Епа затоа ќе слушаме комерцијала, затоа што симнуваме од нет се, а да сме плателе 100 денари што некој наместо да ги потроши на цигари или разни говна, можел да си купи цеде, и ќе имало хаце музика..
Немаме право, барем ние да сереме зашо се комерцијализирал слаткар или било кој друг..
Нејќам да бегам оф топик од темата ...
Помина времето кога немаше скоро секој граѓанин пристап на интернет.И јас кога немав одев во град за да си купам CD...
Во склоп на темата.
Се сеќаам кога имаа Единствена Опција промоција во Велес на албумот Рап тврдина почетокот на 2006...Имаа ставено цена на албум 200 денари и од сите присутни само еден тип го купи албумот.
Зошто???
Затоа што беа тазе и не беа комерцијални тогаш.
Скоро никој не ги знаеше,тој им беше прв албум а набиле цена од 200 денари.И како очекуваат дека некој ќе им го купи?
Зборот ми е дека треба да си го ценат вложениот труд,но додека не стекнеш име малце треба да олабавиш и да не избрзуваш.
Донекаде и го сфаќам Слаткар зошто се искомерцијализира, но не требаше до толку да забега.
Овоа го заклучив од кога ја слушнав Да полетам.Стварно немам зборови за песната добра е и многу ми е мило што не е во стилот на срањата шо ги изнесе последниве месеци.
Еднаш се искомерцијализира.Стана познат направи пара.Може сега да се врати она што беше.Мислам дека ќе биде повеќе ценет од оние што треба.А оние од типот Суаткар4е - срценце ќе го подзаборават малку...
И да, не ќе му биде лошо ко за почеток да се оддалечи од Зен.Мислам дека од кога стана тандем со него се уништи смислата за уметност што ја имаше во него.