No Реципроцитет, No соживот

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
pstttttt sve cuje aljbanska mafija:) polakooo beee ej.:pos2:sakate sozivot so mafijashi hhihihi :violent1:

Зашто, јас во никој случај не би се согласила дека ова е соживот.
Spored tebe znaci. E pa kako togas vo prethodniot post zakluci deka albancite ne sakaat sozivot? Vaka ispagja deka ti ne sakas. Taka?

Nego, poentata mi bese deka dal Lube, dal Ali, dal Semsa, dal Trajce.... nivnoto poedino mislenje i poedini stavovi nikako ne mozat da bidat ogledalce na kolektivniot mentalitet :toe::toe:
Ti kazav ako albancite ne sakaa sozivot, zaenicko ziveenje vo ovaa drzava, odamna ke go nemase toa, veruj, ako nisto drugo ke nemase tehnicki uslovi za ispolnuvanje na takvo nesto. Ama, albancite trgnaa po drug pat, prethodno ti napomenav, pak ke ti kazam, onaa pogolema slika obidi se da ja vidis....

Трпење - да. Помирување - да. Дури можеби и безволност... Ама не и соживот. Друго е повременото фејкање и исклучоците, од двете страни.
E pa sega.... problem na koncepti, poimi i nivno znacenje. Sega, sto se podrazbira pod konceptot sozivot? Najdobro da se otvori edna druga tema pa tamu siroko na raat da se disktira. Dali sozivot znaci samo vzaemno pocituvanje, dali namignuvanje na komsivkata od druga nacionalnost, dali seksanje samo so sprotivnata strana..... bi trebalo da ima bajagi elementi sozivotot....valjda...ne znam.

Љубофта е взаемна.
E za ova mi e beskrajno drago.
Te dua barkusha ime e djathte , mcuk mcuk :):):)

Мислам дека многу голема грешка се прави во сфаќањето на поимот соживот.
Ко за почеток повеќе од 100 луѓе без разлика на нивна вера или етницитет неможат да имаат соживот па не 300.000 со 1.600.000.
Проблемот е што постојат луѓе како Ахмети кои директно или индиректно се обидуваат да ги убедат некои од луѓето односно да им го исперат мозокот дека например да речеме во теарце Јетон нема соживот со комшијата Трпе иако и нивните дедовци и прадедовци живееле како добри комишии и си помагале уште додека се било под отоманската империја и двајцата прадедовци морале даваат данок во крв.

Мислам дека многу голема грепка се прави во сфаќањето на поимот соживот.
Ко за почеток повеќе од 100 луѓе без разлика на нивна вера или етницитет неможат да имаат соживот па не 300.000 со 1.600.000.
Проблемот е што постојат луѓе како Ахмети кои директно или индиректно се обидуваат да ги убедат некои од луѓето односно да им го исперат мозокот дека например да речеме во теарце Јетон нема соживот со комшијата Трпе иако и нивните дедовци и прадедовци живееле како добри комишии и си помагале уште додека се било под отоманската империја и двајцата прадедовци морале даваат данок во крв.
So prviot del i te kako se slozuvam.

So vtoriot... sto majkata pak i ti sea go mesas Ahmeti. Nemam namera da go branam, voopsto, ama koga veke ste zapnale Ahmeti pa Ahmeti. Pa Ahmeti be druze samiot milion pati, ja so moi usi go imam slusnato, ima kazano deka treba zaednicki da se zivee vo drzavava. Sto poveke barate, na site po edna roza po posta do doma da vi prati?

Baci ako preku Ahmeti se obiduvas da albanskata politika ja pretstavis kako struktura koja generira nesozivot za da podocna se ostvarat nekoi demek celi i zacrtani planovi, gresis. Toa moze mnogu polesno da se resi, ne mora budali da izigravame.
Kazav, pak kazav, uste ednas ke kazam. Albancite go odbraa ovoj pat, sekoj kaj sto se naoga tamu da si zivee, nema nisto poveke od toa. Sega za sega toa e strateska opredelba na site albanci.

So prviot del i te kako se slozuvam.

So vtoriot... sto majkata pak i ti sea go mesas Ahmeti. Nemam namera da go branam, voopsto, ama koga veke ste zapnale Ahmeti pa Ahmeti. Pa Ahmeti be druze samiot milion pati, ja so moi usi go imam slusnato, ima kazano deka treba zaednicki da se zivee vo drzavava. Sto poveke barate, na site po edna roza po posta do doma da vi prati?

Baci ako preku Ahmeti se obiduvas da albanskata politika ja pretstavis kako struktura koja generira nesozivot za da podocna se ostvarat nekoi demek celi i zacrtani planovi, gresis. Toa moze mnogu polesno da se resi, ne mora budali da izigravame.
Kazav, pak kazav, uste ednas ke kazam. Albancite go odbraa ovoj pat, sekoj kaj sto se naoga tamu da si zivee, nema nisto poveke od toa. Sega za sega toa e strateska opredelba na site albanci.

Не рипај, од типот на Ахмети а и Тачи со него во пакет има кај сите, не само кај албанците.

Не рипај, од типот на Ахмети а и Тачи со него во пакет има кај сите, не само кај албанците.
Anastazija ne skokaj mi vikase, ovoj ne ripaj.
Baci nit skokam nit ripam, tuku trubam deka nit taci, nit ali, nit branko, nit lube ne se vazni. Sfakas?
A koga na seto toa ke ja dodades ona opredelba na albanskata politika ( za koja govoerv prethodno ) nemas ama bas voopsto pricina zs da gi fermas taci i ahmeti, bar vo vrska so ovaa problematika.

Ako ova suptilno 'sega za sega' ti e temelot na 'opredelbata' ne mozesh da i zamerish na zagrizenata ni mladina. :smir:
Vidi druze, nit nostradamus nit baba vangja sum, soodvetno na toa ne mozam da predvidam sto ke bide posle 50 godini. Ti zboruvam za ovaa generacija, opredelbata na ovaa generacija.

Spored tebe znaci. E pa kako togas vo prethodniot post zakluci deka albancite ne sakaat sozivot? Vaka ispagja deka ti ne sakas. Taka?

Nego, poentata mi bese deka dal Lube, dal Ali, dal Semsa, dal Trajce.... nivnoto poedino mislenje i poedini stavovi nikako ne mozat da bidat ogledalce na kolektivniot mentalitet :toe::toe:
Ti kazav ako albancite ne sakaa sozivot, zaenicko ziveenje vo ovaa drzava, odamna ke go nemase toa, veruj, ako nisto drugo ke nemase tehnicki uslovi za ispolnuvanje na takvo nesto. Ama, albancite trgnaa po drug pat, prethodno ti napomenav, pak ke ti kazam, onaa pogolema slika obidi se da ja vidis....

E pa sega.... problem na koncepti, poimi i nivno znacenje. Sega, sto se podrazbira pod konceptot sozivot? Najdobro da se otvori edna druga tema pa tamu siroko na raat da se disktira. Dali sozivot znaci samo vzaemno pocituvanje, dali namignuvanje na komsivkata od druga nacionalnost, dali seksanje samo so sprotivnata strana..... bi trebalo da ima bajagi elementi sozivotot....valjda...ne znam.

E za ova mi e beskrajno drago.
Te dua barkusha ime e djathte , mcuk mcuk :):):)

Според мене соживот нема, не реков дека не сакам соживот. Вадиш заклучоци без да ме допрочиташ или што?

А технички услови има? Имам другари кои живеат во Бутел и избегнуваат да проаѓаат навечер пешки низ Чаир. Тоа не спаѓа во техничка невозможност? Или не е битно што можат да бидат излупани, сепак вие сте за соживот? Пред година дена од паркчето од Чаир мене ме избркаа едни „желни и волни за соживот“... Уствари, ете тоа можда е и алтимејт приказ на љубов и соживот... Само ме избркаа:)
Не знам како точно би дефинирала соживот, ама во генералната ми претстава не спаѓа да се плашиш да пројдеш низ маало кај што има Албанци...

Те дуа е те сакам... Другото е некој човечки орган или...?:)

Brat Ljube se ponasha kako najgolem albanofil, olos i lazov odkoga se vrati od Haag.
Mislam deka e jasno deka tamu e kupen od CIA, ne e mozno ti da pred da odish tamu da plukas sve zapadno da se kolnish vo Boga deka ke se borish za Makedonija nikogas mir so Ahmeti i uckite a sega najgolem evrofil i albanofil stana.
Ljube me razocara so ponashanjeto i ja nemaa poveke mojata podrska i doverba.

Мене од зборот соживот ми е преку глава!!! Како да сме две стада говеда па од беда мораме да го делиме трлото.

Сакам живот (а не соживот), пари и правење кеифови а дали ќе биде со Албанец, Македонец или некој друг ич не ме интересира зошто пријателите и онака не ги прашувам што се по етничка припадност.

Се додека народиве ќе се однесуваат како стадо и ќе дозволуваат полуобразувани хоштаплери да ги раководат ќе губиме време со соживоти наместо да бркаме бизнис и ствараме нови пријателства.

Пак ќе потенцирам, сиромашен и слаб никој нема да те сака ама тоа ретко кој го разбира.

Па тоа е знак дека ние сме слаби Македонцки.:toe:Во Естонија 40 % Руси немаат право на глас.

Токму тоа и ти го зборам,значи пробавме ,исполниве се од рамковниот договор,ги вработивме и од повеќе од што требаше и сега тие се иживуваат врз нас.
Значи што сакам да кажам, и ние можеме да се правиме луди како Грците па да не признаваме и почитуваме договори кој што во овој случај е рамковниот,и ние можеме
Во овој случај исклучок од албанците е rymz ,еден од поискрените кој е за соживот

реципроцитет??? ај да збориме за реципроцитет...

Тоа ти е..кога ке му дозволиш на некој незаконски да постави статуа од 4 метри а тој ке ти врати со кршење на 30 сантиметарска плоча на карпалак....

30 cm ploca beshe iskrshena i vo Bitola, vo kukata kade shto se odrzal kongresot za azbukata, pa nikomu nishto, eve nova ke postavat sega.
Albanci da ne go iskrshija toa... Mozda, koj znae... ne ni krivam nekogo...
Ne treba be da citash filosofija da bidesh open mindet... Poznavam i narkomani... i pijanici... ama nieden patriot...
Ne se fakaj...

А технички услови има? Имам другари кои живеат во Бутел и избегнуваат да проаѓаат навечер пешки низ Чаир. Тоа не спаѓа во техничка невозможност? Или не е битно што можат да бидат излупани, сепак вие сте за соживот? Пред година дена од паркчето од Чаир мене ме избркаа едни „желни и волни за соживот“... Уствари, ете тоа можда е и алтимејт приказ на љубов и соживот... Само ме избркаа:)
Не знам како точно би дефинирала соживот, ама во генералната ми претстава не спаѓа да се плашиш да пројдеш низ маало кај што има Албанци...

Те дуа е те сакам... Другото е некој човечки орган или...?:)

Vidi, podobro da ne pocneme da gi merime, koj sto kako napravil. Mozam redica primeri da ti kazam kade sto albanci pieja kjutek po Skopjevo. Na nekolku navrati imase vmesanost i od JSP na primer t.e. od nivnite soferi, na nekolku navrati dur i policijata bese vmesana. Ama batali toa, nema nigde da stigneme taka...

Inace, koi tvoi drugari be src?
Znaes kade ziveam jas? Na Dzon Kenedi. Najozloglasenta ulica vo Skopje. A vo mojata zgrada ima poveke makedonci. Neverojatno a?
Kako tie moi komsiki ne se plasat u tri po polnok da se vrakaat sami od grad?
Kako tie picnati skopski devojki ne se plasat grupno na vrakjanje od grad da naminat kaj furnata vo cair na topol burek?
Nikoj nit gi zakaca, nit im prefrla nesto, a nedaj boze da gi tepa.

Sega ke ti raskazam nekoi slucki za da ti dolovam poenta.
Drugar eden ( makedonec, vo karpos ziveese ) se plasese vo 4 denski da dojde kaj mene u maalo da igrame partija basket. Zosto? Se pukalo demek. A nikad u zivot ne preminal na ovaa strana. Dobro sto ne popi kjutek od mene togas radi gluposta.
Drugarka uz pivo i muabet mi vika deka se plasi da ide na Bit Pazar, demek ke ja siluvale. Ejjjjjjjjj sred bel den megu milion narod, nea ke ja siluvale. Gospod da cuva Zubizarreta da brani. Isto i taa ne ni znaese kako da stigne do Bit Pazar.
Se zapoznavam so edna druga tipka, uste od start i se pretstavuvam, znaci dozna deka sum albanec. Posle polovina saat muabet mi veli, pazi koja glupost: ne mi se verue, pa i ti si ist ko nas, slusas muzika, iskacas po istite mesta, ne si voopsto kako sto gi zamisluvav albancite ( ko da ja u Zanzibar ziveam )... pa dobro be picka li mu materina, sto sum jas, kromanjonec, pa da tolku se zacudis sto sum bil slicen. Koja debilstina a? Sum rekol, koga togas ne sum udril zensko, mi se cini deka nikogas u zivot nema da go storam toa. A inace i taa prethodno nemala kontakt so albanec.

Sto mi e poentata? Neinformiranost t.e. nepravilna informiranost ubajno moja. Toa ne gusi. Predrasudite, oslepenosta, stereotipite. Rekla kazala muabetite.
Ne, nema revolverasi u Cair koi sto komu ide pucaat. Nema skrieni manjaci po grmuski koi se spremni da nacekat nekoja zenska pa puzder da ja napravat. Nema luge so rogovi, ne. Seto toa e propaganda, propaganda koja godini nanazad na sekakov nacin, upotrebuvajki sekakvi metodi se siri. A mladite ko zeleni sto se po default, ja prifakaat kako neosporliva i apsolutna vistina. :toe::toe: Radi toa i najzlatnoto mesto vo Skopje, Starata Carsija, e opustosena deneska, ne lici na nisto.

Zosto ti go kazuvam ova?
Zatoa sto milo moe, sudejki po tvojot prv post, i tvojot zaklucok deka nema sozivot oti albancite ne sakaat, ocigledno e deka i ti si zrtva na taa propaganda. :toe::toe:

Tehnicki uslovi postojat, postoi drzavava. :)

A inace ako ste zapnale deka nema pa nema zivot, togas u redu, ama daj sto pobrzo da ja delime pa da ne gubime skapoceno vreme na glumenje ludilo.

Seni seviyorum bitanem ( propagiram multietnicka ljubov de :))... ajde mcuk mcuk :back: :smir::smir:

p.s. ova pesna ne za drugo, tuku deka ima ist naslov ko tvojata, a i poubava e :)

Мене од зборот соживот ми е преку глава!!! Како да сме две стада говеда па од беда мораме да го делиме трлото.

Сакам живот (а не соживот), пари и правење кеифови а дали ќе биде со Албанец, Македонец или некој друг ич не ме интересира зошто пријателите и онака не ги прашувам што се по етничка припадност.

Се додека народиве ќе се однесуваат како стадо и ќе дозволуваат полуобразувани хоштаплери да ги раководат ќе губиме време со соживоти наместо да бркаме бизнис и ствараме нови пријателства.

Пак ќе потенцирам, сиромашен и слаб никој нема да те сака ама тоа ретко кој го разбира.
Pa to be bate, daj pari da pravime, pa nit Albanec, nit kaur, nit gjuptin ke ima.
Ama tuka nekoj zapnal de Ali, de Lube. A i mi se fatil, i mi go vlece, ne pa ne, ne sum go sakal ja nego....... pa odjebi be drugar, kraj kraeva ne sum ti duzen da ti dokazuvam deka te sakam, krsi glava tamu :toe::toe:

Токму тоа и ти го зборам,значи пробавме ,исполниве се од рамковниот договор,ги вработивме и од повеќе од што требаше и сега тие се иживуваат врз нас.
Значи што сакам да кажам, и ние можеме да се правиме луди како Грците па да не признаваме и почитуваме договори кој што во овој случај е рамковниот,и ние можеме
Во овој случај исклучок од албанците е rymz ,еден од поискрените кој е за соживот
Ne moze.

пред 1990 беше браттство и единство сега е соживот иста работа но што се случи после 90 распад на браттството и единството нема соживот со Албанците многу луѓе тоа го знаат но не сакаат да си признаат во себе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom