Србија! Дали по тој натпревар ќе се врати во Вардар незнам (на web сајтот на Парма не пишува ништо за него - http://www.fcparma.com/component/search/Stefan+Ristovski.html?ordering=&searchphrase=all, а на wikpedia сеуште неговото име стои во вардаровиот состав - http://en.wikipedia.org/wiki/FK_Vardar )!

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
komiti se sega na poteg.ne cinese braco,trifun eve sega i covekov od makedonija dojde da go pomogne vekje potonatiot vardar.sega neka pocnat so nivnite "specilijateti" po koi se poznati niz celo skopje,neka pocnat da izigravaat strucnjaci i neka se zamaraat so vodenje klupska politika,pa moze ke go izbrkaat i posledniov covek sto vlaga u vardar.tribinata odamna ja zamenija so vodenje klupska politika(normalno ne site,ali dobar del na tie sto gi pretstavuvaat,koi uspat ne stapnuvaat so niv na tribina,ama zatoa prvi se za sedenje so gazdi,upravi,direktori...), taka da ne me cudi ako za 3 meseca pocnat da se stavaat nad noviov finansier i da ja pretstavuvaat svojata grupa nebare se delije po brojnost!!! ama toa e koga nekoj(pogresno) gi smeta za faktor nekoj,a vo sporedba so nivnite kolegi od ex yu se na samoto dno(apsolutno posledno mesto) od nekogasnata yu scena!
posakuvam vardar da se konsolidira,ama bez mnogu "umni glavi" od gore spomenatite,se za dobroto na klubot...inaku...
:motor:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Аман бе кај се прават трансвери сега не се прајте глупи ваљда у лето би одел негде додека не е официјално џабе се шпекулираа

П

Паспарту

Гостин
Да не има некој информација колку ќе биде карта за натпреварот со Работнички?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Аман бе кај се прават трансвери сега не се прајте глупи ваљда у лето би одел негде додека не е официјално џабе се шпекулираа
Не е паметно да ги нарекуваш другите глупи, особено кога за нешто не си до крај информиран. Не знам на што мислиш, ама ако мислиш на играчите на Македонија Ѓорче, тие можат во моментов да одат каде сакаат да играат, зашто кога клуб се растура, тие автоматски се free agents, слободни играчи и можат да му пристапат на било кој клуб во било кое време.
Барем така е во некои други спортови, логично би било тоа да биде и во фудбал.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Vcera za vardar potpisaa Vasko Mitrev i Daniel Mojsov a denonive se ocekuva da potpise artim polozani za vardar

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.919
komiti se sega na poteg.ne cinese braco,trifun eve sega i covekov od makedonija dojde da go pomogne vekje potonatiot vardar.sega neka pocnat so nivnite "specilijateti" po koi se poznati niz celo skopje,neka pocnat da izigravaat strucnjaci i neka se zamaraat so vodenje klupska politika,pa moze ke go izbrkaat i posledniov covek sto vlaga u vardar.tribinata odamna ja zamenija so vodenje klupska politika(normalno ne site,ali dobar del na tie sto gi pretstavuvaat,koi uspat ne stapnuvaat so niv na tribina,ama zatoa prvi se za sedenje so gazdi,upravi,direktori...), taka da ne me cudi ako za 3 meseca pocnat da se stavaat nad noviov finansier i da ja pretstavuvaat svojata grupa nebare se delije po brojnost!!! ama toa e koga nekoj(pogresno) gi smeta za faktor nekoj,a vo sporedba so nivnite kolegi od ex yu se na samoto dno(apsolutno posledno mesto) od nekogasnata yu scena!
posakuvam vardar da se konsolidira,ama bez mnogu "umni glavi" od gore spomenatite,se za dobroto na klubot...inaku...
:motor:
Не знам од кој причини секогаш Комити ги кривиш....Па стај се ти во наша кожа да видиш како е да даваш секоја утакмица од џеб по 2000 евра за да се одигра утакмицата!А тоа што викаш не сме ко Делије, да вистина е но бевме како Торцида БББ итн....Али сега поради кретени како Ѕинго навивањето во Македонија се уништи!:kesa:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не е паметно да ги нарекуваш другите глупи, особено кога за нешто не си до крај информиран. Не знам на што мислиш, ама ако мислиш на играчите на Македонија Ѓорче, тие можат во моментов да одат каде сакаат да играат, зашто кога клуб се растура, тие автоматски се free agents, слободни играчи и можат да му пристапат на било кој клуб во било кое време.
Барем така е во некои други спортови, логично би било тоа да биде и во фудбал.
Македонија Ѓ.П не се распага,дали ке игра во прва,втора,трета лига или општинска,не е важно,клубот ке постои...

Kajgana Shop

На врв Bottom