Највисоката зграда во Скопје...

• Креатор на темата Креатор на темата ssseee
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

ssseee

sangreBLANCAenMISvenas
Член од
25 јули 2008
Мислења
228
Поени од реакции
5
Која е највисоката зграда во Скопје? Колку спратови има?

Македонска телевизија. Мислам беше негде околу 30-40 спрата од кои 80% зградата е празна.

оф топик. Се качил Спајдрмен на врв на македонска телевизија и се запрашал...Каде сега?

Највисоката зграда во Скопје, моментално е објектот на Македонска Радио Телевизија, има 24 катови и неколку сервисни меѓунивоа. Да, вистина е дека во функција е само 1/3 од објектот. Тој е објект со висок организационен потенцијал во него, дизајнот е современ (за времето кога е градена) и му припаѓа на Интернационалниот стил на доцната Модерна.

Мислам дека темава повеќе заслужува да биде во Архитектура, дизајн и уредување.
Се извинувам за шерифовскиов коментар.

Македонска телевизија. Мислам беше негде околу 30-40 спрата од кои 80% зградата е празна.

оф топик. Се качил Спајдрмен на врв на македонска телевизија и се запрашал...Каде сега?

Не бе Марче, кај најде 30 ката...24 на број.

Според Википедиа, вака се движат највисоките згради во Македонија (инаку имаат грешка, само од Скопје ги ставиле)

1. МТВ центар (25 спрата)
2. Трите кули во Карпош 4 (19 спрата)
3. Хотел Александар Македонски (15 спрата)
4. Градски ѕид (14 спрата)
5. Хотел Континентал (13 спрата)
6. Соравиа центар (12 спрата)
7. Хотел Холидеј ин (10 спрата)
8. Хотел Александар Палас (7 спрата)

Листава е малку штура со оглед на тоа што не се рачунаат некои објекти, како на пример Студентскиот дом, ама тоа е. Можете да ја проверите тука.

ОН ТОПИК: Може ли некој да ми објасни за МТВ зградата. Дали горните катови НЕ се направени или се направени, а не се употребуваат?

Епа мојата зграда ондак спаѓа во една од највисоките има 12 ката ама ги има повеќе низ центар исти такви мислам дека се шест.

има три кули во Карпош 1 и 2 што имаат по 13 (односно 14) спрата
и знам за една зграда во Капиштец (до домот за деца), мислам дека има 16 или 18 спрата

така да во листава недостигаат уште....

Во автокоманда има една многу висока зелена зграда:pipi:

А што се деси со 100 катниците да не знае некој? нели ќе се градеа спроти холидеј ин, кај што е паркингот?

Црната кула у кисела вода близу општината има преку 20спрата гарант, така да Google лаже.:baeh:

Црната кула у кисела вода близу општината има преку 20спрата гарант, така да Google лаже.:baeh:

Која е таа црна кула бе паше? Имаш некоја слика да стајш?

нема... све комплет соси продавницине долу и то ако го рачунаме како спрат 15 се.
таму сум сместен :pipi:

Неам моментално, ќе се потрудам деновиве.
нема... све комплет соси продавницине долу и то ако го рачунаме како спрат 15 се.
таму сум сместен :pipi:
Епа да толку се 15-16, иначе и ја сум од кисела вода.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom