Интервју со Зоран Тодоровски

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
А да си ми жив и здрав...тоа го чекав. Кога викам дека се бугарофили, ама никој не ми верува. :toe::helou:

Силвана Бонева не му пушти и јазик кога го бакнуваше при честитањето за наградата.Крилото во ДПМНЕ зема замав,нели?:smir:

Немам ништо да додадам освен ова:

-На една прослава организирана од генералот Георги Тодоров, началник на Штабот на 7. Рилска дивизија, се држеле здравици за ослободувањето на Македонија и за нејзиното приклучување кон татковината Бугарија. На таквите здравици станал и Сандански и наздравил со зборовите: Пијам за слободна и автономна Македонија, за која се бореа и дадоа скапи жртви обединетите балкански народи. Како полеани со студен туш, бугарските офицери со пцости и со закани му се нафрлиле на Сандански, а некои му се заканиле дека за таквите зборови ќе го исечат со своите сабји. Сандански навидум спокоен, си заминал со сознанието дека протерувањето на турските сили за Македонија не значело ослободување, дека македонскиот народ е измамен, дека следи распарчување и нова окупација на Македонија.:toe:

Тоа се случило кога Јане со 2000 Македонци влегле во Солун

Силвана Бонева не му пушти и јазик кога го бакнуваше при честитањето за наградата.Крилото во ДПМНЕ зема замав,нели?:smir:

Го знаеш Александар Бонев? епа еве го.
Кога веќе ја спомна и неа, и пуштањето јазик на бугарофилот...да се запрашаме ЗОШТО?

Ne nego pola VEMERO e bugarsko...ama koj da poveruva vo bolnata vistina.:toe:

Немаме една чиста Македонска партија,а не овие едни Србомани ,други Бугарофили,трети профитерски космополити и ебем ти тоа политичкиот живот во Македонија

Го знаеш Александар Бонев? епа еве го.
Кога веќе ја спомна и неа, и пуштањето јазик на бугарофилот...да се запрашаме ЗОШТО?

За брзото и предвремено издадено
“Б'лгарско гражданство”

Значи ни после напуштањето на ЉуБчо Војводата, она бугарското никако да згасне во ВЕМЕРЕТО,а толку надеж полевав дека ете млади кадри дојдоа ќе успеат да зачистат.Ама јок бре овие бетер да ти биле,министри,уредници,директори на архиви(еј директор на историски архив) па дури и награда му дадоа за денот на ВМРО ц ц цц ц ц.
И ко ќе видам па денес по некој сајтови,форуми некој ВМРО-вчиња па и си честитаат денот,да ни живеела Македонија ........,дрн дрн јариња.При очи слепи се прават....Па добро бе зар сеуште виреат амеби во Македонија кои сеуште слепо веруваат во каузата на партијата?:tapp:

Немаме една чиста Македонска партија,а не овие едни Србомани ,други Бугарофили,трети профитерски космополити и ебем ти тоа политичкиот живот во Македонија

Da ama od SDSM nikoj ne ja negiral Makedonshtinata vo najgolemite MAkedonci kako VEMERO.

Negoviot dokaz od bugarskite arhivi , prvin sakam da se ispitaaa so c14:smir:Site se cuvstvule bugari i levica i desnica :drk:zimi stojko :vozbud:

Ako ima nekolkumina probugarski stavovi neznaci deka celo vmro e bugarsko:) isto i so sedeseto:)ima i tamu dobri makedonci patrioti, ne se site srbomani komunisti prosrpski orientirani.:toe:hehe ova e samo pocetok poleka ke izlezat na videlina.nema dolgo da trae, se do onoj moment koga na vmro ke zastane vistinski makedonec:)

Negoviot dokaz od bugarskite arhivi , prvin sakam da se ispitaaa so c14:smir:Site se cuvstvule bugari i levica i desnica :drk:zimi stojko :vozbud:

Па и да се чувствувале,што е битно,кога денес ние и голем број други се чувствуваат Македонци?Или мислиш дека на Американците им е битно дали некој се чувствувал како Кениец а сега синот му се кандидира за председател како најголем Американец?Наградата треба да им се доделува на оние кој работат за Македонската кауза денес,Тодоровски работи контра Македонската кауза,не само што не треба да добие награда,туку треба од него да бегаат како од чума,сите што мислат добро за оваа наша напатена земја,доколку навистина и мислат добро.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom